题目内容
【题目】In America, there are chores(杂活) for children of different ages. American people think that it’s important to tell children their duty in the family.
Ages 4-6 | Ages 6-12 | Ages 13 and Up |
-Make their bed; -Clear dishes from the table; -Set the table; -Get the mail from the mailbox; | -Take care of pets; -Cook simple food; -Help wash the car; -Vacuum(吸尘) and sweep; -Take out the rubbish. | -Wash windows; -Clean out fridge; -Prepare a meal; -Make shopping lists; -Mow the lawn(剪草坪) |
【1】This passage discusses something about _______ .
A. American children
B. children all over the world
C. people all over the world
D. Chinese children
【2】Why do American people think children should do chores in the family?
A. Because children play all day.
B. Because they think children should have good habits.
C. Because they think it’s important to let children know their duty in the family.
D. Because parents want their children to be good.
【3】 If Tom is 5 years old, he can ____________ .
A. Prepare a meal B. set the table
C. wash window D. Take out the rubbish
【4】Which of the following is NOT true?
A. Children should help parents do housework.
B. A 8-year-old child can help cook simple food.
C. A 11-year-old child can take out rubbish.
D. 17-year-old Mary may not be able to wash windows.
【5】What does this passage mainly about?
A. Why children should do chores.
B. What chores should children of different ages do.
C. Children have duty in their family.
D. American children like doing chores.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】D
【5】B
【解析】
试题分析:短文大意:文章主要介绍了在美国,对各种年龄段的孩子都有适宜的家务活,而且美国人认为孩子们做家务是很重要的,这样可以让他们知道自己在家庭中的职责,表格中的信息列出了美国不同年龄段孩子可以做的家务活。
【1】A推理判断题。根据短文第一段中的句子“In America, there are chores(杂活) for children of different ages.”可知,文章主要介绍了在美国,对各种年龄段的孩子都有适宜的家务活,故答案为A。
【2】C推理判断题。根据短文第一段最后的句子“American people think that it’s important to tell children their duty in the family.”可知,美国人认为孩子们做家务是很重要的,这样可以让他们知道自己在家庭中的职责。答案为C。
【3】B 推理判断题。根据表格中第一部分信息“Make their bed;-Clear dishes from the table;-Set the table;-Get the mail from the mailbox;”可知五岁大的孩子可以摆放桌子,碗筷。故答案为B。
【4】D细节理解题。根据表格中最后一部分中的内容“-Wash windows;-Clean out fridge;-Prepare a meal;-Make shopping lists;-Mow the lawn(剪草坪)”可知,十七岁的孩子可以擦玻璃,推知此项错误,故答案为D。
【5】B主旨大意题。短文的第一句“In America, there are chores(杂活) for children of different ages.” 文章主要介绍了在美国,对各种年龄段的孩子都有适宜的家务活,结合表格中的信息全部是不同年龄段孩子可以做的家务活,点出了文章的主题。答案为B。
【题目】
Lost: My name is Lily.I can’t find my pen. It’s yellow.Please call me at 5988303. | Found: A pencil. It’s blue.Call Jim at 5788302. |
Found: A set of keys. Call Alan at 7855908. | Lost: My book. It’s an English book.Call Jane at 3033567. |
【1】If you find an English book ,you can call________.
A.5988303 B.5788302 C.7855908 D.3033567
【2】If you lost a set of keys, you can call________.
A.Lily B.Jim C.Alan D.Jane
【3】Lily’s pen is ________.
A.yellow B.blue C. red D.black
【4】Jane’s ______is lost.
A.pen B.pencil C. keys D.book
【5】Jim found _______.
A.pen B.pencil C. keys D.book