题目内容
【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。
You may have heard of Robin Li. After all, Robin Li is considered as "the man who compete against Google and won", thanks to his creation of Baidu, China's largest search engine in China. But what do you really know about the 51-year-old man?
Born in 1968, Li was the 4th of 5 children born to factory workers in Yangquan of Shanxi Province in northern China. Back then, Yangquan was an underdeveloped city that did not offer much to its people. Like most of the kids in the neighborhood, Li spent his childhood in hardships.
His mother, however, encouraged him to stay hopeful for a better tomorrow. He grew up remembering his mother's words, "If you want a better life in the future, you will have to study hard and make sure you get into the best college."
Li never forgot his mother's words and studied hard. He cleared the entrance of Peking University and completed Bachelor of Science Degree in library information management. He later completed a postgraduate(研究生)course for computer science with a Master's Degree at the University of Buffalo, the State University of New York.
In 1999, Li and his wife Melissa went for an activity at Stanford University. After that Melissa asked her husband that she would like to see him as a founder of an Internet company. Bearing(怀揣)a dream of changing people's life with science and technology and encouraged by Melissa, Robin Li returned to China and founded Baidu at the end of 1999. After years of efforts, Baidu has become the most popular Chinese website in China, the largest Chinese search engine and the largest Chinese website.
Therefore, it is truly said that behind every successful man there stands a woman. For Robin, there stand two behind him.
【1】When did Robin Li found Baidu?
________________________________
【2】From the passage, did Robin lead an easy life in his childhood?
________________________________
【3】Where did Robin get his Master's Degree?
________________________________
【4】What did Robin's wife want him to do after they finished the activity at Stanford University?
________________________________
【5】Who played an important role in Robin Li's life?
________________________________
【答案】
【1】At the end of1999.
【2】No, he didn't.
【3】At the University of Buffalo, the State University of New York.
【4】She wanted him to be a founder of an Internet company.
【5】His mother and his wife.
【解析】
本文主要向我们介绍了李彦宏。
【1】根据倒数第二段中“Robin Li returned to China and founded Baidu at the end of 1999.”可知,李彦宏在1999年底创立了百度。故填At the end of1999.
【2】根据第二段中“Like most of the kids in the neighborhood, Li spent his childhood in hardships.”可知,和大多数邻居的孩子一样,李彦宏的童年也是在苦难中度过的。故填No, he didn't.
【3】根据第四段中“He later completed a postgraduate(研究生)course for computer science with a Master's Degree at the University of Buffalo, the State University of New York.”可知,他在纽约州立大学布法罗大学获得了硕士学位。故填At the University of Buffalo, the State University of New York.
【4】根据倒数第二段中“After that Melissa asked her husband that she would like to see him as a founder of an Internet company.”可知,李彦宏的妻子想看到他成为一个互联网公司的创始人。故填She wanted him to be a founder of an Internet company.
【5】根据第三段中“His mother, however, encouraged him to stay hopeful for a better tomorrow.”、倒数第二段中“Bearing(怀揣)a dream of changing people's life with science and technology and encouraged by Melissa”和最后一段中“Therefore, it is truly said that behind every successful man there stands a woman. For Robin, there stand two behind him.”可知,李彦宏在他的母亲和妻子的鼓励下做出了今天的一番成绩。故填His mother and his wife.
【题目】
Online Courses in Creative Writing | |
Are you looking for a way to express your feelings? Then join the Writers Club where you have the opportunity to work on new writing, finish personal writing projects, and help others review their work. Mr. Mitchell wants to work with students who are passionate ( 热 情 的 ) about writing and exploring ideas. | |
Time: | Every other Tuesday from 2:30-3:30 |
Contact Mr. Mitchell: | Brian-Mitchcllscusd.edu |
【1】What can you do in the Writers Club?
A.Meet famous writers.
B.Shout out your feelings.
C.Review others’ writings.
【2】Students can take the creative writing courses .
A.every TuesdayB.onlineC.at school