题目内容

【题目】Choose the sentences from A to G in the box to complete the dialogue. (There are two extra sentences)

A: Hi, Peter, I hear that you’ve begun to stay in the school dormitory(学生宿舍). 1

B: Yes. It can save me more time than taking school bus.

A: 2 What is the dormitory like?

B: It’s OK, but not perfect.

A: Why? 3

B: Today I overslept and missed my breakfast.

A: 4

B: Yes. Some boys kept talking until midnight last night. So I couldn’t fall asleep.

A: 5

B: Wow, a good idea! Thank you.

A.How are you going to do that?

B.Is that so?

C.You overslept?

D.What was the matter?

E.I guess you can talk with them.

F.Oh, I was sleeping at that time.

G.That’s really true.

【答案】

1B

2G

3D

4C

5E

【解析】

这是一段A和彼得之间的对话,内容涉及彼得的新宿舍。

1

根据上文Hi, Peter, I hear that you’ve begun to stay in the school dormitory可知,此处指的是A问彼得他搬进新宿舍的事情是不是真的。B选项Is that so?“那是真的吗?”符合语境,故选B

2

根据上文Yes. It can save me more time than taking school bus可知,此处指的是A同意彼得的看法“住宿舍比坐校车上学更省时间”。G选项That’s really true“那是真的”符合语境,故选G

3

根据上文It’s OK, but not perfect可知,此处指的是A问彼得为什么他会说“还行,但不算完美”,会问他发生了什么事。D选项What was the matter?“发生了什么事?”符合语境,故选D

4

结合上下文Today I overslept and missed my breakfastYes. Some boys kept talking until midnight last night. So I couldn’t fall asleep可知,此处指的是A再次确认彼得是否睡过头了。C选项You overslept?“你睡过头了?”符合语境,故选C

5

结合上下文Yes. Some boys kept talking until midnight last night. So I couldn’t fall asleepWow, a good idea! Thank you可知,此处指的是A给彼得一个建议,教他怎样解决室友半夜说话的问题。E选项I guess you can talk with them“我想你可以和他们谈谈”符合语境,故选E

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The places authors live in often inspire their works. Shen Congwen, for example, is known for writing about his home–the western part of Hunan province. 1. A five-episode (五集的) documentary called Day-to-day Literature (《文学的日常》) reveals (呈现) how Chinese authors were influenced by their surroundings (周遭环境) and daily lives. 2. It features (包括) five authors, including Ma Yuan, an avant-garde (先锋派) author, and Ma Jiahui, who is from Hong Kong.

Ma Yuan is shown living like a hermit (隐士) in Xishuangbanna, Yunnan. After learning that he had cancer in 2008, he moved there. Ma lives like the locals. He works on a farm, raises chickens and walks in the forest every day. 3. He also learned about many historical legends and stories. In 2018, he published a book about his experience there.

Unlike Ma Yuan, Ma Jiahui enjoys the hustle and bustle (熙熙攘攘) of city life. Born in Wanchai, Hong Kong, Ma Jiahui takes viewers to several places he used to visit in his childhood, including a bookstore, pawnshop (当铺) and hotpot restaurant. 4. While he reads parts of the novel that take place in these places, it's hard to know what's fiction and what's fact. 5. "I live my life as a novel," he said.

A.Living like this showed him what local life was like

B.Mo Yan set many of his stories in Gaomi, Shandong, where he grew up

C.Perhaps the two are never separated (分开的) at all

D.It started to air on Youku on April 16

E.These places are all featured in his latest novel

【题目】 A water bearer (搬运工) in India had two buckets(水桶). One small bucket had a crack (裂缝) and the other large was perfect. One always came home full and the other was not.

This went on. The water bearer carried one and a half buckets full of water to his owner's house. The poor cracked bucket was ashamed of (羞愧) itself. One day it spoke to the bearer by the river.

"I am ashamed of myself, and I want to say sorry. "

"Why?" asked the bearer. "What are you ashamed of?"

"I have been able to hold only half. Because of my crack, you have to do all this work, and you don't get full value for your efforts," said the bucket.

The bearer felt sorry and said, "As we return to the owner's house, I want you to notice the beautiful flowers along the road." As they went up the hill the cracked bucket noticed the beautiful flowers and this made it feel better.

The bearer said, "Did you notice that there were flowers only on your side, but not on the other side? I planted flower seeds(种子) on your side, and every day while we took water to the owner's house from the river, you have watered them. "

We are all "cracked buckets". But we shouldn't be ashamed, because we can be the cause of beauty. We can also find our good points.

根据短文内容判断正、误。

(注意:考生将答题卡相应位置涂黑。正确的涂"A"、错误的涂"B")

1An Italian bearer took water to his owner's house every day.

2The small bucket was ashamed of itself.

3The water from the cracked bucket watered the flower seeds on both sides.

4The water bearer was so clever that he could find the value of the cracked bucket.

5The passage tells us that we are all cracked buckets.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网