题目内容

【题目】根据短文内容,选择正确答案。 My mother is a teacher. On weekdays, she gives lessons at school and on Saturdays she works in clubs. On Sundays, she is still busy.
On Sunday morning, mum gets up at six. She cooks breakfast for us first. And then it's time for cleaning. After that, she has breakfast with father and me. At 9, she goes to buy food for lunch in the supermarket. She can have a short rest after lunch. In the afternoon, mum doesn't go out. She helps me with my lessons. She does some reading, too.
Mother watches TV at about 7 when she finishes (完成) the housework. But at that time she is always tired and falls asleep (睡着) in the sofa sometimes.
(1)Mother gives lessons at school .
A.every day
B.five days a week
C.six days a week
D.four days a week
(2)Paragraph (段) 2 is about .
A.mother's Sunday
B.mother's work
C.mother's school life
D.mother's after-work activities
(3)Mother usually first after she gets up.
A.does some cleaning
B.has breakfast
C.wakes father and me up
D.cooks breakfast
(4)Mother doesn't on Sundays.
A.read books
B.buy food
C.go to the library
D.help me with my lessons
(5)Mother usually watches TV .
A.in the morning
B.in the afternoon
C.before supper
D.after all the housework

【答案】
(1)B
(2)A
(3)D
(4)C
(5)D
【解析】本文对作者母亲的工作的介绍:一周五天是在学校上课,在周六去俱乐部上班,周日一天在家做家务。
(1)细节理解。根据On weekdays, she gives lessons at school and on Saturdays she works in clubs.可知,妈妈一周在学校工作五天,故选B。
(2)段落大意。根据短文的内容可知,第二段叙述了妈妈在周日所做的事情,所以答案是A。
(3)细节理解。根据She cooks breakfast for us first.可知,妈妈起床后的第一件是做早饭,所以答案是D。
(4)细节理解。根据At 9, she goes to buy food for lunch in the supermarket. She helps me with my lessons. She does some reading, too. 可知,妈妈在周日去买东西,帮助作者做作业、读书等,没有提到去图书馆。所以答案是C。
(5)细节理解。根据Mother watches TV at about 7 when she finishes (完成) the housework.可知,妈妈在完成了自己的家务活之后,就去看电视,所以答案是D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择正确答案。 Halloween is a festival on October 31st.The name of the holiday means —"hallowed" because it comes the day before All Saints Day.
Before the festival, people paint homes, shops and classrooms in the traditional Halloween colours, orange and black. Some people make costumes at home. Some people buy them in shops. People also make decorations for the festival. These decorations look like witches, black cats, ghosts, skeletons and jack-o-lanterns. Jack-o- lanterns are pumpkins that are cut to look like faces.
People think that Halloween is the children's New Year's Eve. On that day children dress up in special costumes and masks. They eat too much, and go to bed very late after celebrating. They go from one door to another saying "trick or treat". People give them candies, cookies, fruit or money.
Adults and older children also celebrate Halloween with parades (游行), festivals and costumes parties. One kind of the parties welcomed by children is dunking for apples. Apples are put in tubs (木桶)full of water. People try to get the apples using only their mouths; they cannot use their hands.
(1)When is Halloween?
A.It's on the day before All Saints Day.
B.It's on the children's New Year's Eve.
C.It's on October 30th.
D.It's before Children's Day.
(2)Why do the people think that Halloween is the children's New Year's Eve?
A.Because Halloween comes the day before All Saints Day.
B.Because on that day children can go to others' homes.
C.Because on that day children can get money from their parents at Halloween.
D.Because on that day children dress up in special costumes eat a lot and go to bed very late after celebrating.
(3)Which is NOT right about common (普通)costumes according to the passage?
A.They are colorful.
B.They are witches, ghosts, skeletons, and popular TV characters, and so on.
C.Some of the costumes are made at home.
D.All of the costumes are bought in shops.
(4)What are the traditional Halloween colours?
A.Red and green.
B.Orange and black.
C.Black and white.
D.Orange and brown.
(5)Which of the following statement is NOT right?
A.Jack-o-lanterns are pumpkins that are cut to look like faces.
B.Adults also celebrate Halloween together with children.
C.Adults give the children candies, cookies, fruit or money as a treat.
D.People can get the apples using their hands.

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或者使用括号中词语的正确形式填空。
A big company wanted to find someone to work for them. Lots of young college (student) came to ask for the job, but only a small part of them were (leave). And this time, the company didn't plan to choose the right person as usual.
Here came the day when they took the final interview. A big box full of papers was placed on the way (介词) the interview room, and a few papers were lying around the box.
The (one) student came. He hurried along the way to take the interview. “Who put this box in the middle of the road?” the student said to himself, but he did not try to move the box away. Instead, he passed around the box and continued his way.
The second student came along and did the same thing. Then another came, and another. All of them complained(抱怨)about the box (连词) none of them tried to move it. What's (bad), someone even stepped(踩)on the papers and left without (have) a look at the things on the ground.
Half an hour later, a thin young man with glasses came. He was also among those who were left to take the interview. He saw the box and the papers around it. Without thinking (two), he stopped and began to pick up the papers and put them into the box. Then he managed to move the box to the side. To his great surprise,he found (冠词)invitation under the box. On it were the following words, “Congratulations, young man! You are the right person we are looking for! Would you like to join us?”
Sometimes, you see, helping others is helping (you).

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网