题目内容

【题目】In China, there're many different kinds of food.Some of them are very popular. The real Chinese food is dumplings. Now let's talk about them, OK?

Everyone in China likes dumplings very much, and there are many different kinds of dumplings. Some have meat and vegetables in them, others have sugar, eggs and so on. I like dumplings with vegetables and pork better than any other kind.Usually people make dumplings at home. If you have no time to make them, you can buy them from any supermarket. Then you take them home and eat them with vinegar

The Spring Festival is very important in China.When it comes, we make dumplings, usually we put a coin in a dumpling. If one eats the dumpling with the coin in it, he will be lucky in the year.

In the old days, people couldn't often eat dumplings, because they were very poor. Now our country is becoming stronger and stronger, and our people are richer and richer. We can eat them very often.

1What kind of dumplings does the writer like?

A. Meat. B. Seafood.

C. Vegetables and pork. D. Vegetable.

2What does the underlined word “vinegar” mean?

A. Sugar. B. Sauce.

C. Pepper. D. An acid taste.

3When can you buy dumplings from the supermarket?

A. When we have time. B. When we are tired.

C. When we are busy. D. When we are hungry.

4Which of the sentences is NOT true?

A. The Chinese like dumplings very much.

B. If one eats the dumpling with the coin in it, he will be lucky in the year.

C. In the old days, people often eat dumplings because they are poor.

D. Now people are richer and they often eat dumplings.

【答案】

1C

2D

3C

4C

【解析】

本文讲述中国最有代表性的食物——饺子,有很多不同的口味的饺子有时还会在饺子中放硬币如果谁吃到,预示着一年好运。

1细节理解题。根据第二段中的句子“I like dumplings with vegetables and pork better than any other kind.”我喜欢蔬菜猪肉饺子,比其它任何饺子都喜欢。由此判断作者最喜欢蔬菜猪肉饺子,故选C。

2词义猜测题。A. Sugar.糖;B. Sauce. 酱油;C. Pepper. 胡椒;D. An acid taste. 酸味根据第三段提到If you have no time to make them, you can buy them in any supermarkets. Then you take them home and eat them with vinegar. 如果你没有时间做,就去任何一个超市去买,然后带回家,蘸着醋吃,根据常识我们中国人吃现成的饺子通常用醋蘸着吃,故选D项。

3细节理解题。根据第三段提到“If you have no time to make them, you can buy them in any supermarkets.”如果你没有时间做时,你可以去超市买,没时间也就是忙的意思,busy表示此意,故选C。

4判断正误题。在第五段中提到,在旧社会人们不能经常吃饺子,是因为人们太穷了,现在人们富裕了,可以每天吃饺子,故C项不正确,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

The building is shaking. A woman with a baby in her arms is trying to open the door, but fails. Finding no way, she rushes into her bedroom and there theysurvivethe earthquake.

In a factory building, as the workshop floor swings under the terrible shaking, workers run for safety. Some hide(隐藏) under the machines and____, but others who try to run outside are killed by the falling ceilings.

These scenes, played by actors and actresses, are from a film of science education Making a Split Second Decisionshown in 1998 on China Central TV in memory of Tangshan Earthquake.

By studying actual cases in the earthquake areas and scientific experiments, experts(专家)find that buildings remain untouched for the first 12 seconds of an earthquake.

In this short time, one has the best chance of_____an earthquake by staying near the inside walls, in bedrooms and under beds, experts concluded in the film. “Earthquakes seem to catch the lives of those who run,” said many survivors in the earthquake areas, describing how their friends were killed on the doorways or along the stair steps as they tried to get out of the building.

Their advice was proved in the film, “Take a hiding-place where you are rather than run, unless you are sure you can reach a safe open place in ten seconds.”

1The word “survive” appears in the passage several times. It probably means in Chinese.

A. 遇难 B. 幸存 C. 恐惧 D. 摇晃

2The workers who tried to run outside the building died because .

A. the factory building was shaking terribly

B. they were making a film

C. they didn’t have enough time to run outside

D. they were too nervous

3The passage suggests that you should when an earthquake happens.

A. cry for help

B. not move and lie on the floor at once

C. run down the steps as fast as you can

D. find a safe place and hide in at once or run out in ten seconds

4Where can we probably find this passage?

A. In a magazine. B. In an advertisement. C. In a history book. D. In a poster.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网