题目内容

【题目】 Hello. We are students from Thailand, and we want to save the elephants. The elephant is one of Thailand's symbols. Our first flag had a white elephant on it. This is a symbol of good luck.

Elephants are smart animals. They can play soccer or music. They can also draw very well. People say that "an elephant never forgets". Elephants can walk for a long time and never get lost. They can also remember places with food and water. This helps them to live.

But elephants are in great danger. People cut down many trees so elephants are losing their homes. People also kill elephants for their ivory. Today there are only about 3,000 elephantsover 100,000 before,We must save the trees and not buy things made of ivory. Remember that March 13th is Thai Elephant Day.

1Why are elephants important in Thailand?(不超过10词)

2What do people kill elephants for?(不超过5词)

3What can people do to save the elephants?(不超过15词)

【答案】

1Because the elephant is one of Thailand's symbols, a symbol of good luck.

2For their ivory.

3Save the trees and not buy things made of ivory.

【解析】

这篇短文主要是一些来自泰国的学生通过向大家介绍大象的状况,呼吁人们保护大象。

1题意:在泰国为什么大象很重要?

根据第1段第23句“The elephant is one of Thailand's symbols…. This is a symbol of good luck.”在在泰国大象很重要的原因是大象是泰国的象征之一和好运的象征;故答案为Because the elephant is one of Thailand's symbols, a symbol of good luck.

2题意:人们为什么杀大象?

根据第3段第3句“People also kill elephants for their ivory.”可知人们为了象牙杀死大象;故答案为For their ivory.

3题意:人们能做些什么来拯救大象?

根据第3段第4句“…We must save the trees and not buy things made of ivory.”可知拯救树木,不要买象牙做的东西,可以拯救大象,故答案为Save the trees and not buy things made of ivory.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A new smart city will soon be built in the middle of the Arizona Desert, thanks to Bill Gates’ Smart City Project.

What is a smart city?

A smart city is a city area and people there can use the latest technology to collect information and manage resources. People live a quality life. The environment there is clean and sustainable (可持续的).

Gates bought 25,000 acres (英亩) of land near Phoenix two years ago. He planned to build a smart city with the latest technology, high-speed Internet, and large data centers. The city is named Belmont. It will become one of Arizona’s largest cities.

About 3,800 acres will be used for office and business space. About 470 acres will be used for public schools. Around 80,000 flats will be built.

The project says that about 182,000 people will live in Belmont in the future.

The project also introduces how cities of the future are run, so it is great.

Most people think it is the hardest project. Also, at present no one knows when it will begin, or how much they will spend. Gates hasn’t revealed (透露) any detail yet. But he has already spent more than $ 80 million on the project.

根据上面短文内容填空。

1Bill Gates had a plan to build a new smart city ________ the Arizona Desert, and he ____25,000 acres of land near Phoenix two years ago.

2A smart city can provide the latest technology for people to ________ and manage resources and should have a clean and sustainable ________.

3The city Belmont will be built into a smart city ________ the latest technology and high-speed Internet. The city will _______ large data centers.

4________ the project, Belmont will have a ________ of about 182,000 in the future.

5The project is considered to be the most ________, and now nobody knows ________ will be spent on it.

【题目】 A jobless man applied(申请)for the position of “office boy” at Microsoft, The HR manager interviewed him and then watched him cleaning the floor as a test.

“You are employed,” he said. “Give me your e-mail address and I’ll send you the application form to fill in, as well as the date when you may start.”

The man replied, “But I don't have a computer or an e-mail.”

“I’m sorry,” said the HR manager, “If you don't have an e-mail, that mean you do not exist. And the one who doesn't exist cannot have the job.”

The man left with no hope at all. He didn't know what to do. With only $10 in his pocket, he decided to go to the supermarket and buy 10kg tomatoes. He then sold the tomatoes from door to door . In less than two hours, he succeeded in making his money double. He repeated the operation three times, and returned home with $60.

The man realized that he could survive in this way, and started earlier and returned late.

Thus, his money doubled or tripled every day. Shortly, he bought a cart, then a truck and then he had his own fleet to send food . Five years later, he became one of the biggest food sellers in The US.

He started to plan his family's future, so he called an insurance broker (保险经纪人)to have a discussion. When the conversation was over, the broker asked him for his e-mail. The man replied again,“I don't have an e-mail.”

The broker answered in surprise, “You don't have an e-mail, and yet have succeeded building an empire. Can you imagine what you could have been if you had had an e-mail?”

The man thought for a while and replied, "Yes, I would be an office boy at Microsoft

根据材料内容选择最佳答案,并将其标号填涂在答题卡相应位置。

1Why was the man refused by the Microsoft?

A.He didn't pass the test.

B.He didn't do well in the interview.

C.He didn't get on well with the manager.

D.He didn't have a computer or an e-mail.

2How much money did the man make in less than two hours by selling tomatoes?

A.$10B.$20C.$40D.$60

3What does the underlined word“fleet” mean in Chinese?

A.公司B.农场C.车队D.商场

4What does the insurance broker's answer mean?

A.He suggests that the man should have an e-mail.

B.The man doesn't have an e-mail. so he has succeeded.

C.The man could be more successful if he had an e-mail.

D.He can't imagine there exists someone who has no e-mail.

5What's the best tide of the passage?

A.I don't have an e-mail.

B.I used to be an office boy.

C.Having an e-mail is important

D.Insurance is important in one’s life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网