题目内容
【题目】 Hello. We are students from Thailand, and we want to save the elephants. The elephant is one of Thailand's symbols. Our first flag had a white elephant on it. This is a symbol of good luck.
Elephants are smart animals. They can play soccer or music. They can also draw very well. People say that "an elephant never forgets". Elephants can walk for a long time and never get lost. They can also remember places with food and water. This helps them to live.
But elephants are in great danger. People cut down many trees so elephants are losing their homes. People also kill elephants for their ivory. Today there are only about 3,000 elephants(over 100,000 before),We must save the trees and not buy things made of ivory. Remember that March 13th is Thai Elephant Day.
【1】Why are elephants important in Thailand?(不超过10词)
【2】What do people kill elephants for?(不超过5词)
【3】What can people do to save the elephants?(不超过15词)
【答案】
【1】Because the elephant is one of Thailand's symbols, a symbol of good luck.
【2】For their ivory.
【3】Save the trees and not buy things made of ivory.
【解析】
这篇短文主要是一些来自泰国的学生通过向大家介绍大象的状况,呼吁人们保护大象。
【1】题意:在泰国为什么大象很重要?
根据第1段第2和3句“The elephant is one of Thailand's symbols…. This is a symbol of good luck.”在在泰国大象很重要的原因是大象是泰国的象征之一和好运的象征;故答案为Because the elephant is one of Thailand's symbols, a symbol of good luck.
【2】题意:人们为什么杀大象?
根据第3段第3句“People also kill elephants for their ivory.”可知人们为了象牙杀死大象;故答案为For their ivory.
【3】题意:人们能做些什么来拯救大象?
根据第3段第4句“…We must save the trees and not buy things made of ivory.”可知拯救树木,不要买象牙做的东西,可以拯救大象,故答案为Save the trees and not buy things made of ivory.