题目内容

【题目】阅读短文,从短文下面的方框中的六个句子中选择五个还原到短文中,使短文通顺完整、衔接自然。
What’s in a Name?

Your name is very important. When you think of yourself, you probably think of your name first.
Right now, the two most popular names for babies in the United States are “Jacob” for boys and “Emily” for girls. And why are some name unpopular?
Names can become popular because of famous actors, TV or book heroes, or top players. Popular names mean very positive(积极的) things. Unpopular names mean negative(消极的) things. Here are some common opinions about names from a recent survey.
Boys' names Girls' name
George: average, boring Betty: old-fashioned, average
Jacob: creative, friendly Emily: independent, adventurous
Michael: good-looking, athletic Jane: common, ordinary
Stanley: out of date, serious Nicole: beautiful, intelligent
The biggest reason is tradition. They have no choice. Many people are named after a family member.
A name that is unpopular now might become popular in the future. That's good news for all the Georges and Bettys out there.

A. Chinese names are different from English names.
B. Of course, opinions can change over times.
C. Surprisingly, people usually have similar opinions about names.
D. Why are these names popular?
E. Because it is an important part of your identity (身份).
F. So why do parents give their children unpopular names?

【答案】E;D;C;F;B
【解析】这是一篇文化类短文。本文主要介绍为什么一些名字受欢迎,一些不受欢迎,以及随着时间变化一些不受欢迎的名字也会受欢迎。
(1)E 考查语境理解题。句意:因为它是你身份的重要一部分。根据第一段第一句Your name is very important.(你的名字很重要)可知填“因为它是你身份的重要一部分。”选E。
(2)考查语境理解题。句意:这些名字为什么受欢迎?根据上文提到“现在,在美国对于宝宝来说最受欢迎的两个名字是男孩Jacob,女孩Emily”,及下文“为什么一些名字不受欢迎?”可知是“这些名字为什么受欢迎?”选D。
(3)C考查语境理解题。句意:真令人惊讶,关于名字人们通常有相似的观点。根据下文Here are some common opinions about namesfrom a recent survey.(从最近一次调查中发现,关于名字一些观点是相同的。)可知上文是“真令人惊讶,关于名字人们通常有相似的观点。”选C。
(4)F考查语境理解题。句意:那么为什么父母给他们的孩子起不流行的名字呢?根据下文The biggest reason is tradition. (最大的原因是传统。)They have no choice.(他们没有选择。)可知上文是“那么为什么父母给他们的孩子起不流行的名字呢?”选F。
(5)B考查语境理解题。句意:当然,随着时间观念会改变。根据下文A name that is unpopular now might becomepopular in the future.(一个不受欢迎的名字将来可能受欢迎。)可知上文是“当然,随着时间观念会改变。”选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Paddington 2, the second Paddington film has had a successful weekend since it arrived in Chinese theaters on Friday.

Paddington Bear first appeared(登场) on 13 October 1958 in the children's book A Bear Called Paddington, and then kept on his stories in more than one hundred and fifty books by English writer Michael Bond and other artists. The friendly bear from Peru(秘鲁)—with his old hat, a coat in English style and love of orange jam—has become one of the most famous bears in Britain. Paddington books have been changed into 30 languages across 70 countries and sold more than 30 million copies(,) around the world.

Paddington is always polite – calling people "Mr", "Mrs" and "Miss", seldom by first names – and kind, though he often looks angrily at those who do bad things. He has an endless ability to get into trouble, but he also tries so hard to get things right. The (human) Brown family found him in Paddington Station, London, and then adopted him. They kindly provide him with food and shelter. Also, the Brown family gives his full name as "Paddington Brown".

64 . To celebrate the first Paddington Bear film, from 4 November until 30 December 2014, people put 50 Paddington statues(雕像) around London to show their love and happiness. The statues were created by artists, designers and superstars.

If you didn’t have the chance to see those lively statues yourself, why not go to cinema to enjoy this lovely bear in Paddington 2?

1Which of the following is NOT true according to the passage?

A.The Paddington bear was friendly and polite.

B.Paddington Bear doesn’t like those who do bad things.

C.To celebrate the second Paddington Bear film, 50 statues were put in Peru.

D.When Paddington sees Jack Brown, he will call him Mr Brown politely.

2The underlined word "adopted" in Paragraph 3 means .

A.改变B.收养C.贩卖D.抛弃

3Which of the following can be the first sentence in Paragraph 4?

A.Paddington Bear hates to play by himself.

B.Paddington Bear loves travelling everywhere.

C.Paddington Bear is kind and friendly.

D.Paddington Bear is popular among different people in Britain.

4What's the best title of the passage?

A.Save the poor Paddington Bear!B.Let’s read a good book named Paddington Bear!

C.Enjoy the Statues of Paddington Bear in London!D.Don’ t miss the great film, Paddington 2!

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网