题目内容

【题目】

Although most of us are now stuck at home due to the virus outbreak, there are still many people trying to do some sports not only to kill time, but also to help themselves and others stay a1 this difficult period.

Gymnasiums and basketball courts are c2, so many of us choose to keep fit at home, which helps us improve our immunity (免疫力).

Professional guide

Fitness apps are becoming more p3 these days. Downloads of this kind of apps are growing rapidly, China Daily reported. For example, an online exercise platform called Be Fit offers online exercise lessons for people of different ages. They're easy to f4 and all you need is some basic fitness equipment, like a yoga mat (瑜伽垫). Some fitness clubs have had to shut up their business in their training ground. But they've encouraged their personal trainers to make videos and share them on social media platforms for people who exercise at home.

Online PE classes

Shanghai started online courses for students in March, i5 PE classes. PE teachers use livestreaming (直播) soft wares or record video clips as guidance for students. Li Xiao, a PE teacher, has made an exercise video for her students. She told us that she advised her students to make use of simple tools, such as plastic bottles to do the exercises. The exercise doesn't require much s6 and is suitable for exercising at home.

Playing games

Some parents choose to play t7 games they played in their childhood to keep children positive, such as throwing darts (掷飞标),pinching marbles (夹弹珠). For example, a couple from Shantou, Guangdong recreated childhood games for their children. The children throw homemade cardboard hoops () over small objects, such as wine bottles. In this way, the whole family got involved.

【答案】

1active

2closed

3popular

4follow

5including

6space

7traditional

【解析】

本文主要讲述了人们在新冠肺炎爆发时,人们因为不能外出而在家进行的体育锻炼方式。。

1句意:尽管我们中的很多人由于疫情爆发现在滞留在家,但仍然有许多人尝试着做一些运动不仅仅是消磨时间,而且是为了帮助他们自己和其他人在这段艰难的时期保持活跃。

根据句意及首字母提示可知stay v. 保持,连系动词+形容词,和体育有关,所以是active adj. 积极的,活跃的。故填active

2句意:(因为)健身房和篮球场被关闭了,所以我们中的许多人选择在家保持健康,这能帮助我们改善免疫力。

be + adj. / v-ed,这里closed可以看成形容词或过去分词都可以;根据后面提示是呆在家里,所以前面篮球场是关闭的,closed。故填closed

3句意:健身应用在这些天变得越来越受欢迎。

句中become + more + 形容词原级,根据后面提示下载次数增加,所以是受欢迎的popular。故填popular

4句意:例如,一个叫做Be Fit的线上锻炼平台提供给不同年龄的人线上锻炼课程。他们(这些课程)很容易去跟着做的,你所需要的是一些基础的健身设备,像一张瑜伽垫。

根据文中前面的they指课程和首字母提示可知应该是跟着这些课程做,且有to + 动词原形,用follow。故填follow

5句意:上海在三月开始给孩子线上课程,包括体育课。

根据句意及结构可知横线后面+名词,所以横线处是介词,首字母提示i开头,因此是单词including prep. 包含,意为“包括体育课”。故填including

6句意:她告诉我们她建议学生利用简单的工具,比如塑料瓶去做运动。这种运动不需要很多的空间,很适合在家锻炼。

根据句子及首字母提示可知require + much + 不可数名词,因为后面是在家锻炼,所以是不需要很多空间,space不可数。故填space

7句意:一些家长选择玩他们在童年时玩过的传统游戏去使孩子保持积极,比如掷飞镖、夹弹珠。

根据句子和首字母提示可得play + 形容词 + games, 形容词修饰名词,因为后面是父母玩的一些游戏,所以是传统的traditional。故填traditional

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Roy is a middle-aged man who lives happily with his family in a big house. He is a successful craftsman now. But his life is not a1 so great. He had a learning disability from an early age. He went to a school for children like him and he got plenty of extra help in this school. He still suffered(受苦) the rest of his school days in public schools.

His life improved so much when he discovered art. The art world gave him a chance to express himself w2 words. He went to a workshop and gradually got good at making things with clay. Then he learned an important lesson: Though he was disabled in language, he could still be s3 and successfully express himself with clay.

He got his n4 lesson from rock climbing. It was a fun thing but he was scared from the start. He soon found it wasn’t a talent thing; it was just p5. So he did it more. After about five years of climbing, he found himself in Yosemite Valley on a big wall. He learned that if a person fell in love with something and did it all the time, he would get better at it. And his confidence came along with it.

Later he found his e6 really helpful when learning how to read and write. Every day he spent many hours reading and writing, which he used to a7 as much as possible. After two hard years, he could read and write as well as others.

He hasgonethroughthelongprocesswithart,rockclimbing,readingandwriting.Nowhe has gottoapointinhislifewhereheknowshe isalso abletodiveintoanareathatistotallyhard, unknown,butinteresting.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网