题目内容

【题目】Here are some students’ favorite teachers. How do they like their teachers? Let’s have a look at their teachers.根据表格短文内容,选择正确答案。

Bai Yun, 14, Zhengzhou

I like Miss Li, my Chinese teacher. She looks very nice. She is often in a red coat. Red is her favorite color. She is strict (严格的) with us.

Gao Tian, 13,Beijing

Miss Ye is my English teacher. She is tall and has long hair. She asks us to read English books every day. She says it is a good way to study English.

Yang Guang, 14, Shanghai

My favorite teacher is Mr. Wu. He is kind to us and we all like him. He is good at singing, too. I think he is cool.

1Who is Yang Guang’s favorite teacher?

A.Miss. Li.B.Mr. Wu.C.His English teacher.

2What does Gao Tian’s teacher look like?

A.She is tallB.She is heavy.C.She is very cool.

3What’s Miss Li’s favorite color?

A.Green.B.Purple.C.Red.

4Which of the following is RIGHT

A.Mr. Wu can sing very wellB.Miss Ye is a P. E. teacher.

C.Miss Li often asks students to read English.

5What does the passage (文章) mainly (主要) tell us?

A.Our teachers.B.Our school.C.Our classes.

【答案】

1B

2A

3C

4A

5A

【解析】

这篇短文中三个同学分别介绍了自己喜欢的老师,及喜欢他们的原因。

1细节理解题。根据第三个表格中Yang Guang对喜欢的老师的介绍“My favorite teacher is Mr. Wu”可知杨光喜欢的老师是吴先生,故选B

2细节理解题。根据第二个表格中高天对老师的介绍“She is tall and has long hair.”可知老师个子高,长着长发,故选A

3细节理解题。根据第一个表格中白云对老师Miss Li的介绍“Red is her favorite color.”可知李老师喜欢红色,故选C

4细节理解题。根据“He is good at singing, too”可知胡老师唱歌唱得好,故A正确;根据“Miss Ye is my English teacher”可知叶老师是英语老师,故B错误;根据“She asks us to read English books every day.”可知叶老师经常让学生读英语,不是李老师,故C错误,故选A

5主旨大意题。根据这篇短文中三个同学分别介绍了自己喜欢的老师,及喜欢他们的原因,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】There is a website about restaurants. People like to visit it and express their opinions about restaurants. Read what people said on the Internet.

RE: Is Goodies good?

7:02 PM 08/26

Does anyone know about Goodies next to the Mad-Eye Theater? I want to go there with friends this Saturday. Thanks!

Jane TW

RE: Is Goodies good?

7:30 PM 08/26

My dad took me there yesterday. I don’t know if it’s expensive. He paid. The food was fine, not the best, though. But you must try its papaya ice cream. I just can’t get enough of it!Dinner is$50 cheaper if you eat there on your birthday.

Crazy-p

RE: Is Goodies good?

9:56 PM 08/26

It’s the best restaurant I’ve ever been to. It’s a little expensive. But it costs

$100 for lunch. Crazy-p is right about the papaya ice cream. There’s no other word for it.

Kenny

RE: Is Goodies good?

11:11 PM 08/27

After you eat there, everything else on the earth tastes good!I don’t want to go there again.

Teddy 0503

1If you go to Goodies to have dinner on your birthday, you can ____________.

A. get a free meal B. pay half the cost of your meal

C. pay $50 less than usual D. get a free papaya ice cream

2According to the passage, Crazy-p advises Jane TW to ______________.

A. taste papaya ice cream B. go to Awe’s

C. have lunch in Goodies D. go to a better restaurant

3Who thinks Goodies has the worst food?

A. Crazy-p B. Jane TW C. Kenny D. Teddy 0503

4What’s Kenny’ idea about Goodies?

A. He thinks Goodies has the worst service.

B. He thinks Goodies is the cheapest restaurant.

C. He thinks Goodies has the friendliest waiters.

D. He thinks Goodies is the best restaurant he has ever been to.

【题目】The Double Ninth Festival

The Double Ninth Festival, also named the “Chong Yang Festival”, is celebrated on the ninth day of the ninth month of the Chinese lunar calendar.

The festival began as early as the Warring States Period (475-221 BC). In ancient time, numbers were mysterious and were divided into yin and yang. Yin means something of darkness and yang means life and brightness. The number nine is regarded as yang. The ninth day of the ninth month is a double yang day, so it is called “Chong Yang Festival”. (Chong means “repeat” in Chinese)

People always climb mountains and drink chrysanthemum wine on the Double Ninth Festival. It is hard to say when the customs were created. But there are many stories which are closely related. As recorded in a historical book of the sixth century, in ancient times, there lived a man named Huang Jing. He was learning the magic arts from Fei Changfang. One day, they were climbing a mountain. Fei Changfang suddenly stopped and looked very upset. He said to Huang Jing, “On the ninth day of the ninth lunar month, a big trouble will come to your hometown”. You must go home immediately. Remember to make a red bag for each one of your family members and leave home quickly and climb to the top of a mountain. Most importantly, you must all drink some chrysanthemum wine. Only by doing so can your family members avoid the big trouble.

On hearing this, Huang Jing rushed home and asked his family to do exactly as his teacher said. The whole family climbed a nearby mountain and did not return until the evening. When they got back home, they found all their animals dead, including chickens, sheep, dogs and so on.

Since then, climbing a mountain and drinking chrysanthemum wine became the traditional activities of the Double Ninth Festival, to avoid evil spirits and bad luck. Nowadays, the Double Ninth Festival is also a time for family get-togethers to do some exercise as well as enjoy the autumn scenery.

1The Double Ninth Festival began around ______.

A. 475-221 BC B. 435-231 BC C. 337-221 BC D. 245-213 BC

2People usually climb mountains and ______ on the festival.

A. cook meals B. feed the animals

C. drink chrysanthemum wine D. learn magic art

3Fei Changfang is ______.

A. Huang Jing’s cousin B. Huang Jing’s teacher

C. Huang Jing’s friend D. Huang Jing’s neighbor

4Nowadays the Double Ninth Festival is also a time to ______.

A. make dumplings B. buy some wine

C. wear new clothes D. do some exercise

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网