题目内容

【题目】C) 根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。

"Olyvia, love is simple. You don't have to do much to make someone happy." That was what my mother said to me when I was a child. Over a year ago, I had a chance. My good friend Kaylee told me about her t1 to a small town called Gary, and how it was a life—changing experience. I made up my mind to go there m2 .

When I told my parents about the decision, they didn't a3 at first. They said I didn't know much about the place. They were worried that it was not s4 for me to go there. Thankfully, after I explained my plan to them in detail, they said yes.

When our group arrived in Gary, I noticed how different the town was from where I lived. There were few stores or restaurants in the town; most had closed. So you would be very l5 if you could find a place to buy food or drinks. H6 were built on small hills. Many of them had broken doors or windows. My job was to help the local people to r7 houses. The work days were long and hot, but it was really good to see the houses taking on a new look day by day.

The children there were also different. They seemed to enjoy every moment in life t8 they were poor. The smallest things would make these kids happy. I couldn't find words to describe their joy when they r9 an ice-cream, a ball or even a kiss. The community was like a big family. Everyone knew each other and was there when someone needed help.

I am so glad that I had this unforgettable experience. I t10 learned the meaning of what my mother said. You don't need to do much to make a difference to others' lives.

【答案】

1trip

2myself

3agree

4safe

5lucky

6Houses

7repair

8though

9received

10truly

【解析】

本文讲述了作者到一个叫加里的小镇的旅行,在那里帮助人们修理房子。她从中明白了妈妈说的话“你不需要做很多事情就能让别人开心”。

1句意:我的好朋友凯莉告诉我她去一个叫加里的小镇的旅行,那是一次改变人生的经历。

根据“to a small town”可知,此处指的是去一个小镇的旅行,故填trip

2句意:我决定自己去那里。

根据后文的“They were worried that it was not s______4______ for me to go there.”可知,此处表示我自己去那里,故填myself

3句意:当我告诉我的父母那个决定时,他们刚开始不同意。

根据后文的“They said I didn't know much about the place.”可知,他们认为我不了解那个地方,因此不同意我去那里。位于助动词didn’t后,用动词原形,故填agree

4句意:他们担心我去那里是不安全的。

根据“They were worried”可知,他们担心我的安全,根据it was+形容词+for sb to do sth“对某人来说,做某事是……,此处用形容词,故填safe

5句意:所以如果你能找到一个地方买食物或饮料,那你就很幸运了。

根据前文的“There were few stores or restaurants in the town; most had closed.”可知,那里几乎没有商店和餐馆,因此能买到食物或饮料就是幸运的了,作为系动词be的表语,有副词very修饰,用形容词,故填lucky

6句意:房子建在小山上。

根据后文的“My job was to help the local people to r_______7_______ houses.”可知,此处指的是房子在山上,谓语were是复数,主语用复数名词,故填Houses

7句意:我的工作就是帮助当地人修房子。

根据前文的“Many of them had broken doors or windows.”可知,很多房子的门和窗户都坏了,因此要修理房子,位于动词不定式符号to后,用动词原形,故填repair

8句意:虽然他们很穷,但他们似乎享受生活的每一刻。

结合句意,前半句表示他们很穷,后半句他们享受生活中的每一刻,前后表示让步关系,连接两个句子用连词,故填though

9句意:当他们收到一个冰淇淋、一个球甚至一个吻时,我无法用语言来描述他们的喜悦。

根据“I couldn't find words to describe their joy”可知,他们很高兴,应是收到了冰淇淋,球或者一个吻,叙述发生过的事,用一般过去时,故填received

10句意:我真的明白了妈妈所说的意思。

根据第一段的“You don't have to do much to make someone happy.”和最后一段的“You don't need to do much to make a difference to others' lives.”可知,她真正明白了妈妈说的话,修饰动词learned用副词,故填truly

练习册系列答案
相关题目

【题目】 According to the world Happiness Report , people who live in Denmark(丹麦)are the happiest in the world . Why ? Because they know the secret to happiness“hygge”. But what is “hygge” ?

The Danish (丹麦)word “hygge”pronounced“hoo-ga”is often translated in English as “coziness”. But coziness paints only part of the picture . It’s also about spending peaceful time in a quiet environment with no calendar . It’s about spending time alone or spending time with family.

Danish people are very good at “hygge” . For example , they create a “hygge” environment by burning candles in classrooms , kitchens , bedrooms , etc . According to some reports , Danish people burn more candles every year than people from any other European country .

However , “hygge” isn’t just about creating a nice and warm environment ; it is best enjoyed with family members and friends . With up to 17 hours of darkness every day in winter , Danish people spend more time indoors as a result , and they often get together for a meal or hot drinks , without the distraction (使人分心的事物)of technology or the stress of daily life .

Still can’t understand what “hygge” is ? If you’re reading this in a comfortable chair , with a few candles around you , that sense of coziness you’re feeling might just be “hygge”.

1People who live in are the happiest in the world.

A.AmericaB.DenmarkC.SwitzerlandD.France

2How do Danish people create a “hygge” environment ?

A.By painting their houses.B.By cleaning up bedrooms.

C.By burning candles.D.By shopping online.

3With up to 17 hours of darkness every day in winter , Danish people .

play computer games till midnight ② spend more time indoors as a result

③ stay up late to work in their own rooms ④ often get together for a meal or hot drinks

A.①②B.②④C.①③D.③④

4In the last paragraph , the word “coziness” means “ ” in Chinese .

A.舒适B.友善C.奢侈D.密切

5The article mainly tells us .

A.when Danish people like to stay homeB.why Danish people burn so many candles

C.how Danish people spend their winterD.what the Danish secret to happiness is

【题目】Having a teenager at home can be a real headache. Many teenagers smoke, wear strange hairstyle and even fight. Basically (基本上) , they are often taking risks.

Earlier studies have shown that teenagers are more likely to makeirrationaldecisions than people from any other age group, including children and adults. Is it that teenagers are too young to tell right from wrong? Not really. So what’s the reason?

According to Laurence, a teacher from a US university, the reason is that teenagers care a lot about how their peers (同龄人) view them—that is “peer influence”.

As children enter their teenage years, they spend more time with their friends and classmates, and also they care more about what they think of them. This makes teenagers make decisions without thinking about the costs.

In a test, a group of teenagers were asked to play a video driving game. When they played with their friends watching around them, they took more chances and drove more carelessly because that would increase their possibility of winning. But when they played alone, they drove more safely.

Why do peers have such a big influence on teens’ behavior?

As Laurence sees it, a teenager’s brain is like a car with a good accelerator (油门) but a weak brake (刹车). The “accelerator” is fully developed by teenage years while the “brake” is still not fully developed. When teenagers are watched by their peers, they usually push hard on the accelerator. With their weak brake, it is likely that they are going to end up in an accident. But the good news is that a violent (暴力的) teenager doesn’t necessarily become a violent adult. About two-thirds to three-quarters of violent youth grow out of it. “They get more self-controlled.”

1What does the underlined word “irrational” in the 2nd paragraph mean?

A.Quick.B.Crazy.

C.Careful.D.Correct.

2Why are teenagers often taking risksaccording to the text?

A.They like difficult tasks.

B.They don’t care about costs.

C.They are too young to tell right from wrong.

D.They care a lot about what their peers think of them.

3How does Laurence explain the influence of peer influence on teens’ behavior?

A.By using a metaphor (比喻).

B.By giving examples.

C.By presenting research findings.

D.By performing an in-depth analysis (分析).

4According to the text, with peers around them, teenagers tend to (倾向于) ______.

A.use more self-control

B.become more careful about what they do

C.perform better than when they are alone

D.focus more on short-term benefits(利益)

5What can we learn from the text?

A.Teenagers are easy to have traffic accidents.

B.Peer influence is bad on teenagers.

C.Most of the teenagers become less violent when they grow up.

D.Teenagers shouldn’t spend all the free time with their friends.

【题目】 No one can change the weather. Nobody can control the weather. But if we read correctly the signs around us, we can tell what the more important changes in the weather will be. This way of telling what the weather will be like on the following day or two is called weather forecasting.

For many centuries and in all countries, people have studied the weather and tried to make weather forecasting. Rings around the sun are a sign of coming rain. Many people feel their joints (关节) hurt in their bones if wet weather is coming. Some birds fly high if fine weather is coming, but they fly near the ground if rainy or stormy weather is on the way. It is probably because of the insects (昆虫) which they are hunting fly low. If you see a rainbow during rainy weather, this is a sign that the weather will become clear and fine. Such rainbows come in the evening. If the stars twinkle clearly at night, then fine weather will continue. If a fog appears in the morning just above a river, then the day will be warm. If the sunset is mostly red in color, then the following day will be fine. If a rainbow appears in the morning, rainy weather will probably come. Most of the above sayings have been made by the people who have used their eyes and brains to make weather forecasting.

1Which is TRUE about weather forecasting?

A.Weather forecasting is a recorder about the weather on the following day or two.

B.Weather forecasting is a way of telling what the weather will be like.

C.Weather forecasting is a sign of coming rain.

D.People can change the weather.

2The birds fly high and the stars twinkle clearly is a sign that the weather will ________.

A.be warmB.be rainyC.become clear and fineD.be cold

3A rainbow is a ________ of the weather.

A.signB.wayC.methodD.road

4According to the passage, that people’s joints ache ________.

A.is a sign of coining rainB.without any reason

C.because they are illD.because of the insects

【题目】In the sea there are many islands. In its warm waters there are some little ones. We call them “coral Islands” (珊瑚岛).

A coral island is very nice to look at. It looks like a ring of land(一圈陆地) with trees, grass, and flowers on it. One part of the ring is open to the water. There is a little round lake inside the island.

If you look into this lake, you will see beautiful coral. You may think they are flowers. If you look at a piece of coral, you will see many little holes in it. In each of these holes a very small sea animal lives. These sea animals make the coral.

They began to build under the water. Year after year, the coral grew higher and higher. At last it grew out of the water.

Then the sea brought it small trees and something else. After some years, these things changed into earth. Sometimes the wind brought seeds(种子) to this earth. Sometimes birds flew over it and brought seeds to the island.

The little seeds grew. In a few years there were plants all over the island. In a few more years there were trees growing there.

So you see, these islands were built little by little. The workers were very small. Do they not teach us a lesson? Can you think what the lesson is?

1In the sea _____.

A.there are coral islands in all places

B.there are some coral islands

C.the water is always warm

D.we can see many flowers

2A coral island looks like _____.

A.a round cakeB.trees, grass and flowers

C.a ring of landD.a round lake

3There are _____ in the holes in corals.

A.flowersB.little corals

C.grassD.sea animals

4How did seeds of trees, grass and flowers come to the coral islands?

A.The wind and birds brought them to the coral islands

B.Only the wind brought them there

C.People brought them there

D.Fishes brought them there

5From the article, we know _____________.

A.small workers can’t do big things

B.only big workers can do big things

C.small workers can do things if they work hard and work a long time

D.all small things can do big things

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网