题目内容
【题目】C) 根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整。
"Olyvia, love is simple. You don't have to do much to make someone happy." That was what my mother said to me when I was a child. Over a year ago, I had a chance. My good friend Kaylee told me about her t【1】 to a small town called Gary, and how it was a life—changing experience. I made up my mind to go there m【2】 .
When I told my parents about the decision, they didn't a【3】 at first. They said I didn't know much about the place. They were worried that it was not s【4】 for me to go there. Thankfully, after I explained my plan to them in detail, they said yes.
When our group arrived in Gary, I noticed how different the town was from where I lived. There were few stores or restaurants in the town; most had closed. So you would be very l【5】 if you could find a place to buy food or drinks. H【6】 were built on small hills. Many of them had broken doors or windows. My job was to help the local people to r【7】 houses. The work days were long and hot, but it was really good to see the houses taking on a new look day by day.
The children there were also different. They seemed to enjoy every moment in life t【8】 they were poor. The smallest things would make these kids happy. I couldn't find words to describe their joy when they r【9】 an ice-cream, a ball or even a kiss. The community was like a big family. Everyone knew each other and was there when someone needed help.
I am so glad that I had this unforgettable experience. I t【10】 learned the meaning of what my mother said. You don't need to do much to make a difference to others' lives.
【答案】
【1】trip
【2】myself
【3】agree
【4】safe
【5】lucky
【6】Houses
【7】repair
【8】though
【9】received
【10】truly
【解析】
本文讲述了作者到一个叫加里的小镇的旅行,在那里帮助人们修理房子。她从中明白了妈妈说的话“你不需要做很多事情就能让别人开心”。
【1】句意:我的好朋友凯莉告诉我她去一个叫加里的小镇的旅行,那是一次改变人生的经历。
根据“to a small town”可知,此处指的是去一个小镇的旅行,故填trip。
【2】句意:我决定自己去那里。
根据后文的“They were worried that it was not s______4______ for me to go there.”可知,此处表示我自己去那里,故填myself。
【3】句意:当我告诉我的父母那个决定时,他们刚开始不同意。
根据后文的“They said I didn't know much about the place.”可知,他们认为我不了解那个地方,因此不同意我去那里。位于助动词didn’t后,用动词原形,故填agree。
【4】句意:他们担心我去那里是不安全的。
根据“They were worried”可知,他们担心我的安全,根据it was+形容词+for sb to do sth“对某人来说,做某事是……”,此处用形容词,故填safe。
【5】句意:所以如果你能找到一个地方买食物或饮料,那你就很幸运了。
根据前文的“There were few stores or restaurants in the town; most had closed.”可知,那里几乎没有商店和餐馆,因此能买到食物或饮料就是幸运的了,作为系动词be的表语,有副词very修饰,用形容词,故填lucky。
【6】句意:房子建在小山上。
根据后文的“My job was to help the local people to r_______7_______ houses.”可知,此处指的是房子在山上,谓语were是复数,主语用复数名词,故填Houses。
【7】句意:我的工作就是帮助当地人修房子。
根据前文的“Many of them had broken doors or windows.”可知,很多房子的门和窗户都坏了,因此要修理房子,位于动词不定式符号to后,用动词原形,故填repair。
【8】句意:虽然他们很穷,但他们似乎享受生活的每一刻。
结合句意,前半句表示他们很穷,后半句他们享受生活中的每一刻,前后表示让步关系,连接两个句子用连词,故填though。
【9】句意:当他们收到一个冰淇淋、一个球甚至一个吻时,我无法用语言来描述他们的喜悦。
根据“I couldn't find words to describe their joy”可知,他们很高兴,应是收到了冰淇淋,球或者一个吻,叙述发生过的事,用一般过去时,故填received。
【10】句意:我真的明白了妈妈所说的意思。
根据第一段的“You don't have to do much to make someone happy.”和最后一段的“You don't need to do much to make a difference to others' lives.”可知,她真正明白了妈妈说的话,修饰动词learned用副词,故填truly。
【题目】
Yanghu Vacation Park One Day Pass |
Adults Children(Age 6-17) Family(2 adults with 1 children) 30 yuan 15 yuan 60 yuan |
Children aged 5 and under FREE FREE parking in three hours 10:00 a.m.-5:00p.m. seven days a week Only ten yuan for students who will enter key university this September. |
【1】Mr. Lee wants to take his 15-year-old son to Yanghu Vacation Park, he needs to pay .
A.30 yuanB.45 yuanC.60 yuan
【2】The information above tells us that _______.
A.You can get half price if you are teenagers between 6-17 years old.
B.You can park your car for free there all day.
C.You only need to pay 10 yuan as long as you are a university student.