题目内容

【题目】任务型阅读

阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在标有题号的横线上写出空缺处所填单词的正确形式。每空一词

No one wants to overspend(花费过多) on their supermarket shopping but to save money every week. Prepare before you go into the shop. Here is how to make sure you are always getting your shopping for the best price.

●Make your list.

Making a shopping list which includes two parts, something for a living and something for fun. With a full list, you won’t easily change your mind to buy more than you need.

●Check the cupboards.

One of the easiest ways to overspend is buying what you don’t need. Before leaving, take time to check what products you have in the house, especially in the cupboards. Buy what you badly need and it will help you save money before you enter the supermarkets.

●Keep in mind your budget(预算)

Keep in mind how much you plan to spend. It is possible to get your shopping for less, but you need to pay attention to the products and brands you buy to support savings.

●Compare prices

You should make a comparison between the prices offered by different supermarkets. So if you try to buy your shopping for less, compare the prices in different shops, which makes sure that you are always visiting the cheapest supermarket for your shopping.

●Choose the best time for shopping

If you know your supermarket well, there will surely be a preferred time to shop. This could be at the quietest time to make sure you get peace while working out the total cost of your shopping. And a few hours before closing helps you to get a special offer. That will bring down the cost of your shopping.

Follow them and you are sure to make huge savings on your weekly shopping.

Title: How to help you 1 on your weekly shopping

Passage outline

Supporting details

Introduction

Almost everyone wants to buy most with the 2 money in their supermarket shop. Plan it well before stepping into supermarket.

3

You should make a shopping list 4 something necessary and something for fun.

You must spend time 5 what you have in your cupboards.

You should always 6 how much you plan to spend on the products and it’s 7 for you to pay attention to the products and brands.

Different supermarkets 8 different prices for the same products. Be sure to choose the cheapest one for your shopping.

You’d better 9 the best time to go shopping and a few hours before closing /span>helps you get a special offer.

Conclusion

Follow them and it will help you bring down the 10 of weekly shopping.

【答案】

1save

2least

3Ways

4including

5checking

5remember/know

5necessary

5offer

5choose

5cost

【解析】

试题分析:本文介绍了购物时如何节省钱,要提前做好打算。文章从五个方面去阐述,包括列出购物清单,先检查壁橱,记得预算,比较价格及选择最佳购物时间。

1save句意:标题:如何在每周的购物上节省钱?根据第一段No one wants to overspend(花费过多) on their supermarket shopping but to save money every week. 可知此空应用save

2least句意:几乎每个人都想用最少的钱买最多的东西。根据句意可知是最少的钱,前面又有most作为提示词,故填least

3Ways文章2-6自然段都是在介绍省钱的方式,故用Ways

4including句意:你应该列出购物清单,包括一些必要的东西和一些好玩的东西。根据文中Making a shopping list which includes two parts, something for a living and something for fun.可判断出本空应填包括这个词,再根据句子结构,故用including

5checking句意:你必须花时间检查你的壁橱里有什么东西。根据文中 Before leaving, take time to check what products you have in the house, especially in the cupboards.可知应填检查这个词,再根据spend...in doing sth,故用checking

5remember/know句意:你应该总是记得(知道)你打算在商品上花多少钱。根据文中Keep in mind how much you plan to spend.可知此空应应填Keep in mind 的同义词,故用remember/know

5necessary句意:对你来说,注意产品和品牌是必要的。文中It is possible to get your shopping for less, but you need to pay attention to the products and brands you buy to support savings.是与本句意思相同的句子,故用necessary

5offer句意:不同的超市为相同的产品提供不同的价格。文中You should make a comparison between the prices offered by different supermarkets.是与本句意思相同的句子,本句中需要用谓语动词,故用offer

5choose句意:你最好选择最佳时间去购物。根据第五个小标题Choose the best time for shopping,可知此空用choose

5cost句意:遵照以上方法,这会帮助你降低每周购物的成本。文章最后一句话Follow them and you are sure to make huge savings on your weekly shopping.与本句是同义句,故用cost

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读

When we talk about space, we know the universe means the earth, the sun, the moon, the stars and the space between them. Many of the stars are so far away that we cannot see them.Through our geography lessons, we know the earth ①____________ the sun and the moon goes around the earth.

We have day and night because the earth keeps turning all the time. Just because the moon is closer to the earth than the sun, it looks much bigger than the sun.

The sun is bright enough to give out very strong light. The moon can’ give out any light at all, but it looks quite bright, too. Why? In fact, the light from the moon comes from the sun. ②But in fact the stars are much bigger and brighter than the moon. (bright 明亮的)

在宇宙中有许多其他的行星。But of all these planets, only on the earth there are living things. People on the earth have studied space all the time. They’ve sent spaceships into space many times. In November, 2011, Chinese scientists let Shenzhou VIII successfully dock(对接) with the Tiangong I twice. This is one of the greatest events in the history of China’s space.

【1】填入一个适当的短语。

_________________________________

【2】Why do we have day and night?

__________________________________

【3】The sun is bright enough to give out very strong light.(改为同义句)

_____________________________________________

【4】把划线处的句子翻译成汉语。

_____________________________________________

【5】把划线处的句子翻译成英语。

_____________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网