题目内容

【题目】

SEALIFE

Sydney

No trip to Sydney is complete without visiting SEA LIFE Sydney Aquarium.

Specialties:

★More than 12,000 sea animals.

★Over 100 metres of glass viewing tunnels.

★Within inches of huge sharks, rays, dugongs(儒艮)and turtles swimming above your head.

Dugong Island

Dugong Island hosts some dugongs and a variety of tropical fish. It is said that when early delirious sailors from

Europe finally arrived in Australia’s waters, they mistook the

animals for mermaids(美人鱼)after too long out on the ocean.

Shark Valley

Face your fears on the Shark Walk and walk over some of the world’s biggest aquarium sharks, such as Grey Nurse Sharks. Although their sharp teeth make them look terrible, they offer no threat to humans.

Discovery Rock-pool

Not all the animals are behind glass at SEA LIFE Sydney Aquarium! Come and meet one of our experts and make an amazing discovery at our rock-pool. You’ll be able to see and touch sea stars, shark eggs, shells and more! And yes, hand cleaner is provided.

Opening time this summer

Regular Trading Hours:

9:30 am - 7:00 pm (last entry 6:00 pm)

Christmas Day Hours:

9:30 am - 3 pm (last entry 2 pm)

New Year’s Eve Hours:

9:30 am - 3 pm (last entry 2 pm)

Price (Children under 4years old are free!)

TICKET

Save up to 20% - Online Only!

GENERAL ADMISSION

$46 at the door

$36.80

ADULT FROM (CHILD $26.40)

1How many specialties of SEA LIFE Sydney Aquarium are mentioned in the material?

A.12,000B.100C.46D.3

2The underlined word “delirious” probably means “too ________ to recognize what one sees.”

A.sadB.excitedC.nervousD.confused

3If Mr. Clark takes his wife and 10-year-old daughter to SEA LIFE Sydney Aquarium and he buys the tickets online, he should pay ________ for the entrance fee.

A.$ 63.2B.$ 73.6C.$ 100D.$ 128.8

4Which statement is TRUE according to the passage?

A.There are only dugongs in Dugong Island.

B.The opening hours on Christmas Day lasts 5 hours and a half.

C.Grey Nurse Sharks offer great threat to human beings.

D.All the animals are behind glass at SEA LIFE Sydney Aquarium.

5What can we infer(推测)from the passage?

A.The population of Grey Nurse Sharks is smaller than before.

B.SEALIFE Sydney Aquarium is the best tourist attraction in Australia.

C.It is not convenient for kids to clean their hands after touching starfish.

D.SEA LIFE Sydney Aquarium is an educational place for people to learn about sea life.

6Which of the following is NOT the writing purpose of the text?

A.To ask people to take action to protect sea animals

B.To attract the tourists to SEA LIFE Sydney Aquarium.

C.To provide useful information for tourists before their visit.

D.To introduce some exciting places in SEA LIFE Sydney Aquarium.

【答案】

1D

2D

3C

4B

5D

6A

【解析】

本文介绍了海洋生物悉尼水族馆特色、一些令人兴奋的地方、开放时间以及儿童和成人票价。

1推理判断题。根据表格二中“Specialties:More than 12,000 sea animals.Over 100 metres of glass viewing tunnels.Within inches of huge sharks, rays, dugongs(儒艮)and turtles swimming above your head.(特色:12000多只海生动物,100多米的玻璃观景隧道,几英寸之内就可以看到巨大的鲨鱼、鳐鱼、儒艮和海龟在你头顶上游动。)”可知“资料中提到了悉尼水族馆海洋生物特色有3条”;故选D

2词意猜测题。sad悲哀的,难过的;excited激动的,兴奋的;nervous焦虑的,担忧的;confused糊涂的,困惑的,不清楚的。根据下文“they mistook the animals for mermaids(美人鱼)after too long out on the ocean.(他们在海上呆了太久,把这些动物误认为美人鱼。)”可知此句“It is said that when early delirious sailors from Europe finally arrived in Australia’s waters, ”句意是“据说,当来自欧洲的早期神志不清的水手最终到达澳大利亚海域时”,故“delirious”意思是“糊涂的,神志不清的”,选D

3推理判断题。根据文中“Price (Children under 4years old are free!)/TICKET/Save up to 20% - Online Only!/GENERAL ADMISSION $46 at the door $36.80 ADULT FROM (CHILD $26.40) (价格:(4岁以下儿童免费!)门票:最多可节省20%-仅限在线!最低入场票价:门口46美元 36.80美元 成人(儿童$26.40))”可知“如果克拉克先生带着妻子和10岁的女儿去悉尼海洋生物水族馆,他在网上购买门票,他应该支付入场费为:36.80*2+26.40=100(美元)。故选C

4细节题。根据表格中“Christmas Day Hours:9:30 am - 3 pm (last entry 2 pm) 圣诞节时间:9 上午30点到下午3点(最后一次进入下午2点)”可知“圣诞节开放时间:(12-930+3=530;即5个半小时,故正确,选B

5推理判断题。本文介绍了海洋生物悉尼水族馆特色、开放时间以及儿童和成人票价,我们可知“从本文中我们能推断出悉尼海洋生物水族馆是人们学习海洋生物的教育场所。”故选D

6主旨题。本文介绍了海洋生物悉尼水族馆特色、一些令人兴奋的地方、开放时间以及儿童和成人票价,及表格一第1句“No trip to Sydney is complete without visiting SEA LIFE Sydney Aquarium.(如果不参观海洋生物悉尼水族馆,悉尼之旅是不完整的。)”可知本文的写作目的是:吸引游客到悉尼海洋生物水族馆;为旅游者提供旅游前的有用信息;介绍悉尼海洋生物水族馆的一些令人兴奋的地方。故“要求人们采取行动保护海洋动物” 不是本文的写作目的,选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】 假设你是大明,你所在的学校将举办一场英语演讲比赛,主题是“如何处理旧书籍”。 请根据所给信息,用英语写一篇发言稿,准备参加比赛。

我的倡议

把旧书籍捐给希望工程

我的理由

1 对我们来说,旧书籍可能不再有用;

2 但是,把旧书籍扔掉却不是一个好方法

这样做的好处

1 可以节约资源,减少浪费;

2 可以帮助家庭困难的学生,使他们开拓视野, 增长知识;

3 使我们学会关爱他人;

4 ……(补充一条即可)

参考词汇:deal with 处理 Project Hope 希望工程 resource资源

要求:

1)词数:80100 个。

2)短文开头已给出,不计入总词数。

3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥。

Dear friends,

How do we deal with old books after we read them?

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】The Dong People(侗族人) and Their Indigo cloth(靛蓝色布)

Yang Xiuying, 74, sits at wooden loom (织布机). As her fingers pass the shuttle (梭子) back and forth through the cotton threads, the old machine comes to life.

Ever since she was a young girl, Yang has been making indigo cloth. “This type of handmade cloth is extremely rare. You h1 buy it at the market,” she said.

For the Dong people in Guizhou, making indigo cloth has a long tradition. The s2 has been passed down from mother to daughter over generations. Nearly every family makes its own cloth.

This traditional way of making indigo cloth, unfortunately, is now in danger. It will disappear slowly in the modern industry society. Young people show little interest in it. Some of them have m3 to big cities to find better jobs.

Local officials want to save the tradition. They are trying to change young people’s a4 towards it. One program has set up several cloth-making factories in Guizhou. After learning how to make indigo cloth, young Dong people can find jobs easily. They can also work closer to home.

The Dong people consider indigo cloth as i5 as rice. Many Dong women spend countless hours making the cloth. They rise and start working very early in the morning. To make the cloth shiny, it must be rubbed () and beaten hard. The noise of cloth being beaten often w6 the whole village up.

Almost every Dong women over 40 has a tub for indigo dye (染料). The cloth has to be put in the dye for many rounds to gain the rich color. The p7 of coloring usually takes two weeks.

Yang holds out her purple and wrinkled (有皱纹的) hands. “They say she who has the darkest hands makes the best cloth,” she says proudly.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网