题目内容
2.I'm Jack,and I am a middle school student.Yesterday was the most exciting day in my life.I was on TV!This is my first time on TV.In the evening,Mum,Dad and I were watching a TV programme in the sitting room and there I was!This is how it happened.I was playing soccer in the park with my friends when a man and a woman came to us.The man had a camera.The woman had a microphone."I'm from Channel 9,"she said."Do you know the programme Kid's Speak Out?"I did know it.I watched it often.It's a weekly programme where kids say what they think about different things.
"Would you like to be on it?"the woman asked me.
I wanted to be on it and I thought my friends might also want to be on it,so I asked,"Can my friends be on it too?"
"Sorry,only one of you can,"the woman said."You can talk about it and decide which of you is going to be on the programme."
I asked my friends if they wanted to be on the programme.They didn't,so I went on it.The woman asked me a lot of questions.I thought carefully and tried to give sensible answers.When she finished,she said I was one of the best kids she'd spoken to!I felt very proud of myself.My mum and dad were proud of me too!
31.How did the thing happen?B
①Jack asked his friends if they wanted to be on the programme.
②The woman asked Jack if he'd like to be on the programme.
③The woman asked Jack a lot of questions.
④Jack played soccer in the park with friends.
⑤Jack thought carefully and tried to give answers.
A.④①③②⑤
B.④②①③⑤
C.④③②①⑤
D.④⑤③①②
32.What does the word sensible mean in the passage?C
A.明智的
B.可能的
C.合理的
D.正确的
33.What can we know about Jack from the passage?A
A.Jack's parents were proud of him.
B.Jack was the top student at school.
C.Jack was afraid to be on the programme.
D.Jack never watched the programme Kid's Speak Out.
分析 【文章大意】这篇文章是一篇记叙文,主要讲了"我"是如何上电视的.一天,我和朋友们在公园踢足球.后来,一男一女向我们走来,那位女士告诉我她来自9频道,想采访我.本来我还想朋友们也可以参加,但是他们不愿意,那位女士也说只有我能接受采访.在采访中,那位女士问了我很多问题,我都认真思考地回答.对于我能上电视,我和我的父母都感到自豪.
解答 31.答案为B.事件排序题.根据文章,我们知道,Jack和朋友们在公园踢足球(Jack asked his friends if they wanted to be on the programme),然后一位女士问我是否愿意上节目(The woman asked Jack if he'd like to be on the programme),Jack询问朋友们是否也想上节目(Jack asked his friends if they wanted to be on the programme),之后朋友们拒绝,后来Jack一人接受采访,女士问了他很多问题(The woman asked Jack a lot of questions),Jack认真思考给出答案(Jack thought carefully and tried to give answers).所以事件的正确排序应该是④②①③⑤.故答案为B.
32.答案为C.词义理解题.根据"I thought carefully and tried to give sensible answer",我们知道,Jack认真的思考,努力给出…的答案.所以Sensible的意思应该是认真思考过后的合理的答案,故答案为C.
33.答案为A.推理判断题.根据"My mum and dad were proud of me too!",我们知道Jack的父母对于他能上电视,感到很骄傲,所以A选项正确.B选项在文中没有体现,故不正确.根据文章,我们知道,Jack在采访中表现很好,并不害怕上节目,所以C选项不正确.根据"I did know it.I watched it often",我们知道Jack知道Kid's Speak Out这个节目,并且经常看.所以D选项不正确.故答案为A.
点评 快速阅读全文,掌握文章主旨,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出准确解答.
--I on the bed( )
| A. | lied | B. | was lying | C. | lay | D. | was lieing |
| A. | Who are you | B. | What's wrong? | ||
| C. | This is Jane speaking. | D. | C.She is Jane. |