题目内容

【题目】 回答问题阅读下面的材料,然后根据材料内容回答问题。

Nowadays, computers and Internet are playing an important part in our life. We usually need to set passwords(密码) when we use computers and Internet. In order to keep our accounts (账户)and personal information safe, we must learn how to set safe passwords.

Experts have some useful advice for you. You’d better remember them. First, make your password out of capital(大写的)letters. It only takes a hacker(黑客)10 minutes to work out a 6-letter password made of small letters. But the same password in capital letters takes 10 hours to work out. Second, add numbers or symbols to your password. It may be much safer. Third, never use personal information for passwords and use different passwords for different accounts. At last, a user should change his or her passwords every 90 days. In this way, hackers won’t guess your passwords.

【1】What do we usually need to do when we use computers and Internet?

【2】Why must we learn how to set safe passwords?

【3】How many pieces of advice are given to us by the experts?

【4】Is it safe to use personal information for passwords?

【5】How often should a user change his or her passwords?

【答案】

【1】We need to set passwords.

【2】To keep our accounts and personal information safe.

【3】Four.

【4】No, it isn’t.

【5】Every 90 days.

【解析】

试题分析:这篇文章讲的是在网络和电脑流行的年代人们应该如何使自己的账户和个人信息安全的问题。

【1】根据文中信息 We usually need to set passwords(密码) when we use computers and Internet.可知此题的答案是We need to set passwords.

【2】根据文中信息In order to keep our accounts (账户)and personal information safe, we must learn how to set safe passwords.可知此题的答案是 To keep our accounts and personal information safe.

【3】根据文化总描述专家给我们提出了四条建议,所以答案是Four.

【4】根据文中信息Third, never use personal information for passwords and use different passwords for different accounts.可知此题的回答是否定的,所以是No, it isn’t.

【5】根据文中信息 At last, a user should change his or her passwords every 90 days.可知应该每90天改一次密码,所以答案是 Every 90 days.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或者使用括号中词语的正确形式填空。
A big company wanted to find someone to work for them. Lots of young college (student) came to ask for the job, but only a small part of them were (leave). And this time, the company didn't plan to choose the right person as usual.
Here came the day when they took the final interview. A big box full of papers was placed on the way (介词) the interview room, and a few papers were lying around the box.
The (one) student came. He hurried along the way to take the interview. “Who put this box in the middle of the road?” the student said to himself, but he did not try to move the box away. Instead, he passed around the box and continued his way.
The second student came along and did the same thing. Then another came, and another. All of them complained(抱怨)about the box (连词) none of them tried to move it. What's (bad), someone even stepped(踩)on the papers and left without (have) a look at the things on the ground.
Half an hour later, a thin young man with glasses came. He was also among those who were left to take the interview. He saw the box and the papers around it. Without thinking (two), he stopped and began to pick up the papers and put them into the box. Then he managed to move the box to the side. To his great surprise,he found (冠词)invitation under the box. On it were the following words, “Congratulations, young man! You are the right person we are looking for! Would you like to join us?”
Sometimes, you see, helping others is helping (you).

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网