题目内容
【题目】 High-tech machines have made life easier for millions around the world. However, some people still prefer low-tech ways of doing things. Here’s an example of why this is happening. You can microwave a frozen (冷冻的) hamburger in 60 seconds. However, it won’t taste as good as one you cook on the stove. And if you’re in that much of a hurry, you probably won’t take time to toast (烘烤) the bread. High-tech cooking saves time, but it doesn’t make better-tasting meals.
Most people get their news from high-tech sources (来源) like television or the Internet. This has many advantages. For example, electronic news is more up to date than newspapers or magazines. It’s also more exciting to see live and videotaped news events than photographs.
However, newspapers and magazines have some important advantages. They give more background and details. They also let you read the parts that are important to you and skip (跳过)the rest. Other high-tech time savers have similar disadvantages. For example, most people use the phone or email to stay in touch with friends and family members who live in other places. But when you use the Internet or the phone, you don’t always think carefully about what you are saying, and sometimes you forget the important things you want to communicate. Similarly, when you do your homework on the computer, you needn't check your spelling by yourself. However, you are so busy with the computer that they don’t pay enough attention to the actual words they are writing.
【1】What advantages of high-tech machines does the writer mention in the text?
A.They make more delicious meals.
B.They can save time and make life easier.
C.They can provided news with detailed information.
D.They make students do their homework carefully.
【2】How many advantages does the news from high-tech sources have according to the text?
A.Two.B.Three.
C.Four.D.Five.
【3】Which of the following is NOT true according to the text?
A.We sometimes forget the important things to say when talking on the phone.
B.We won’t miss important information while reading newspapers and magazines.
C.We can get the latest news from high-tech sources like television or the Internet.
D.When we email our friends, we are always careful to choose the right words to say.
【4】How does the writer feel about high-tech tools?
A.Easy come, easy go.B.Better late than never.
C.Every coin has two sides.D.Learn to walk before you run.
【5】How is the text mainly developed?
A.By giving examples.B.By analyzing (分析) causes.
C.By following time order.D.By describing a process (过程).
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】
本文是一篇议论文,文章通过对比生活中的高科技产品和低科技产品,发现它们各有利弊,所以事物都具有两面性。
【1】细节理解题。根据“High-tech machines have made life easier for millions around the world”和“High-tech cooking saves time”,可知高科技产品使生活更简单、更省时,故选B。
【2】细节理解题。根据“electronic news is more up to date than newspapers or magazines. It’s also more exciting to see live and videotaped news events than photographs”,可知是有更即时和更生动两个优势,故选A。
【3】判断正误题。根据“But when you use the Internet or the phone…and sometimes you forget the important things you want to communicate”,可知打电话时,我们有时会忘记一些重要的事,A选项表述正确,排除;根据“They give more background and details. They also let you read the parts that are important to you and skip the rest”,可知报纸和杂志会让你阅读重要的部分,跳过其他,B选项表述正确,排除;根据“Most people get their news from high-tech sources like television or the Internet…electronic news is more up to date than newspapers or magazines”,可知人们可以从电视或网络上获得最新资讯,C选项表述正确,排除;根据“But when you use the Internet or the phone, you don’t always think carefully about what you are saying”,可知发邮件时大家不会仔细斟酌要说的话,D选项表述错误,故选D。
【4】态度观点题。Easy come, easy go. 来得快去得也快;Better late than never.迟做总比不做好;Every coin has two sides.凡事都有两面性;Learn to walk before you run. 先学走,再学跑;循序渐进。通读全文,根据作者的对比分析,可知论述了高科技产品有利有弊,故选C。
【5】篇章结构题。通读全文,可知文章行文主要是通过不断举例进行对比与论述,故选A。
【题目】 Nearly half of elementary and high schools in the US use the Presidential Fitness Test. It checks kids’ fitness levels. Students are tested at least twice a year. In 1956, US President Eisenhower created the test, and it has been a tradition in schools since 1966.
There are five activities in the test: sit-ups(仰卧起坐), push-ups(俯卧撑), sit and reach, endurance run(耐力跑) or walk and shuttle run(折返跑). Students who get scores at or above 85 percent on all the activities can get a Presidential Physical Fitness Award.
The test encourages students to live a healthy and active life. Students taking the test are really testing their limits, according to the US National Association for Sport and Physical Education.
China has a similar test: the physical education(PE) test. Beginning at the age of 7, students in China are tested twice a year to check if they are healthy and strong. They also finish activities like the endurance run, sit-ups and the shuttle run.
However, unlike students in the US who get awards, Chinese students get points in PE tests. The highest score is 100.For junior school students, the PE test is more important because it is 30 to 40 points in the entrance exam for senior high school.In order to get a good score, most students begin to prepare for the test in their junior one year.
Name | Presidential Fitness Test in America | Physical Education Test in China |
Background | It has a long 【1】, which goes back to the nineteen sixties. It is done twice a year. It is not 【2】 for every school to use it. | It is organized by the local educational department. It is held once a school term. All the students 【3】 those who are disabled must take the test. |
Content | There are 5 fixed activities. Everyone who gets scores at or above 85 percent on all the activities can get an award. | Some activities may be changed every year, yet most remain the same. Students try to get the 【4】 marks, which are30 to 40 points in the entrance exam for senior high school. |
【5】 | Through the test, students are encouraged to live more healthily and actively. | The students are tested to see whether they are healthy and strong or not. |
【题目】 The Rules for Puge Hot Spring(温泉)
In order that you can enjoy your visit in the Puge Hot Spring,please read the following: |
Opening time:7:30am-20:00pm from Monday to Friday. Don’t run around because the floors are wet and it’s easy to harm yourselves. Please don’t smoke in the area. To keep the area clean, please go to the certain place to eat and drink. You’d better keep your own things in the storage(存贮所) so that you won't lose them. Don’t bring anything easily broken to the area, or it may hurt you when you fall. Don’t leave your children alone in the area because they need your care at any time. Don’t get into the pool after drinking wine or beer. Don’t put your head under the hot water for too long, for it may be bad for your health. Get out of the pool quickly if you feel uncomfortable. Don’t stay in the sun for a long time. |
根据短文内容,选择最佳答案
【1】You may ________ if you run around because the floors are wet.
A.enjoy your visitB.be missingC.lose your thingsD.be hurt
【2】Which of the following is TRUE at the Puge Hot Spring?
A.Keep things in the case.B.Smoke in the area .
C.Eat and drink anywhere you likeD.Put your head under the hot water for a long time
【3】Tourists come to the Hot Spring to ________.
A.look after the children wellB.lie on the beach and drink the beer
C.find fun in the hot waterD.enjoy the sunlight for long
【4】________ is NOT included in the passage.
A.The opening time visitors can go into itB.What visitors should do
C.The cost you need to payD.When visitors can get out of the pool
【5】What’s the passage mainly from?
A.Story booksB.guide bookC.Science magazineD.Postcard