题目内容

【题目】Norman Cousins was a businessman from the United Stated who often traveled around the world on business. He enjoyed his work and traveling. But now, Mr. Cousins got sick, because he had pushed his body to the limit of its strength on his work. Surrounded by endless work, he had no choice but to deal with it day and night. Then a chemical change began to take place inside him. The material between his bones became weak. In less than one week after his return, he could not stand. Every move that he make was painful. He was not able to sleep at night.

The doctors told him that they did not know how to cure (治疗) Mr. Cousins’ problem and he might never get over the illness. However, Mr. Cousins refused to give up hope. He thought that unhappy thoughts were causing bad chemical changes in his body. He didn’t want to take medicine to cure himself. Instead, he felt that happy thoughts or laughter might cure his illness.

He began to experiment (实验) on himself while still in the hospital by watching funny shows on television. Mr. Cousins quickly found that 10 minutes of real laughter during the day gave him two hours of pain-free sleep at night. After that Mr. Cousins left the hospital and checked into a hotel room where he could continue his experiments with laughter. For eight days, Mr. Cousins rested in the hotel room watching funny shows on television, reading funny books, and sleeping whenever he felt tired. Within three weeks, he felt well enough to take a vacation to Puerto Rico where he began running on the beach for exercise.

After a few months, Mr. Cousins returned to work. He had laughed himself back to health.

1Why did Norman Cousins get a strange and serious illness?

_________________________________________________________________

2What could the doctors do to help him?

__________________________________________________________________

3Besides feeling painful, what did he have difficulty doing?

__________________________________________________________________

4What did Norman Cousins think caused his disease?

_________________________________________________________________

5What did he do to help himself cure his problem?

__________________________________________________________________

【答案】

1Because he was too tired.

2Nothing.

3He had difficulty sleeping.

4Unhappy thoughts.

5He kept himself happy./ He made himself laugh.

【解析】Cousins先生因为把太多精力花费在了工作上,从而损害了自己的身体,得病了,医生们不知道怎样治疗他的疾病。Cousins先生认为是一些不愉快的想法导致了他的病,于是他开始使自己大笑,让自己开心,他的病真的就好了。

1根据短文第一段中But now, Mr. Cousins got sick, because he had pushed his body to the limit of its strength on his work.可知,Cousins先生用尽了身体的极限去工作,从而导致身体发生了化学变化,生病了。因此答案为Because he was too tired因为他太累了。

2根据短文第二段中The doctors told him that they did not know how to cure (治疗) Mr. Cousins’ problem and he might never get over the illness.可知,医生不知道怎样治疗Cousins先生的病,因此他们什么也做不了。故填Nothing。

3根据短文第一段中In less than one week after his return, he could not stand. Every move that he make was painful. He was not able to sleep at night.可知,Cousins先生感到疼痛,而且晚上无法入睡。故这里应回答He had difficulty sleeping,have difficulty doing sth.是一个句型,做某事有困难。

4根据短文第二段中He thought that unhappy thoughts were causing bad chemical changes in his body.可知,Cousins先生认为是一些不愉快的想法导致了他身体里的化学变化,让他生病。因此这个题目的答案是Unhappy thoughts。

5根据短文第二段He didn’t want to take medicine to cure himself. Instead, he felt that happy thoughts or laughter might cure his illness以及第三段的内容可知,Cousins先生认为开心的想法或者大笑可以治疗他的病,所以他就看了很多有趣的节目,并且让自己笑。因此这个题目的答案是He made himself laugh或者He kept himself happy。

练习册系列答案
相关题目

【题目】An old man went to live with his son, his daughter-in-law, and a four-year-old grandson. The old man’s hands trembled, his eyesight was very poor, and he couldn’t walk steadily(平稳地). The family ate together nightly at the dinner table. But the elderly grandfather’s shaky hands and failing sight made eating rather difficult. Rice often dropped on the floor.

The son and the daughter-in-law became angry with the old man, so they put a small table in the corner. There, the grandfather ate alone, while the rest of the family enjoyed dinner at the table. Since the grandfather had broken a dish or two, his food was served in a wooden bowl.

The four-year-old son watched it all in silence. One evening before supper, the father noticed his son playing with a piece of wood on the floor. He asked the child sweetly, “What are you making?” The boy answered, “Oh, I am making a little bowl for you and mama to eat your food from when I grow up.” The four-year-old son smiled and went back to work. The words struck the parents so that they were in silence. Then tears started to stream down their cheeks(脸颊). Though no word was spoken, both knew what must be done. That evening the husband took grandfather’s hand and gently led him back to the family table.

1Why was the old man’s food served in a wooden bowl?

A. Because the wooden bowl was light enough.

B. Because the old man had broken a few bowls.

C. Because there was only a wooden bowl left.

D. Because the son and the daughter-in-law became angry with the old man.

2Why did the husband lead the old man back to the family table?

A. Because he realized his mistakes.

B. Because the old man didn’t drop rice on the floor any more.

C. Because the old man was served in a wooden bowl.

D. Because a gentleman led him back to the family table.

3What’s the best title of the passage?

A. An old man and his son. B. A couple and their son.

C. A wooden bowl. D. A dinner table.

【题目】请用适当的词完成下面短文,并将所缺单词填在答题卡指定位置上,每个空只能填一个形式正确、意义相符的单词。

Alexander was a funny student.He loved1 comedies best and hoped to become a compedy actor one day.

When he heard about a talent show at this school,Alexander decide to take part in.He had 2 acted in public before,and he was very excited about his first performance in public.But some students laughed at him.

Alexander couldn’t understand why they3 at him.For a moment,he thought about4 up the show.But he remembered how much his friends liked his jokes,and also his teachers said he was very funny.So he decided to prepare for the show.

Alexander did a great 5.Everyone loved his performance,and he won 6 first prize!His teachers and friends were proud of him.Even so,Ken,one of his classmates,told Alexander that he was not funny,and that he would never be successful.Alexander didn’t understand why Ken said so,but he realized that it had 7 to do with him.He confidently continued to work towards his goal.

As the years went on,Alexander met more people 8 Ken.“You’ll do a terrible job,” they said to him.Luckily,most people encouraged him and some helped him to become even 9.His fans thanked him10 his comedies made them feel good when they were unhappy.Now Alexander is a big comedy star!He is doing what he loves best.He never feels stressed like those unkind people,and he laughs all day long!

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网