题目内容

【题目】An old man lived in a city in the southwest of the United States. One day he 1 his son in New York.

“I hate to ruin (v. 破坏) your day, 2 I have to tell you that your mother and I are divorcing (divorce v. 离婚),” he said. “Dad, what are you 3 about?” the son asked.

“We are sick of (厌倦)each 4 and I'm sick of talking about this. So you call your sister in Chicago and tell her,” the old man said. The son called his sister in a 5, “Mom and dad are getting divorced,” he said. The daughter called her dad right 6, “Don't do a single thing until I 7 there,” she shouted at him. “I'm calling my 8 back and we'll both be there tomorrow.”

The old man hung up his phone and 9 to his wife. “Okay, they are coming back 10 Thanksgiving,” he said. “Now, how do we get them here for Christmas?”

【答案】

1called/ rung/ telephoned

2but

3talking

4other

5hurry

6away

7get

8brother

9said

10for

【解析】

一个老人的儿女都不在家,为了让他们回家过感恩节,老人故意给孩子打电话说他和妻子离婚了,儿女听说了这件事之后决定马上就回家。

1句意:一天他给他在纽约的儿子打电话。根据上句话An old man lived in a city in the southwest of the United States 可知,这个老人住在美国的西南部,他的儿子在纽约,所以这里应该是给儿子打电话,call打电话,是一个动词,全文使用的是过去时态,故这里填过去式called。另外ringtelephone也有“打电话”的意思,故这里还可以填rung或者telephoned。

2句意:我讨厌破坏你的日子,但是我必须告诉你,我和你的妈妈离婚了。but但是,表示转折。根据句意I hate to ruin your day和后面这句话I have to tell you…可知,两句话之间是转折的关系,故填but 。

3句意:儿子问:“爸爸,你在说什么?”talk谈话,是一个动词,根据文意可知,这个老人在电话中跟儿子说话,表示的是正在进行的动作,这里应用现在进行时态,这里应填现在分词talking。

4句意:我们厌倦了彼此,而且我也厌倦了谈论这件事。other其他的,是一个形容词。这里each other是固定短语,互相。

5句意:儿子马上给他的姐姐打电话。hurry匆忙 ,着急。这里in a hurry是固定短语,意思是“马上,立即”。

6句意:女儿马上给她的爸爸打电话。away离开,远离,是一个副词。这里right away是固定短语,意思是“立刻”。

7句意:她对着他大喊:“在我到达那里之前什么事也别做。”get到达,是一个动词。根据文意I'm calling my ____8____ back and we'll both be there tomorrow.可知,女儿知道父母离婚的事情之后,想要马上回去。until引导的时间状语从句中用一般现在时态,故这里填原形。

8句意:我会给弟弟回电话,我们两个明天就回到家。brother兄弟,是一个名词。根据上文The son called his sister in a ____5____,可知,老人的两个孩子是姐弟关系,故这里填brother。

9句意:老人挂断了电话,然后对他的妻子说。根据下文可知,这里是老人和妻子的对话,所以这里表示“对说”,say是动词原形,这里是与前面的hung并列的,也应填过去式,故应填said。

10句意:“好了,他们会回来过感恩节了。”for为了,是一个介词。根据下句话Now, how do we get them here for Christmas?可知,这里应填for。

这篇短文给我们讲了一个有趣的故事,一个老人为了让在外地的孩子回家过感恩节,故意说他和妻子离婚了,孩子们听说了之后决定马上就回家。文章内容比较容易理解,题型是填写适当的单词补全短文,做题时,应先通读短文,了解大意;然后根据文意填写适当的单词。例如第1小题,根据上句话An old man lived in a city in the southwest of the United States 可知,这个老人住在美国的西南部,他的儿子在纽约,所以这里应该是给儿子打电话,call打电话,是一个动词,全文使用的是过去时态,故这里填过去式called。另外ringtelephone也有“打电话”的意思,故这里还可以填rung或者telephoned。再如第8小题,根据上文The son called his sister in a ____5____,可知,老人的两个孩子是姐弟关系,这句话是女儿说的,所以是给她的弟弟打电话,故这里填brother。

练习册系列答案
相关题目

【题目】I used to hate being called upon in class mainly because I didn’t like others to notice me. And if I was not told to have a seat by the teacher, I always _____ to sit at the back of the classroom.

All this changed after I joined a sports team. It began when a teacher suggested I join the basketball team. At first I thought it was a crazy idea because I didn’t have a good sense of balance, and I didn’t have the ______ to keep up with the others in the team and they would laugh at me. But because the teacher kept insisting on(坚持) my “______ for it”, I decided to give a try.

Getting up the ______ to try was only the half of it! When I first started ______the practice courses, I didn’t even know the rules of the game. Sometimes I’d get confused (迷惑的) and take a shot at the wrong direction — which made me feel really silly. ______, I wasn’t the only one “new” at the game, so I decided to learn the game, do my best at each practice course, and not be too hard on myself for the things I didn’t know.

I practiced and practiced. Soon I knew the ______ and the “moves”. Being part of a team was not so difficult. Very soon the exciting part for me was WINNING ______ I didn’t have enough confidence. With time, I learned how to play and made friends. I never had so much fun!

With more self-confidence comes more praise from teachers and classmates. I have gone from “_______” in the back of the classroom and not wanting to call attention to myself, _______raising my hand — even when I sometimes wasn’t and not 100 percent sure I had the right answer. Now I have more self-confidence in myself.

1A. hoped B. agreed C. chose D. meant

2A. duty B. patience C. chance D. ability

3A. asking B. looking C. cheering D. going

4A. strength B. courage C. stress D. knowledge

5A. enjoying B. preparing C. attending D. watching

6A. Interestingly B. Hopefully C. Exactly D. Luckily

7A. steps B. orders C. rules D. games

8A. so B. because C. though D. when

9A. hiding B. playing C. relaxing D. dreaming

10A. by B. to C. with D. for

【题目】How do you spend your spare time? There will be different answers to it .Most people in Poland have their own ways of spending free time. Sometimes they just want to have a rest, but they try to do something more pleasant most of the time. They have many different hobbies, which help them to get away from their everyday problems and spend their free time happily.

Many Polish people like traveling. They look for new places that they have never been to and add new and exciting experiences to their journey. Some of them like to climb mountains, others like to go to the sea or a lake to swim, because theses can make them get exercise and are good for their health.

Many Polish people also like to do sports in their free time. They are usually crazy about football, and football is regarded as the Polish national sport. Many football fans may support a certain team, so they go to watch every match of the team they support, and they buy many things that have any relation with the team. Watching sport and doing it are both good ways to relax

In addition, doctors say that doing sports is very good for the health. Many people in town, especially young men, often go to the gym to attend the exercise classes to keep fit.

Besides these ways, Polish people have many other ways to spend their free time. And they really enjoy their free time.

1Polish people have many different hobbies in order to .

A. solve their daily problems B. finish all their work

C. make some friends D. relax themselves in their spare time

2Why do some Polish people like climbing mountains?

A. Because they hate traveling.

B. Because they can get exercise from it.

C. Because they can find a new place.

D. Because it is comfortable and funny.

3Which of the following sports is NOT mentioned in the passage?

A. Playing sports. B. Climbing mountains. C. Skating. D. Swimming.

4What is the main idea of Paragraph 3?

A. Football is many Polish people’s favorite sport.

B. Young Polish people often go to the gym.

C. All the Polish people do sports in their spare time.

D. Most Polish people like watching sport.

5What can we learn from the passage?

A. Polish culture is colorful.

B. We can have many ways of spending our free time.

C. A doctor can give you good advice.

D. It is no need doing sport activities.

【题目】People often ask me for suggestions about how to learn English. As for it, everyone is different. I’ll share some of my experience. I once took a school year English course in Wuhan University, but I mostly learned English on my own.

One thing I can tell you is that, once you’re started learning, you should try to think in English as much as you can. If you see something when you ’re riding your bike or walking down the street, just think about “How would I say then in English?”At first, it might be with simple words or phrases ,but later you should think about longer phrases and sentences. Now I am in America, and for most of the time, I would think in English and speak it directly. It is amazing how much this helps.

For several years after I started learning, I was often afraid of talking with others in English because I did not want to make mistakes. Finally I got it over. And while traveling in America, I’d try to hang out with friends who couldn’t speak Chinese, so that I’d have no choice but to speak English. And I also decided that if I said something stupid and other people laughed at me, then so be it. After that, my English started improving much more quickly.

Besides, it may be a good idea to ask your American friends to look at the way you’re writing, and give you some suggestions for improvement.

1The writer learned English in Wuhan University for about .

A. a week B. a month C. a term D. a year

2According to the writer, is a good way to improve your English.

A. thinking in English B. learning English grammar

C. watching English films D. reading English book

3The underlined phrase “get it over” in Paragraph 3 means “ ”in English.

A. stick to it B. depend on it C. overcome it D. understand it

4To the writer’s surprise, his English improved quickly .

A. in the university B. in the middle school C. in China D. in America

5The best title for this passage should be .

A. The Importance of English

B. My English Learning Experience

C. My University Life

D. My American Friends

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网