题目内容

【题目】Lucy has a big bedroom. A TV is in the room. It is on a table. Some nice flowers are on it too. A picture of her family is above the bed. Some clothes and a radio are on her bed. Lucy's shoes are below the bed. A desk is beside the window, A computer is on the desk. Now she is playing on the computer.

1 are on the table.

A. A radio and a toy B. A telephone and some flowers

C. A TV and some books D. A TV and some flowers

2Lacy"s clothes are .

A. on the bed B. on the desk C. below the bed D. on the table

3A is above the bed.

A. light B. balloon C. picture D. on the bed

4The computer is .

A. beside the bed B. on the table C. beside the window D. on the bed

5Lucy is now.

A. listening to the radio B. playing on the computer

C. watching TV D. talking with her friend

【答案】

1D

2A

3C

4B

5B

【解析】

本文介绍了露西的卧室。

1题意:______________在桌子上。考查细节理解。A. A radio and a toy一台收音机和一个玩具;B. A telephone and some flowers一部手机和一些花;C. A TV and some books一台电视和一些书;D. A TV and some flowers一台电视和一些花。根据第23A TV is in the room. It is on a table. Some nice flowers are on it too.(房间里有一台电视机。它在桌子上。一些漂亮的花也在上面。)可知一台电视和一些花在桌子上。故选D。

2题意:莱西的衣服在_______________。考查细节理解。A. on the bed在床上;B. on the desk在桌子上;C. below the bed在床的下面;D. on the table在桌子上。根据第6Some clothes and a radio are on her bed.可知“莱西的衣服在她的床上。故选A。

3题意:一个_____________在床的上方考查细节理解。A. light灯;B. balloon气球;C. picture画,照片;D. on the bed在床上。根据第5A picture of her family is above the bed.可知“一张全家福在床的上方。”故选C。

4题意:电脑在__________________。考查细节理解。A. beside the bed在床的旁边;B. on the table 在桌子上;C. beside the window在窗户的旁边;D. on the bed在床上。根据倒数第2A desk is beside the window, A computer is on the desk.(一张桌子在窗户边,一台电脑在桌子上。)可知电脑在桌子上。故选B。

5题意:露西现在正在_______________。考查细节理解。A. listening to the radio听收音机;B. playing on the computer在电脑上玩;C. watching TV看电视;D. talking with her friend和她的朋友交谈。根据最后一句Now she is playing on the computer.(现在她正在电脑上玩。)可知选B。

阅读理解是最能体现学生的英语能力的题型,分值较高。如何通过掌握解题方法来提升自己解答阅读理解题的速度和准确率是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力、主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,学生准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,学生要根据上下文意思准确猜出词义。3)考查推理判断能力,此类题型较难,学生要准确理解题意后,在文中找出相关的内容作出合理的推断。本文主要考查学生的细节理解能力。准确理解题意后,到文中找出相关的叙述,作出正确的判断。

练习册系列答案
相关题目

【题目】University of Oxford is the oldest university in the English-speaking world and it’s one of the top university in the world. There is no clear date when the university started, but teaching began at Oxford in some forms in 1096 and developed quickly from 1167.

There are 39 independent(独立的) colleges at Oxford, attracting students and learned men from across the world. There are over 100 libraries for the students and learned men to use. At University of Oxford, they also provide a number of money for the best students. Of course, if you want to study here, first you have to reach a certain level of English language.

College life at Oxford is very exciting but busy. The groups of college provide a friendly and welcoming home for students while the college are strict with students about their studies. Many Chinese students are studying here. The number of Chinese students at the university has grown quickly over the past 10 years.

根据短文内容,选择最佳答案。

1How many libraries are there at Oxford?

A.Only 100B.Just 100C.More than 100D.less than 100

2What do you have to do first if you want to ask fir studying at Oxford? You have to__________.

A.be independentB.pass a certain level test of English language

C.study English hardD.be the best students

3How’s the college life at Oxford? It’s full of ________ and has ________.

A.excitement; much school work to doB.excitement; no school work to do

C.attraction; no school work to doD.attraction; a little school work to do

4Which of the following is true according to the passage?

A.The college aren’t strict in studies.

B.Only because of 39 dependent colleges, thousands of students come here to study.

C.The university of Oxford is the most important and successful one in the world.

D.The university of Oxford provides a number of money for most students.

5What’s the best title for the passage?

A.The College LifeB.The Famous Learners at Oxford

C.The Chinese Students at OxfordD.The University of Oxford

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网