题目内容
【题目】根据短文内容,判断正误(正确“T”,错误“F”),并将所选答案涂到答题卡的相应位置上。(共5小题)
Once upon a time,a fox was walking along road. He saw some beautiful grapes hanging over a high wall. He stopped to look at the grapes. They looked nice to eat. The fox wanted to eat the grapes very much,but he couldn't reach them. So, he jumped as high as he could. Sometimes his nose touched a grape, but his mouth could not reach it. The fox jumped and jumped until he was very tired.
Finally,he stopped jumping and walking away with his nose held high. He said,"I don't need those grapes. They look nice but I'm sure they are sour."
In our daily life, when people can't get something they want, they may say,"The grapes are sour. "
【1】The fox was walking along a river.
【2】The grapes were beautiful and looked nice to eat.
【3】The fox didn't want to eat the grapes very much.
【4】The grapes were too high for the fox to reach.
【5】Today, when people can't get what they want, they often say it's not good.
【答案】
【1】F
【2】T
【3】F
【4】T
【5】T
【解析】
文章大意:本文讲的是狐狸吃葡萄的故事,吃不到葡萄说葡萄是酸的,引申到我们生活中得不到我们想要的东西时就说东西是不好的,就是我们平时说的“吃不到葡萄说葡萄酸。”
【1】理解判断题。根据Once upon a time,a fox was walking along road. 从前,有一只狐狸在路上走着。可知狐狸是沿着路走,不是沿着河走,所以本句叙述The fox was walking along a river.“狐狸正在沿着河走。”与文意不符,故答案填F。
【2】理解判断题。根据He saw some beautiful grapes hanging over a high wall. He stopped to look at the grapes. They looked nice to eat.可知葡萄看起来好看又好吃,所以本句叙述The grapes were beautiful and looked nice to eat.“葡萄很漂亮,看起来很好吃。”符合文意,故答案填T。
【3】理解判断题。根据. The fox wanted to eat the grapes very much, 狐狸很想吃葡萄,可知本句叙述The fox didn't want to eat the grapes very much.“狐狸并不是很想吃葡萄。”与文意不符,故答案填F。
【4】理解判断题。根据The fox wanted to eat the grapes very much,but he couldn't reach them. 狐狸很想吃葡萄,但是他够不着。可知狐狸想吃葡萄,但是葡萄长得太高了,狐狸够不着。所以本句叙述The grapes were too high for the fox to reach.“葡萄太高,狐狸够不着。”符合文意,故答案填T。
【5】理解判断题。根据In our daily life, when people can't get something they want, they may say,"The grapes are sour. 在我们的日常生活中,当人们得不到他们想要的东西时,他们可能会说:“葡萄是酸的。”可知本句叙述Today, when people can't get what they want, they often say it's not good.“今天,当人们得不到他们想要的东西时,他们经常说这不好。” 符合文意,故答案填T。
【题目】 Are you looking for something new to eat? Check out one of these hot new restaurants.
Cheesy Bites A restaurant that only serves cheese, but hundreds of cheeses from many countries and in lots of different forms. The lunches are reasonably(合理地)priced but dinner can be expensive. Lovely food and a very beautiful dining room, looking onto an amazing flower garden. |
Last Days of the Raj An Indian restaurant in the city center, perfect for eating before or after a movie or a show. The most popular dish is chicken cooked with mild(轻微的),medium or hot spices(辣的香料).For brave customers, there is super hot! |
The Chocolate Box The owner of this small restaurant used to cook all kinds of food, but then she realized she preferred desserts to anything else. If you want meat or fish, don't come here. They only do desserts! Chocolate lovers will be excited by so many kinds of chocolate cakes. |
Musical Chairs This new restaurant has live music shows every night except Sundays, and excellent food to go with them. Great fish dishes, steak and pizza(牛排和比萨饼).Monday is classic rock night. See you there! |
【1】What do we know about Cheesy Bites?
A.It only serves cheese.B.Its lunches are expensive.
C.Customers can eat in a garden of it.D.It can serve hundreds of customers a day.
【2】Last Days of the Raj is well—known for its __________.
A.fishB.pizzaC.steakD.chicken
【3】The owner of the Chocolate Box
A.doesn't come to the restaurant oftenB.loves doing desserts best
C.runs one more restaurantD.doesn't eat meat or fish
【4】In which part of a newspaper can we find the material?
A.Health.B.Education.C.Local life.D.World news.