题目内容
【题目】 Chris is not a traditional explorer(探险者) — he usually works in an office for a large organization. Yet his job can sometimes be just as exciting and dangerous as being an explorer.
Chris works for MSF, an organization also known as Doctors Without Borders(无国界医生). MSF sends trained doctors all over the world to help people after a war or a disaster. Chris is a doctor from France who has travelled to many places to organize programs that help people.
At the moment, there are over 27,000 trained medical staff(职员) taking part in MSF projects and tasks. The organization received the Nobel Peace Prize in 1999. All kinds of doctors can volunteer for MSF. They need to be prepared to go almost anywhere in the world and, of course, they should expect difficult conditions. Doctors with experience in tropical(热带的) diseases are especially useful because most of MSFS work is in Africa. When MSF accepts a doctor for a task, he has to go for at least six months. When doctors have completed a few tasks, they might be sent on an emergency task following a disaster, such as an earthquake.
But why would a doctor leave a comfortable life and a good salary to join MSF? According to Chris, the experience you get is a great help in your career(职业生涯). Besides, just like the explorers of the past, you need to keep an open mind and learn to mix well with the people you meet. Most importantly, at the end of each task, you have made a real difference to people’s lives.
【1】Does Chris work for a large organization?
___________________
【2】How many medical staff are taking part in MSF projects and tasks?
___________________
【3】What kind of doctors are greatly needed in Africa?
___________________
【4】Do you want to be an MSF doctor? Why or why not?
___________________
【答案】
【1】Yes. / Yes, he does.
【2】Over 27000.
【3】Doctors with experience in tropical diseases.
【4】Yes. Because I want to help people in need all over the world.(言之有理即可)
【解析】
本文是一篇说明文,介绍了“无国界医生”这一组织。
【1】题意:克里斯在为一个大型机构工作吗?
根据原文Chris is not a traditional explorer(探险者) — he usually works in an office for a large organization可知,克里斯在为一个大型机构工作。故答案为Yes. / Yes, he does.
【2】题意:有多少医务人员参与着MSF项目和任务?
根据原文At the moment, there are over 27,000 trained medical staff(职员) taking part in MSF projects and tasks可知,目前参加无国界医生项目和任务的资深医务人员超过2.7万人。故答案为Over 27000.
【3】题意:非洲非常需要什么样的医生?
根据原文Doctors with experience in tropical(热带的) diseases are especially useful because most of MSFS work is in Africa可知,因为大多数无国界医生都在非洲工作,有处理热带疾病经验的医生尤其有用。故答案为Doctors with experience in tropical diseases.
【4】题意:你想成为无国界医生吗?理由是?
本题无标准答案,言之有理即可。参考答案为Yes. Because I want to help people in need all over the world.