题目内容
One day,I was cooking with my friend Sandy in the kitchen. Suddenly,Sandy had her finger cut. I went to her quickly. But to my surprise,I saw computer chips in her finger.
“Now you know my secret,you have to die!” Sandy said and picked up the knife. ‘‘No,please,Sandy. Aren’t we good friends?” I shouted. But before Sandy could say anything,she fainted.
“Oh,Sandy!” I took her to the hospital in a hurry. After a doctor checked her,he said, “I'm afraid I can't help her. Why don't you take her to a robot center?”
I hurried to a robot center. A few days later,Sandy was well. She asked,uMary,why did you save me even after I tried to kill you?”
“Because I'm sure you are my friend. Can you tell me where you are from?”
“I'm from another planet (星球) . It's far from here. Thank you,my friend. Now I see how friendly people are on Earth. ”
Two days later,a UFO came and picked her up. Since then,I've never seen her.
1. What was Sandy doing when she had her finger cut?
A. She was watching a film named UFO.
B. She was cooking in the kitchen.
C. She was getting ready for the coming party.
D. She was doing some shopping with her friends.
2. What did Sandy want to do when her friend knew her secret?
A. She wanted to kill her friend.
B. She wanted to run after her friend.
C. She wanted to go to the hospital.
D. She wanted to play with the knife.
3. Who saved Sandy's life in the end?
A. The writer and the police.
B. The doctors in the hospital.
C. The doctors and the robots.
D. The writer and the experts in the robot center.
4. Where was Sandy from?
A. Another country. B. A robot center.
C. Another planet. D. A hospital.
5. According to the passage,which of the following is NOT true?
A. Finally,Sandy told the writer her secret.
B. At last,Sandy thought the people on the Earth were friendly.
C. Sandy went away by UFO.
D. Sandy has returned to the Earth several times.
导读这是一篇科幻故事,讲述了一个外星机器人Sandy因意 外受伤晕倒,“我”没有因为她要杀我而放弃救她,从而使她 认识到地球人的友好。
详析
1. B细节理解题。根据句子“I was cooking with my friend Sandy in the kitchen. ”可知Sandy正在厨房里做饭。
2. A细节理解题。根据短文第二段第一句话,可知当“我”知道了 Sandy的秘密后,她想要杀死“我”。
3. D细节理解题。Sandy受伤后,“我”把她送到医院,结果医生无法救她,建议“我”把她送到机器人中心,在那里她得到 了救助,因此是“我”和机器人中心的专家们救了她。
4. C细节理解题。根据倒数第二段“I'm from another planet”可知她来自另一个星球。
5. D细节理解题。通过对整篇文章的理解,短文并没有提到Sandy来地球几次,故D项是错误的。
Soil is a village in the western Austria. Near it is a great hotel named Hotel Post. It is clean but not expensive. From the hotel you can see the whole village,the forest and the mountains. Temperatures in summer here are usually 251 in the daytime,but much cooler in the evening. |
When you visit Bangkok in Thailand ,don't miss the early morning river boat trip to the Floating Market just outside the city. There you will find many kinds of fruits and vegetables. Don’t forget your hat—the sun can be strong and it may be as hot as 401 at midday! |
Maybe the most beautiful place in Hawaii is Kauai. You can walk on its sand along the beaches in the south and west of the island,and mountains and forests in the north. If you want to learn to surf, don't miss any chances. There are many surfers every day in summer. Daytime temperatures there are usually around 241 to 26t,and only a little cooler in the evening. |
Soil is a village in the western Austria. Near it is a great hotel named Hotel Post. It is clean but not expensive. From the hotel you can see the whole village,the forest and the mountains. Temperatures in summer here are usually 251 in the daytime,but much cooler in the evening. |
When you visit Bangkok in Thailand ,don't miss the early morning river boat trip to the Floating Market just outside the city. There you will find many kinds of fruits and vegetables. Don’t forget your hat—the sun can be strong and it may be as hot as 401 at midday! |
Maybe the most beautiful place in Hawaii is Kauai. You can walk on its sand along the beaches in the south and west of the island,and mountains and forests in the north. If you want to learn to surf, don't miss any chances. There are many surfers every day in summer. Daytime temperatures there are usually around 241 to 26t,and only a little cooler in the evening. |
1. If you live in Soil,you can enjoy during your trip.
A. the sea and the lake
B. the forest and mountains
C. the rivers and the farms
D. the modem buildings
2. In the Floating Market in Bangkok people go shopping .
A. by bus B. by taxi
C. on foot D. by boat
3. You’d better bring your hat to the Floating Market at midday because.
A. it may rain heavily
B. it may become cold at times
C. the wind may strong
D. the sun may hurt you
4. Which of the following is NOT mentioned in this passage?
A. Shopping.
B. Relaxing.
C. Swimming.
D. Temperatures.
5. What's the author's purpose in writing this passage?
A. To ask more people to visit the three places.
B. To show where to learn to surf.
C. To ask people to make their own hometown more beautiful.
D. To tell us the best season to travel to the three places.
Sam,Thank you for asking me to play soccer with you. But I'm afraid I can't. I have a piano lesson on Tuesday. Maybe another time. Nancy |
Sandy,Thank you very much for inviting me to your birthday party on Friday. I'd love to come,but I have to go to New York that day. I hope you will have a happy birthday party. Nancy |
Lucy,Thanks a lot for your invitation. I'd love to go to your house for dinner on Thursday. But I have to get my things ready for traveling. How about coming to my house with Lily? My mother cooks fish very well. I think you’ll like it. I hope to see you before I'm leaving. Nancy |
Rose,Would you like to come to my house for dinner tonight? Lucy and Lily will come. Nancy |
1. How many invitations does Nancy send?
A. Two. B. Three. C. Four.
2. will have a birthday party.
A. Sam B. Sandy C. Lucy
3. Nancy will go to New York on .
A. Tuesday B. Wednesday C. Friday
4. What does Nancy have to do on Thursday?
A. To get her things ready for traveling.
B. To cook fish for Lucy and Lily.
C. To play soccer with Sam.
5. Which of the following is TRUE?
A. Nancy is coming to Lucy's house for dinner.
B. Nancy invites Rose to come to her house for dinner.
C. Lucy and Lily can't come to Nancy's house for dinner.