题目内容

【题目】— Sorry, I can't afford to go abroad.

— What about having a country travel with a little________ price?

A.cheaperB.higherC.lowerD.less

【答案】C

【解析】

句意:——很抱歉,我付不起出国的费用。——(那么)去价格更低一点的乡村旅行怎么样?

考查形容词比较级的用法。cheaper较便宜的,cheap的比较级形式。higher较高的,high的比较级形式。lower较低的,low的比较级形式。less较小的,little的比较级形式。在英语中 ,常用highlow来描述price的高低;expensivecheap不能修饰price,而是直接放在具体物品前作定语。由上文句意可知,下文句意为“(那么)去价格更低一点的乡村旅行怎么样?”故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One day not too long ago the workers of a large company in St. Louis, Missouri returned from their lunch break and were greeted with a sign on the front door. The sign said: Yesterday the person who has been hindering your growth in this company passed away. We invite you to join the funeral in the room that has been prepared in the gym.

At first everyone was sad to hear that one of their workmates had died, but after a while they started getting curious about who this person might be. The excitement grew as the employees arrived at the gym to pay their last respects.

Everyone wondered: Who is this person? Who was hindering my progress? Well, at least he’s no longer here! One by one the workers got closer to the coffin and when they looked inside it they suddenly became speechless.

They stood over the coffin, shocked and in silence, as if someone had touched the deepest part of their soul. There was a mirror inside the coffin: everyone who looked inside it could see himself.

There was also a sign next to the mirror that said: There is only one person who is able to set limits to your growth: it is YOU.

You are the only person who can control your life. You are the only person who can influence your happiness, your ambition and your success. You are the only person who can help yourself.

Stop thinking that the people around you make your life more difficult, stop complaining about the trouble life brings about, just be the master of your own life!

1The underlined word “hindering” in the passage probably means “________”.

A.getting down toB.getting away from

C.getting in the way ofD.getting ready for

2The workers seemed not sad when they got to the gym because ________.

A.someone died and they were still living

B.they found out actually no one died

C.there were many people in the gym and it was like a party

D.the death of the one hindering their growth was good for them

3People were speechless when they looked inside the coffin because ________.

A.they could see their own souls inside.B.there was nothing but a mirror inside.

C.their closest colleague lay inside.D.what was inside told a great truth.

4We can infer from the passage that the workers________.

A.were annoyed about the hoax in the end

B.understood the purpose of the company at last

C.were still happy that someone hindering their growth died

D.refused to look at themselves in the mirror

5We can learn from the passage that________.

A.No one can influence your happiness, ambition and success except you

B.There is somebody else responsible for your life and stop complaining

C.when the people around you change, your life changes too

D.you are not the only one responsible for your life

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网