题目内容

【题目】 With the development of Internet and the increasing needs for taxis, online car-hailing(网约车) is becoming more and more popular in China. Didi is used by most Chinese people, and Uber, Yidao, Shenzhou are also welcomed by passengers.

It’s easy for us to hail a car through certain apps. Open the app, and it will locate(定位) your address. After entering where you are going, the app will help you find the nearest personal car owners or taxi drivers. You can choose different kinds of services on the app. For example, if you choose tailored taxi(专车) service, the car is usually big and new. The driver will open the door for you and offer free water and Wifi. If it rains, an umbrella is usually provided. If you choose “hitch”(顺风车), the car owner nearby can give you a ride according to his own routes(路线). And you should pay him to share the cost. Of course, it costs less than hailing a taxi. No matter what kinds of service you choose, you don’t have to pay by cash. You can pay by Wechat or Alipay.

Although car-hailing has a lot of advantages, some people are still worried about its safety. Earlier last month, a young girl passenger was killed by a “hitch” driver on her way home in Zhengzhou. It’s not the first time the passenger gets hurt while using Didi. This news quickly became hot and many people discuss it online now. Some people doubt if it is illegal(合法的) for personal cars to work as taxis in China. Others think young girls should think twice while choosing “hitch”, especially at night. But most people think government must make some strict rulesforcar-hailingservices, including restrictions(限制) about drivers’ hukou, age, job experiences and car age. “We need to listen to the suggestions from society, and perfect it in practice.” said some experts, “What is for sure is that the competition in the future lies in safety and service. Whoever can provide better user experience will win.”

1Is Didi used by most Chinese people?

________________________________

2How does the app know where you are after you open it?

_____________________________________

3What is the difference between “tailored taxi” and “hitch”?

______________________________________

4After the killing, will you still choose online car-hailing service? Why or why not?

______________________________________

【答案】

1Yes./Yes, it is.

2By locating your/my address./It will locate your address when you open your app.

3“Tailored taxi” can provide better service, and “hitch" is cheaper.

4(1) Yes, I will. Because online car-hailing service is cheap and convenient. I will choose it during rush hour. And I will pay attention to the safety, so I won't use it at night or when I am alone.

或者Yes, I will. Because online car-hailing service is cheap and convenient. It helps me a lot

during rush hour. Also, I am tall and strong so that I am not afraid of any danger.

(2) No, I won't. Because after the killing, I don't trust car-hailing service any more. Safety is the

most important for me. I won't risk my life until government make strict rules for it.

【解析】

文章主要是介绍网约车的一些优势以及劣势以及人们担心的一些问题和改善的方面。

1根据文中Didi is used by most Chinese people可知,大多数中国人用的是滴滴,所以这里是正确的说法,故答案为Yes./Yes, it is.

2根据文中Open the app, and it will locate(定位) your address. After entering where you are going, the app will help you find the nearest personal car owners or taxi drivers.可知,当你打开你的应用程序时,它会定位你的地址,故答案为By locating your/my address./It will locate your address when you open your app.

3根据文中You can choose different kinds of services on the app. For example, if you choose tailored taxi(专车) service, the car is usually big and new. The driver will open the door for you and offer free water and Wifi. If it rains, an umbrella is usually provided. If you choose “hitch”(顺风车), the car owner nearby can give you a ride according to his own routes(路线). And you should pay him to share the cost. Of course, it costs less than hailing a taxi.可知,专车的服务更好,而顺风车的价格便宜,故答案为“Tailored taxi” can provide better service, and “hitch” is cheaper.

4出现了杀人事件之后,我还是会选择网约车服务,因为它毕竟给我的生活带来了很大的便利,而且平时我也会更加小心注意安全的,但是晚上我不会单独的乘坐网约车,故答案为Yes, I will. Because online car-hailing service is cheap and convenient. I will choose it during rush hour. And I will pay attention to the safety, so I won’t use it at night or when I am alone.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 假设你是大明,你所在的学校将举办一场英语演讲比赛,主题是“如何处理旧书籍”。 请根据所给信息,用英语写一篇发言稿,准备参加比赛。

我的倡议

把旧书籍捐给希望工程

我的理由

1 对我们来说,旧书籍可能不再有用;

2 但是,把旧书籍扔掉却不是一个好方法

这样做的好处

1 可以节约资源,减少浪费;

2 可以帮助家庭困难的学生,使他们开拓视野, 增长知识;

3 使我们学会关爱他人;

4 ……(补充一条即可)

参考词汇:deal with 处理 Project Hope 希望工程 resource资源

要求:

1)词数:80100 个。

2)短文开头已给出,不计入总词数。

3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥。

Dear friends,

How do we deal with old books after we read them?

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【题目】 What is love? It’s a simple word with so much meaning.

People around the world are talking about love today. And not without reason-love is a wonderful feeling! But close your eyes and _______ love for a minute. What does love mean to you? Love is a feeling, but what else is it?

Love is _______

We can find that love is not always expressed through words. If you are in love, you keep thinking of ways to show your love to the other person. When you are completely in love, there’s _______ you wouldn’t do to show your feelings to the person you love.

Love is sacrifice (牺牲)

Sometimes showing your love includes sacrifice. An old saying says, "There is no greater love than to lay down one’s life for one’s friends. And there are hundreds of books filled with stories of people giving their lives for their country, family or friends. When you love someone dearly, no sacrifice is too great. _______ , laying down your life doesn’t actually mean losing your life. It can mean giving up something you want for someone else. We can all choose to sacrifice our needs and wants for the sake of (为了 ...) others. Learning how to love means learning how to be selfless.

Love is sharing

Some might say that love is giving. But I believe it goes beyond giving because love is about _______ . So I like to say, Love is sharing! When you have a lot of love in your heart, you want to share it with the ones you love. Love is the reason why our parents share their life experiences. Love is the reason why our friends share their joys and sorrows. Love is the reason why our teachers share their knowledge and friendship. Love comes from everyone around you.

What’s love like? It is just like the _______ . We can’t see it, but we can always feel it.

1A.find outB.look forC.go overD.think about

2A.wisdomB.languageC.actionD.pleasure

3A.everythingB.nothingC.somethingD.anything

4A.BesidesB.ThereforeC.In additionD.However

5A.happinessB.relationshipC.honestyD.charity

6A.chocolateB.lightC.windD.flower

【题目】The Dong People(侗族人) and Their Indigo cloth(靛蓝色布)

Yang Xiuying, 74, sits at wooden loom (织布机). As her fingers pass the shuttle (梭子) back and forth through the cotton threads, the old machine comes to life.

Ever since she was a young girl, Yang has been making indigo cloth. “This type of handmade cloth is extremely rare. You h1 buy it at the market,” she said.

For the Dong people in Guizhou, making indigo cloth has a long tradition. The s2 has been passed down from mother to daughter over generations. Nearly every family makes its own cloth.

This traditional way of making indigo cloth, unfortunately, is now in danger. It will disappear slowly in the modern industry society. Young people show little interest in it. Some of them have m3 to big cities to find better jobs.

Local officials want to save the tradition. They are trying to change young people’s a4 towards it. One program has set up several cloth-making factories in Guizhou. After learning how to make indigo cloth, young Dong people can find jobs easily. They can also work closer to home.

The Dong people consider indigo cloth as i5 as rice. Many Dong women spend countless hours making the cloth. They rise and start working very early in the morning. To make the cloth shiny, it must be rubbed () and beaten hard. The noise of cloth being beaten often w6 the whole village up.

Almost every Dong women over 40 has a tub for indigo dye (染料). The cloth has to be put in the dye for many rounds to gain the rich color. The p7 of coloring usually takes two weeks.

Yang holds out her purple and wrinkled (有皱纹的) hands. “They say she who has the darkest hands makes the best cloth,” she says proudly.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网