题目内容

【题目】Choose the best choice from A to F to finish to the dialogue. You have one more answer. Each choice should be used only once.

A: Hi, Peter. You are here.

B: Hi, Tom.

A: Yesterday my father bought me a mobile phone. 1

B: Wow, it’s really beautiful! But we aren’t allowed to take it to school.

A: Why?

B: 2

A: I don’t think so. If we have mobile phones, we can call our parents when we have something important to tell them. 3

B: I agree. But some students use them to do other things at school, such as using WeChat and playing online games.

A: 4 And I think the teachers will be angry if they do that.

B: Of course. 5 If everyone can do that, maybe the teachers will allow us to have a mobile phone at school.

A: You’re right.

A. That’s the problem.

B. Look! It is very beautiful, right?

C. Do you want a mobile phone?

D. The teachers think it will get in the way of our study.

E. Mobile phones can really make our life more convenient.

F. So if we take them to school, we should turn them off in class.

A. That’s the problem.

B. Look! It is very beautiful, right?

C. Do you want a mobile phone?

D. The teachers think it will get in the way of our study.

E. Mobile phones can really make our life more convenient.

F. So if we take them to school, we should turn them off in class.

【答案】

1B

2D

3E

4A

5F

【解析】

这是AB之间的对话。对话的内容是两人在谈论学生应不应该有手机的问题。

1细节理解题。根据下文的句子Wow, it’s really beautiful! 哇,真漂亮!可知,上文应该问手机漂不漂亮。结合所给的选项可知,选择Look! It is very beautiful, right? 看!很漂亮,对吧?符合语境。故选B

2细节理解题。根据上文的句子But we aren’t allowed to take it to school. Why? 但我们不允许带它去学校。可知,下文应该解释为什么不能带手机进学校的原因。结合所给的选项可知,选择The teachers think it will get in the way of our study. 老师们认为这会妨碍我们的学习。符合语境。故选D

3细节理解题。根据上文的句子If we have mobile phones, we can call our parents when we have something important to tell them. 如果我们有手机,当我们有重要的事情要告诉父母时,我们可以给他们打电话。可知,下文应该提到手机的作用。结合所给的选项可知,选择Mobile phones can really make our life more convenient. 手机真的能让我们的生活更方便。符合语境。故选E

4细节理解题。根据上文的句子But some students use them to do other things at school, such as using WeChat and playing online games. 但有些学生在学校还用它们做其他事情,比如使用微信和玩网络游戏。可知,这些都是手机所带来的问题。因此下文得总结这些。结合所给的选项可知,选择That’s the problem. 这就是问题所在。符合语境。故选A

5细节理解题。根据下文的句子If everyone can do that, maybe the teachers will allow us to have a mobile phone at school. 如果每个人都能做到这一点,也许老师会允许我们在学校里使用手机。可知,上文应该是说老师允许我们使用手机的条件。结合所给的选项可知,选择So if we take them to school, we should turn them off in class. 所以如果我们带手机去学校,我们应该在课堂上关掉他们。符合语境。故选F

补全对话做题技巧。

(1)通览全文、领会大意、揣摩话题。解题时应先跳过空格通览全文,了解对话大意,根据对大意的把握,判定语境,揣摩话题。

(2)根据语境、细读选项、选择答案。在把握话题和语境的基础上,针对对话的每一空白处,细读所提供的选项,认真分析它们之间的异同,依据对话有关情景内容,选择正确的答案。

(3)通盘考虑、前后联想、先易后难。要从对话整体理解出发,依照上、下问答的逻辑顺序来考虑所选择的答案,不可不顾前后顺序,孤立地就上句就补下句,这样可能出现所补句子符合上文而不符合下文的情况。要先解决有把握的、容易的,再回头补选较难的。

(4)通读对话、义形结合、验证答案。将对话补全之后,再将整段对话通读一遍,逐一验证答案。所选的答案不仅语义上要符合语境,而且要保证语言正确,做到说话得体。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A Michigan boy Colin said he didn’t want to hold his 11th birthday party because he had no friends. This week Colin and his family went to a restaurant for dinner. They saw the players and coaches of the Kalamazoo Wings and felt surprised they were there.

The team talked with Colin and ________ him a one-day contract (合同). They told Colin they would allow him to join their team for their home game on Sunday. Colin would get his own jersey (球服), and even play with the players.

Colin has a condition that makes it difficult for him to relate to (……相处) other people. This makes it a _____ for him to make friends with kids of his age. Children and adults with this condition are often highly intelligent (聪明的), but get confused (烦恼的) in social situations. They often have trouble ________ jokes.

So his mother created a “Happy Birthday Colin” Facebook page. However, the page went viral (中毒的) and drew more than 2 million “likes”. The page has become famous and many people have read it and have _____ about him.

“It’s been just overwhelming (势不可挡的),” said Colin’s mom. “It’s been hard to adjust (调整) to suddenly being ________. I have a pretty wild imagination, but I didn’t think that would

________.”

The ________ in Colin has been his mom’s best reward for her efforts. “I have seen him grow recently because he knows he has 2.1 million friends and that it is what nobody else around him has experienced. ________ this, his self-confidence has grown greatly. It doesn’t annoy (使烦恼) him that some kids don’t ________ him because he has 2.1 million friends.”

As to Colin’s one-day contract with the team, K-Wings Head Coach Nick Bootland said, “Obviously (明显的) there are things that are much ________ than the game. If we can put a smile on a young boy’s face who deals with a lot of adversity (逆境), we’re excited about being given that chance.”

1A. madeB. paidC. gotD. offered

2A. challengeB. knowledgeC. promiseD. competition

3A. sharingB. tellingC. hearingD. understanding

4A. laughedB. thoughtC. knownD. looked

5A. famousB. hopefulC. importantD. rich

6A. appearB. happenC. agreeD. achieve

7A. needB. interestC. characterD. growth

8A. Instead ofB. Because ofC. In fear ofD. According to

9A. blameB. followC. respectD. like

10A. fartherB. betterC. biggerD. harder

【题目】请先阅读下面短文,掌握其大意,然后用方框中所给词的适当形式填空。每个词限用一次。

quick stop drive same experience worried while good happy made

When I was young, my father told me that little acts of kindness may give one great happiness. Since then I have always tried to help people in need.

One hot summer afternoon, I was 1 down the highway to New York when another car suddenly came into my lane(车道). My car was in the far right lane, so it ran onto the roadside. As an2 driver, I moved my car quickly and skillfully back onto the highway without causing any accident.

I was unhappy with that driver, but I thought that he just did not pay attention to the lane change, and he certainly did not do that on purpose. The car ran away 3after cutting me off. Very soon it disappeared from sight. After a while, I came around a curve(弯道)and found the4car. The driver was walking along the roadside. He was an elderly man and looked 5 , with no telephone nearby and the nearest services were twenty miles away. I decided to 6 and see what the problem was.

The man's car had a flat tire(瘪胎). Although he had a spare tire, he had nothing to work with. I decided to help him. I changed the tire for him and allowed him to sit in my airconditioned car 7 I was doing. Fifteen minutes later, I finished the work. I was hot and tired, but I really felt 8 after an act of kindness to the man who had earlier 9 my car run off the road. You can really enjoy great 10 from kindness acts, so always lend your hands to others in trouble.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网