题目内容

【题目】阅读下面短文根据短文内容完成表格中信息,每空一词。(共10分,每空1分)

Some people succeed, while others may not. This is because some people have certain qualities, which others do not.

The first thing you must remember is that in order to succeed, you must be optimistic(乐观). If you do not expect to win, you will not try as hard as people who do expect to win. You also need to have a clear aim and a reason for doing something because motivation(动机) is a key to getting success. If you do not have an aim, then you won’t work hard and put your performance under the microscope(显微镜) to make sure that every detail is right.

Another quality that helps people succeed is creativity---thinking about things in a different way and wondering how others would do the same thing. Think about some successful people you know. They might be successful with a little creativity, but the most successful people are the most creative ones.

Reading is another way to success, as it will help you learn about how other people have got success. If you want to learn how to set up a successful business, you should read books about people like Bill Gates and Jerry Yang, who have got amazing success in their areas of business.

Practicing is also important if you want to be successful because practice makes perfect. Practise every day at whatever career you are in, and by doing so, you will see yourself, your business and your self-confidence begin to grow. If you feel confident about what you do, this confidence will make other people believe in you as well. Your workmates will be happy to work with you, and your boss will give you more responsibility(责任). Finally if you are a successful person, you will be able to look people in the eye and smile confidently.

The Way to 【1】

Certain qualities

Supporting details

Optimism

●Try hard 2 people who do expect to win.

●Have a clear aim and a 3 for doing something because a key to getting success is motivation.

Creativity

4 about things in a different way.

●Study how other people would do the 5 thing.

6

●Help you know about how 7 have got success.

●Read books about 8 people such as Bill Gates and Jerry Yang to encourage yourselves.

Practicing

●Know the 9 of practice because “Practice makes perfect.”

●Believe in yourself and do 【10 you want to do confidently.

【答案】

【1】Success

【2】like

【3】reason

【4】Think

【5】same

【6】Reading

【7】others

【8】successful

【9】importance

【10】what/anything

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了一个如何成功的问题,作者详细介绍了要想成功所需要的四种品质。

【1】通过阅读短文可知,本篇短文主要讲了一个如何成功的问题,故填success,成功。

【2】根据If you do not expect to win, you will not try as hard as people who do expect to win.可知填:like,像……一样

【3】根据You also need to have a clear aim and a reason for doing something because motivation(动机) is a key to getting success.可知填:reason原因。

【4】根据thinking about things in a different way 可知填:Think,思考。

【5】根据and wondering how others would do the same thing.可知填:same,相同的。

【6】根据Reading is another to success, 及右栏描述,可知填:Reading,阅读。

【7】根据as it will help you learn about how other people have got success.可知填:others。

【8】根据you should read books about people like Bill Gates and Jerry Yang, who have got amazing success in their areas of business.可知是阅读一些有关成功人士的书籍,故可以填:successful成功的 / famous著名的 / excellent 优秀的/ great伟大的。

【9】根据Practicing is equally important if you want to be successful because practice makes perfect.可知填:importance,重要性。

【10】根据Practise every day at whatever career you are in, and by doing so, you will see yourself, your business and your self-confidence begin to grow.可知要相信你自己,并且自信的做你想要做的事情。故填what什么 / anything 任何事情/whatever无论什么。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Jia Meng used to keep a diary in Chinese. But one year ago, the 14-year-old girl from Heilongjiang began to keep her diary in English, because Jia found her mother was reading her diary secretly. She changed the language because her mother can’t read English. “It’s like killing two birds with one stone.” said Jia. “My privacy (隐私)becomes safe and my English improves a lot.

Jia’s mother is not the only mom who reads her child’s diary. Recently, Renmin University of China had a national survey among over 23,000 parents. The results show that 40% of the parents read their children’s secrets. That’s why , like Jia, many teenagers try to find ways to protect their privacy.

Wu Lei, 15, of Shanxi, keeps a diary , too. But he doesn’t write it on paper. He writes online, which he thinks is perfectly safe because his parents know nothing about the Internet.

Lu Huan, 13, of Guangdong, said her parents always secretly listened to the talk between her friends and her on the telephone in their room. To solve this problem, Liu asked her parents to buy her a mobile phone.

“Parents want to know what is going on in their children’s lives,” said Shao Xiazhen, a teenage expert in Beijing, “But sometimes they go about it the wrong way.” Shao suggested to teenagers that instead of hiding their secrets, talking to parents is a better solution. If your parents know that you are safe, they’ll let you keep your secrets.

阅读短文,判断正(T)误(F)( 5分 )

【1】Jia Meng keeps her diary in English in order to improve her English.

【2】Recently , Renmin University of China had a national survey, and the results show that 40% of the parents read their children’s secrets.

【3】Keeping a diary online is the best way to protect the privacy according to the article.

【4】Lu Huan asked her parents to buy her a mobile phone in order to protect her privacy.

【5】Shao Xiazhen thinks parents will let children keep their secrets if children talk to parents and parents know they are safe.

【题目】Hundreds of years ago, life was much harder than it is today. People didn’t have modern machines. There was no modern medicine, either.

Life today has brought new problems. One of the biggest problems is pollution. Water pollution has made our rivers and lakes dirty. It killed our fish and a our drinking water. b pollution makes us talk louder and become angry more easily. Air pollution is the most serious kind of pollution. It’s hard to all the living things in the world.

Cars, planes and factories all pollute our air every day,(2)sometimes the polluted air is so thick that it is like a quilt(被子) over a city. This kind of quilt is called smog.

Many countries are making rules to flight pollution. Factories must now clean their water before it is poured away, they mustn’t blow dirty smoke into the air.

We need to do many other things. We can put waste things in the dustbin and not throw it on the ground. We can go to work by bus or with our friends in the same car, (3)开车的人少了,空气污染就少了。

1在横线上填入适当的单词 a.__________ b. __________. (每空一词)

2将句子(2)译成汉语______________________________________

3将句子(3)译成英语______________________________________

4找出Dirty water must be stopped from dumping into the river. 的同义句.

__________________________________________________________

5找出或写出能概括本文大意的句子。

___________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网