题目内容

【题目】 We live in a colorful world. There are colors everywhere .Some colors make us___________ . Blue is one of these colors. Wearing blue clothes or sleeping in a blue room is good for the mind and body. Blue can also mean___________. Someone who is feeling upset may say “I’m feeling blue” . Some colors make us happy and warm.

Colors like orange or yellow___________ these. Orange can bring us success and___________when we are feeling sad. Yellow is the color of the sun and wisdom. If we feel tired all week ,please wear colors that can make us feel energetic. Green is such a color. It can give us___________because it is the color of nature and stands for new life and growth. And we can also wear red. It is the color of heat and stands for power and strong feelings. It can make us become strong.

1A.movedB.nervousC.peaceful

2A.excitingB.sadnessC.pity

3A.belong toB.lead toC.deal with

4A.drive us crazyB.cheer us upC.let us down

5A.valueB.fameC.energy

【答案】

1C

2B

3A

4B

5C

【解析】

短文主要讲颜色对人们的情绪的影响,如:蓝色使人平静;橙色或黄色使人快乐、温暖等。

1句意:一些颜色会使我们平静。

考查形容词辨析。moved感动的;nervous紧张的,焦虑的;peaceful安静的,平静的,和平的。由“Blue is...good for the mind and body.(穿着蓝色的衣服或在蓝色的房间睡觉对我们的身心有益。)”可知,“一些颜色会使我们(内心)平静。”。故选C

2句意:蓝色也意味着悲伤。

考查同义替换。由下文“Someone who is feeling upset ...blue.(心情沮丧的人可能会说……)”可知,“蓝色也意味着悲伤。”故选B

3句意:像橙色或黄色就属于这种。

考查动词词组。belong to属于,lead to导致,deal with处理、应付。句中like意为“像”,用于列举比较对象。由此可知,所列举的“橙色或黄色”“属于”上文提及的情况:一些颜色使人快乐、温暖。故选A

4句意:当我们难过的时候,橙色会带给我们成功并使我们高兴起来。

考查动词短语。drive us crazy使我们生气,cheer us up使我们高兴起来,let us down让我们难过。由上文“Orange can bring us success”可知,“橙色也使我们高兴起来。”故选B

5句意:它能给我们力量。

考查名词辨析。value价值,fame名声, energy力量。由上文“...make us feel energetic”可知,“它(绿色)能给我们力量。”故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)

In our daily life many people always have negative (消极的) thoughts. Being in a negative space is harmful to our life and study. If you keep them in mind, you will lose hope sooner or later. Let’s drive away some of the most common negative thoughts.

No one cares about me.

Sometimes you say that your family and friends don’t care about you. Maybe you’re being too negative and misunderstand the gestures of love they show you. They don’t even have to be big gestures, but there are many countless little things they do for you. Maybe you just pay no attention to them and take them for granted. Perhaps you think they don’t care about you so you don’t make any effort in your relationships. Start showing people you care, so they can show you back in the same way. And if you don’t have good relationships with the people you know, what’s stopping you from making new friends?

Why is she better off?

Comparing yourself to someone else is never positive. There’s always going to be someone who is younger, prettier, smarter, or richer than you. If you keep admiring what someone else has, then this may cause you to lose the balance in your mind, which will open a whole other negative can of worms. Remember, what they don’t have is your whole package. Be proud of what you have, because if you want to play the comparison game, remember that there are people who are also worse off than you are.

I’ll never reach my goal.

If you think you’re not going to be able to “get there”, think again. There are many people who are worse off and have overcome more difficulty than what you are facing.

Everything will not beyond your reach if you work hard and have a positive attitude.

Title: 1 thoughts

Harm

● Being in a negative space does 2 to our life and study.

3 them in mind will make you lose hope sooner or later.

Aspects (方面) of negative thoughts

● No one 4 about me.

You are too negative to 5 the gestures of love your family and friends show you.

● Why is she better off?

Keeping admiring what someone else may cause the 6 of the balance in your mind.

● I’ll never reach my goal.

7 on driving away the negative thoughts

● Make an effort in your relationships and start showing people you care, so they can show you back in the same way. And if you don’t get 8well with the people you know, what’s stopping you from making new friends?

● Take 9 in what you have, because if you want to play the comparison game, remember that there are people who are also worse off than you are.

Conclusion

● Everything will be 10 your reach if you work hard and have a positive attitude.

【题目】 Making friends is a skill. Like most skills, it_______patience(耐心). If you want to meet people and make friends, you must be willing totakesome action. You must first go where there are people. You won’t make friends staying home_______.

Joining a club or group, talking to those who like the same things_______you do is much easier. Or join someone in some activity.

Many people are _______when talking to new people._______meeting strangers means seeing the unknown. And it’s human nature to feel a bit _______about the unknown. Most of fears about_______new people come from doubts (怀疑) about_______. We imagine other people arejudgingus — finding us too tall or too short, too this or too that. But don’t forget that they must be feeling the same way. Try to accept yourselfasyou are, and try to put the other at ease. You’ll both feel more comfortable.

Try to act self-confident(自信) _______you don’t feel that way when you________a room full of strangers. Walk tall and straight, look at other people directly and ________.

If you see someone you’d like to________, say something. Don’t wait for________person to start a talk.

Just meeting someonenewdoes not mean that you’ll make friends with that person. ________is based on mutual(相互的) likings and “give and take”. It takes time to ________ friendship.

1A.costsB.needsC.spendsD.wants

2A.lonelyB.yourselfC.aloneD.with you

3A.asB.thatC.whichD.what

4A.shyB.excitedC.afraidD.worried

5A.At allB.For allC.In allD.After all

6A.unhappyB.usualC.worriedD.unlucky

7A.meetingB.talkingC.visitingD.speaking

8A.yourselfB.himselfC.yourselvesD.ourselves

9A.even whenB.even ifC.as ifD.what if

10A.comeB.goC.enterD.step to

11A.laughB.smileC.cryD.jump

12A.speak toB.talk aboutC.say toD.call up

13A.otherB.the otherC.anotherD.others

14A.RelationB.FriendshipC.ConnectionD.Feeling

15A.developB.startC.keepD.change

【题目】 Mark Zuckerberg was born on May 14. 1984. As a little kid, he loved creating little fun computer programs, especially communication tools and games He set up the network in February of 2004. He was then a second-year student at Harvard University. One day, he had an idea of building a website for Harvard students to get to know each other He set up the Facebook website. Harvard students could share their photos and personal information there. Soon, the website became very famous. Zuckerberg decided to leave Harvard to run Facebook full-time. It was the biggest advantage in his life and later brought him great success. Now the service is popular around the world.

Greetings such as "Have you checked your Facebook page today?" became a part of young people's everyday language in the US. People can exchange messages and get the latest information about their friends on Facebook. Zuckerberg's dream is to connect people through the Internet. “Facebook is to make the world more open and connected,” he said.

What's the young man's secret of success? Zuckerberg believes it's important to have an open mind and be ready to try new things. “The riskiest thing is to take no risks.” he once said in an open litter. Sometimes the simplest ideas go furthest. We hope Zuckerburg can go much further, maybe even further than Bill Gates.

1People can do all things on Facebook EXCEPT_____.

A.exchanging messagesB.seeing their friends' photos

C.sharing personal informationD.setting up an online shop

2Which is NOT a right word to describe Zuckerburg according to the passage?

A.CreativeB.PatientC.Open-mindedD.Successful

3This passage is most probably from the part of _____in a magazine.

A.SportB.AdvertisementC.PeopleD.News

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网