题目内容
【题目】 Once there was a poor lady who lived on a hill near the sea. She lived a lonely life. She was so poor that she had to work hard every day.
But one night as she sat at the table, the lady said to herself, “Why can’t I do good to others?” At last, she came up with an idea.
She decided to keep a lighted lamp (灯) at the window for the sailors every night. She found that ships sometimes broke up on the rocks in the sea, since there was no lighthouse to warn them of the danger at night. Maybe her lamp would warn them when their ships came near the rocks on the coast.
The lady felt glad when the thought came through her mind. So she worked late and made money to buy the oil for the lamp and then she placed the lamp at the window each night. In this way she saved many lives.
She did this for five years without the hope of reward ( 报酬). However, good acts were often found out. The sailors whose lives had been saved began to send gifts to her. They sent her tea from China, cloth from India, silk from France and grapes from Spain. But the poor lady did not need these gifts to make her happy. She gave many of them to the poor and the sick.
She was happy with the thought that she was doing good. So, as long as she lived, she lit her lamp each night, and placed it at the window.
【1】What can we know about the lady?
A.She knew the sailors.B.She worked on a ship.
C.She was kind-hearted.D.She lived alone on the sea.
【2】Why did the ships sometimes break up on the rocks in the sea?
A.Because the ships were not built well enough.B.Because there was no lighthouse.
C.Because the sailors didn’t have enough experience.D.Because the rocks were too large to avoid.
【3】How might the sailors feel when they saw the lamp at the window?
A.Lucky.B.Thankful.C.Sorry.D.Proud.
【4】What can we learn from the passage?
A.No pains, no gains.
B.Where there is a will, there is a way.
C.Nothing is more important than safety.
D.It is always worth doing something good for others.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【4】D
【解析】
本篇主要讲述一个贫穷的女士自愿在自家窗户上挂一个灯来为航海者指明方向来避免危险,人们送来礼物感谢她,但她都将礼物送给了其他人,她为做这件事而感到开心,并将一直做下去。
【1】推理判断题。根据“Why can’t I do good to others”及“So she worked late and made money to buy the oil for the lamp and then she placed the lamp at the window each night. In this way she saved many lives.”可知她工作到很晚,然后赚钱买了油灯,然后她每天晚上把灯放在窗户上,就这样,她挽救了许多生命,可推测出她是个善良的人,故选C。
【2】细节理解题。根据“She found that ships sometimes broke up on the rocks in the sea, since there was no lighthouse to warn them of the danger at night.”可知她发现船只有时会在海上触礁沉没,因为没有灯塔来警告他们夜晚的危险,故选B。
【3】推理判断题。根据“The sailors whose lives had been saved began to send gifts to her. They sent her tea from China, cloth from India, silk from France and grapes from Spain.”可知那些获救的水手开始给她送礼物,他们从中国给她送茶,从印度送布,从法国送丝绸,从西班牙送葡萄,可推测出他们心存感谢,故选B。
【4】推理判断题。根据“Why can’t I do good to others”及“She was happy with the thought that she was doing good.”可知为别人做些事情,想到自己做得很好,她感到很高兴,可推测出为他人做好事总是值得的,故选D。
【题目】阅读下面短文,根据短文内容,回答下列问题
Almost all Chinese parents want their kids to succeed in the future, so they make their kids learn all kinds of subjects after school. Though most kids are very young, they still spend much time on their homework and after-class activities. They nearly have no time to do sports and housework or anything else.
Each year, 80 percent of parents spend at least 6,000 yuan on different classes for their kids.
For example, young kids have to learn English, swimming, painting and so on to follow their parents' wishes. Most of the parents think that early learning is good for kids. Most kids who go to after-class activities are under 6 years old.
After-class Activities | ||||||
do housework | do sports | play computer games | listen to music | watch TV | do homework | |
Time spend (minute) | 12 | 25 | 30 | 31 | 46 | 93 |
The famous expert Lisa says, "Although learning different kinds of subjects is important for kids, it's more important to make them have a happy childhood. Parents should spend more time having fun with their kids, not just making them stay in the classrooms.”
【1】Why do many parents make their kids learn all kinds of subjects after school?
_______________________________________________________________
【2】Are most kids who go to after-class activities very young?
________________________________________________________________
【3】How much more time do students spend on homework than on the housework?
________________________________________________________________
【4】Which two after-class activities take almost the same time according to the chart?
________________________________________________________________
【5】What should parents do according to the famous expert Lisa?
_______________________________________________________________
【题目】 每个人生活中都要面对各种各样的困难。该怎样缓解自己的压力呢?请你以“Less Pressure, Better Life”为题, 根据下表内容写一篇演讲稿。
Stress | 人们会因困难或失败而忧伤,承受着各种各样的压力 | |
Ways to relax | 改变想法 | 想想喜欢的人或事 |
你可以这样做 | 读书,旅行,听音乐等 | |
My points | 对生活充满希望,积极做事,多和人交流 | |
要求:
1、不 要逐字翻译, 可以适当发挥。
2、语句通顺, 句意连贯。
3、词数 80 词左右。 参考词汇:under much pressure, deal with, change one’s mind, think about
_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________