题目内容

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成76—80小题(每空一词)。答案务必另书写于答题卡卷Ⅱ各小题规定的位置。

How to Exercise Well

Warm up. It is important to warm up before you exercise. You need to stretch your legs, arms, back and neck before you do any difficult activities like running.

Find good places to exercise. You do not need to spend a lot of money exercising. You can run or play sports in a park or in your school gym. You don’t need to buy exercise equipment for your home. Just get your body moving!

Don’t work too hard. Choose a sport that you are interested in and then your exercise will be fun instead of work. Also, you only need to exercise a few times each week. If you exercise for 30 minutes each time, you will stay healthy.

Drink enough water. It is important to drink water when you exercise. Your body needs the water for energy and for keeping cool.

Be careful! If you hurt yourself while you are exercising, rest until you feel better. Exercising when you are hurt is bad for your health.

根据以上短文内容,完成下列表格。每空一词。

Warm up.

You need to 1 your legs, arms, back and neck before you do any difficult activities like running.

Find good places to exercise.

You can run or play 2 in a park or in your school gym.

Don’t work too hard.

Choose a sport that you 3 and then your exercise will be fun instead of work.

Drink enough water.

Your 4 needs the water for energy and for keeping cool.

Be careful!

If you hurt yourself 5 exercising, rest until you feel better.

【答案】

1stretch

2sports

3like/enjoy/love

4body

5while

【解析】

本文讲述了锻炼需要注意的几个问题。

1

根据文中的句子“You need to stretch your legs, arms, back and neck before you do any difficult activities like running.”句中谈到了在你做任何像跑步这样的困难活动之前,你需要伸展(stretch)你的腿、胳膊、背和脖子。故答案为stretch

2

根据文中的句子“You can run or play sports in a park or in your school gym.”句中谈到,你可以跑步或者是做运动(play sports)。故答案为sports

3

文中的句子“Choose a sport that you are interested in and then your exercise will be fun instead of work.”与问题句相对比,可知文中的“are interested in”(对……感兴趣)和“like/enjoy/love”同义。这是在表达一种事实,属于一般现在时,因为主语是you,所以用动词原形。故答案为like/enjoy/love

4

根据文中的句子“Your body needs the water for energy and for keeping cool.”可知你的身体(body)需要水来补充能量。故答案为body

5

根据文中的句子“If you hurt yourself while you are exercising, rest until you feel better.”句中谈到了如果你在锻炼的时候伤到了自己。故答案为while

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In a faraway country, there were two carpenters (木匠) who were both so good at their job that no one could tell who was better.

One day, the country's king thought of a way to figure out which one was better. He would have them compete against each other in a contest. The winner would become the official royal(皇家的)carpenter.

The king sent for the two carpenters and the contest began. The carpenters were given three days to carve (雕刻) a wooden mouse. Whoever carved the most lifelike mouse would be the winner.

The first carpenter carved a fine mouse with vivid (生动的) and lifelike feature. The second carpenter's mouse, however, looked quite rough. In fact, it hardly even looked like a mouse at all.

The king and his ministers (大臣) agreed that the first carpenter was the winner.

The second carpenter said, "This judgment is unfair. We should ask a cat which mouse looks the most realistic. Cats can recognize mice much better than humans, after all."

The king thought this was a good idea. He ordered his ministers to catch several cats and bring them to judge (评判) the carpenters' mice. Surprisingly, all of the cats were more attracted to the second carpenter's mouse.

The king asked the second carpenter, "How did you make the cats believe that your mouse looked more real?" The carpenter said, "Your Majesty, if you look closely, you can see that I carved a mouse holding a fishbone! The cats care not about how real it looks, but how delicious it might taste."

1Whose carved mouse looked quite rough?

A.Neither of the two carpenters'B.Both of the two carpenters'

C.The first carpenter'sD.The second carpenter's

2Why did they catch some cats to judge the two carpenters' works?

A.Because they thought cats could recognize mice much better than humans.

B.Because people didn't like the two carpenters' carved mice.

C.Because they wanted to cancel the difficult contest.

D.Because they all wanted to become the official royal carpenter.

3What’s the correct order of the following things?

They caught some cats to judge the two carpenters' carved mice.

The second carpenter became the final winner at last.

The king and his ministers agreed the first carpenter was the winner.

The king held a contest to choose the best carpenter.

A.①②③④B.④③①②C.③②①④D.④②①③

4What's the best title of this article?

A.Two Silly Carpenters.B.An Unfair Contest.

C.A Clever Carpenter.D.A Mouse and Cats.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网