题目内容

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。

请将答案写在答题卡的相应位置上。每空限填一词,每词限用一次。方框中有两个词是多余的。

passenger, rise, exciting, smile, raise, water, land, until, wonder, high, but, I

passenger, rise, exciting, smile, raise, water, land, until, wonder, high, but, I

I climbed a hill so that I could be in a cloud. I kept climbing until I reached the top of the cloud. I looked down and saw my friends waving to me. The cloud began1up. I found myself rising with the cloud. The cloud kept rising higher and higher2 I felt like I was touching the sky.

The cloud was very soft. I 3 what it tasted like. Oh! It was cotton candy.

It was 4 to look at everything down below. The cloud took me over an amusement park. I could see kids riding a Ferris wheel, roller coaster, merry-go-round, and other rides. The roller coaster didn’t look so big and scary from up 5.

There was so much 6. There were many ponds, rivers, lakes, and even swimming pools. When the cloud took me over the ocean, I wondered when I would see 7 again. When I passed a huge ship, I waved to the 8 on board.

My favorite site was a castle in England. I said hello to the princess (公主), and she waved and 9 at me.

I knew it was time for 10 to go home. When the cloud reached a rainbow (彩虹), I stepped off the cloud onto the rainbow. I slid down the rainbow and landed in my backyard.

【答案】

1rising

2until

3wondered

4exciting

5high

6water

7land

8passengers

9smiled

10me

【解析】

本文的记叙文。小作者想像了在云端乘坐云彩欣赏美景的过程。我攀上山顶,来到云彩里,不断上升,从高空看到大地上的美景,有山川河流和各种游乐设施,大船上的游客们冲着我挥手。我很高兴,最后我从彩虹滑到了我的院子里。

1rising 句意:乌云开始升起来了。短语rise up意为上升。用动名词作宾语,表示过去完成了。后面没有宾语,用不及物动词现在分词rising

2until 句意:乌云不断地越升越高,一直到我感觉好像在触摸天空。用连词until直到引导时间状语从句。

3wondered 句意:我想知道它尝起来什么样。根据上下文可知是一般过去时,所以用过去式wondered

4exciting 句意:向下看所有的东西是令人激动的。根据后面的描述可知我对于乌云感觉很兴奋,是主动关系,用现在分词exciting兴奋的。

5high 句意:从上面看,过山车没有那么大和害怕。

6water 句意:有太多的水。根据下文提到了池塘、河流、湖泊和游泳池可知,它们都有水。故填water

7land 句意:当乌云把我带到海上时,我怀疑何时再看见陆地。根据ocean海洋可知,作者想回到陆地,故填land陆地。

8passengers 句意:当我经过大轮船时,我冲着乘客们挥手。根据常识可知,船上的是乘客,用复数passengers

9smiled 句意:我朝公主问好,她冲我微笑。根据上下文可知用一般过去时,动词用过去式smiled

10me 句意:我知道我该回家了。For后面跟宾格人称代词,根据前面的I可知用代词me

练习册系列答案
相关题目

【题目】A well-known saying goes like this, “mind at peace give you coolness”. As the temperature rises day by day, it’s time to create some coolness besides keeping calm.

Chinese people have some traditional ways to reduce the summer heat without air-conditioners (空调). Such ways include healthy food and tools that also help people experience the beauty of summer. Here are some choices which will bring you a surprisingly cool experience.

The first one is plum juice(酸梅汤). It is a traditional healthy drink in summer in Beijing. It can reduce summer heat in the human body. People can have the juice all year round, yet summer is the best time.

The second is a bamboo mat. It is a lovely must-have that can cool your summer with a naturally nice smell. There are many sizes for beds and chairs and so on. It’s really comfortable to lie on a bamboo mat and drink some plum juice while watching TV in summer.

The last one is Chinese fans. Available in many shapes and materials, Chinese fans are special for the water-ink paintings they carry. Fans made of silk were often used by women, especially young unmarried ladies in ancient China. They used fans to hide their mouths or aces when they wanted to avoid showing shyness. If you want to lead a low-carbon(低碳) style of living, a fan is necessary in summer.

根据短文内容选择最佳答案。

1The underlined word “mat” in this passage mean “________” in Chinese.

A. 床单B. 席子C. 毯子

2In this passage, the writer talks about ________.

A. food and tools in summer in China

B. some Chinese traditional paintings

C. a low-carbon lifestyle

3Which of the following is TRUE according to the passage?

A. People love to do something exciting during a hot summer.

B. There are many Chinese ways to have a cool summer.

C. The summer in China is really cool.

4It is clear that ________.

A. people can have plum juice only in summer

B. air-conditioners are necessary for every person in summer

C. Chinese girls in the past were rather shy

5What’s the best title for the passage?

A. How to Keep Cool and Calm Down.

B. An Introduction to Traditional Chinese Cooling Ways.

C. Quick Ways to Reduce the Summer Heat.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网