题目内容
18.Do you live in a city?Do you know how cities began?Long long ago,the world had only a few thousand people.These people moved from one place to another.They moved over the land,hunting animals for food.No one knows how or when these people learned about growing food.But when they did,their lives changed.They did not have to move houses any more.They could stay in one place and grow it.People began to live near each other,so the first village grew.Many people came to work in the villages,and these villages became larger and larger.Then people had machines,life in the villages changed again.People built factories.More and more people lived near the factories.So the villages grew into cities.Some of them grew very big.Today,it's strange that some people are moving back to small villages.Can you tell me why?48.What did the villages grow into after people built factories?
Cities.
49.Why did people move from place to place long long ago?
To hunt animals for food.
50.Why are some people moving back to small villages?
Because the life of villages is free and quite.
分析 这篇文章主要介绍了很久很久以前,世界上只有几千人.这些人从一个地方搬到另一个地方.他们在土地上移动,以猎取动物为食物.没有人知道这些人何时学会了种植粮食.后来生活改变了,他们可以呆在一个地方种植粮食.再后来人们开始彼此靠近生活,第一个村庄产生了.人们建造工厂.越来越多的人住在工厂附近,所以农村发展为城市.现在奇怪的是有些人搬回到了小村庄.
解答 答案:48.Cities.细节理解题.根据第四行句子More and more people lived near the factories.So the villages grew into cities.越来越多的人住在工厂附近,所以农村发展为城市.故答案为Cities.
49.To hunt animals for food.细节理解题.根据第一行句子These people moved from one place to another.They moved over the land,hunting animals for food.这些人从一个地方搬到另一个地方.他们在土地上移动,以猎取动物为食物.可知人们是为了猎取动物为食物.故答案为To hunt animals for food.
50.Because the life of villages is free and quite.细节推理题.根据最后一行句子Some of them grew very big.Today,it's strange that some people are moving back to small villages.他们中的一些增长的非常大.现在奇怪的是有些人搬回到小村庄.可猜测是应为现在城市的生活比较喧嚣,而小村庄的生活是自由和安静的.故答案为Because the life of villages is free and quite.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.