题目内容

【题目】

Shanghai University of Engineering Science has become the first university in China to be covered by a 5G networkthe university announced on Tuesday

Chinese mobile carriers(运营商)are expected to spend 1.2 trillion yuanUS176.5 billionon 5G by 202550 percent more than their total 4G investment(投资),Nomura said yesterdayCarriers including China MobileChina Telecom and China Unicomare expected to build over 4.9 million 5G base stations by 2025

5G is a "gamechanging" opportunity for carriers as they can explore new business like smart manufacturingsuper high definition video and smart drivinginstead of just being a "pipeline" for voice and data services

China will supply "temporary " 5G licenses in several aimed cities this yearConsumers(消费者)will be able to use the first batch of 5G smartphones and tablet computers in the second halfIt's the first time that China's top industry regulator clarified the 5G industry timelineespecially the first appearance of 5G phones

But 5G services will become accessible to normal consumers later than expectedMore work needs to be done to make the 5G industry fully developedwhich won't happen until 2020said UBS recentlyNew business projects and organizationsrather than normal consumerswill enjoy 5G services at firstThe first batch of 5G services will be available to consumers in about 10 cities only

1How much did Chinese mobile carriers spend on 4G

A. About 1.2 trillion yuan

B. About US176.5 million

C. About 0.8 trillion yuan

D. About US0.8 billion

2What does the underlined word "accessible" probably mean in Chinese

A. 易获得的

B. 困难的

C. 让人理解的

D. 费解的

3Which part of a newspaper may the article come from

A. Lifestyle

B. Health

C. Education

D. Technology

4What's the main idea of the article

A. Mobile carriers plan to spend much on 5G and it will come into our life soon

B. China will supply "temporary"5G licenses in several aimed cities this year

C. 5G services will become accessible to normal consumers later than expected

D. The first batch of 5G services will be available to consumers in about 10 cities only

【答案】

1C

2A

3D

4C

【解析】

短文大意:本文是新闻类阅读,介绍了中国移动、中国电信和中国联通等运营商的5G建设情况和前景预测,指出普通消费者将比预期晚些时候获得5G服务,要让5G产业充分发展,还需要做很多工作,而这要到2020年才能实现。

1C.细节计算题.根据Chinese mobile carriers(运营商)are expected to spend 1.2 trillion yuanUS$176.5 billionon 5G by 2025, 50 percent more than their total 4G investment可知对5G的投入比对4G投入多了50%,对5G的投入是1.2 trillion yuan,计算得出对4G的投入是1.2÷(1+50%)=0.8 trillion yuan.故答案是C

2A.词义猜测题.根据下文New business projects and organizations, rather than normal consumers, will enjoy 5G services at first可知普通消费者将比预期晚些时候获得5G服务,猜测accessible意思是可使用的,与A项意思一致,故答案是A

3D.细节理解题.根据Shanghai University of Engineering Science has become the first university in China to be covered by a 5G network, the university announced on Tuesday上海工程大学于本周二宣布,它已成为中国第一所5G网络覆盖的大学.与科技有关,故答案是D

4C.观点态度题.根据 But 5G services will become accessible to normal consumers later than expectedNew business projects and organizations rather than normal consumers will enjoy 5G services at first可知普通消费者将比预期晚些时候获得5G服务,故答案是C

阅读理解是最能体现学生英语能力的题型,做这类题目,首先要准确理解题意,然后根据题意结合短文内容选出正确答案。主要考查四种题型:(1)细节理解能力,此类型题较简单,准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)词义猜测能力,要根据上下文意思准确猜出词意。3)推理判断能力,难度较大,需准确理解题意,在文中找出相关的内容做出合理的推断。(4)主旨理解能力,需通读全文,整体把握,根据文本主要内容选择合适的选项。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网