题目内容

【题目】 Recently, a very simple sentence, “Amazing, my motherland” has become well-known in China.

As we know, China has developed 1 (quick) these years. And it has become one of the most important 2 (country) in the world. Foreigners pay more attention to this ancient eastern country--China. Lily is 3 Australian girl. She is studying 4 a university in Nanjing now. She 5 (live) in China for three years. Great changes make 6 (she) amazed. “I think finding jobs is 7 (easy) in China than that in Australia. I will work here after I finish my school work in Nanjing,” Lily said. In Nanjing, we can find new 8 (building) everywhere. There 9 (be) much more great changes than before.

The achievement is so surprising. China is developing the trade 10 the friendship with other countries. China is playing an important role in the world.

【答案】

1quickly

2countries

3an

4in/at

5has lived

6her

7easier

8buildings

9are

10and

【解析】

短文讲了中国发生的巨大变化,以及一个澳大利亚女孩对中国的看法。

1句意:中国近年来发展迅速。

quick“快的,迅速的,形容词。此处用quick的副词quickly修饰动词develop,故答案为quickly

2句意:它已经成为世界上最重要的国家之一。

country“国家,名词。one of“…中之一,后跟可数名词复数形式, 所以用country的复数countries,故答案为countries

3句意:Lily是个澳大利亚女孩。

根据句意,不定冠词aan表示泛指一个Australian是以元音音素开头的单词,所以an,故答案为an

4句意:她现在在南京一所大学学习。

固定搭配in/at a university“在大学,所以用介词in/at,故答案为in/at

5句意:她在中国居住三年了。

for+一段时间和现在完成时连用,现在完成时的结构have/has+done,主语she,第三人称单数,故答案为has lived

6句意:巨大的变化使她感到很惊奇。

make“使,使役动词,后面跟代词宾格,she的宾格her,故答案为her

7句意:我认为在中国找工作比澳大利亚容易。

easy“容易的形容词,句中做is的表语,根据句意和比较词than,可知此处用形容词比较级结构,easy的比较级easier,故答案为easier

8句意:在南京,我们到处都能找到新的建筑。

building“建筑物,名词。根据everywhere“到处,可知建筑物不止一座,所以用名词复数buildings,故答案为buildings

9句意:这里比以前有更多巨大的变化。

根据great changes,可知be用复数结构,陈述现在的状况,所以句子的时态是一般现在时,故答案are

10句意:中国正在发展同其他国家的贸易和友谊。

根据句意,the tradethe friendship之间是并列关系,在肯定句中用and连接,故答案为and

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网