题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
American school children usually have lots of activities after school. There are different kinds of clubs(俱乐部) for students to study, do sports and enjoy(享受) school life.
Some students like to go to study clubs after school. The study club is a learning center. Students can do homework, talk about their interesting subjects, and learn computer.
American children like sports clubs better. Children can join(参加) basketball, soccer or baseball clubs. They can enjoy sports in these clubs.
If some children are disabled, they can also enjoy their club life. There are some kinds of special(特殊的) clubs for these kids.
Because there are many after-school activities, American school children have a happy life at school. Few students don't like going to school.
(1)In the USA, children can't ________ in clubs.
A.do homework
B.learn computer
C.play basketball
D.do some shopping
(2)The study club is a _________.
A.special center
B.learning center
C.big center
D.small center
(3)The underlined word “disabled” means _________ in Chinese.
A.健康的
B.难受的
C.强壮的
D.残疾的
(4)How many kinds of clubs are mentioned(涉及,提到) in the passage?
A.Five.
B.Four.
C.Three.
D.Two.
(5)Which of the following is TRUE?
A.Disabled children can also join clubs.
B.American students don't like sports center.
C.American students don't like to go to school.
D.American students can enjoy sports in study clubs.
【答案】
(1)D
(2)B
(3)D
(4)C
(5)A
【解析】本文叙述了美国的孩子在放学后可以参加各种俱乐部,有学习俱乐部、体育俱乐部及残疾人俱乐部等,美国的孩子很少不喜欢上学的。
(1)细节理解题。根据There are different kinds of clubs(俱乐部) for students to study, do sports and enjoy(享受) school life. 可知,学生在俱乐部可以学习、做运动、享受生活。没有提到可以购物。故选D。
(2)细节理解题。根据The study club is a learning center. 可知,学习俱乐部是一个学习中心。故选B。
(3)词义猜测题。根据 There are some kinds of special(特殊的) clubs for these kids.可推知,这里指的是有残疾的孩子。故选D。
(4)细节理解题。根据There are different kinds of clubs(俱乐部) for students to study, do sports.If some children are disabled, they can also enjoy their club life.有学习俱乐部,体育俱乐部还有残疾人俱乐部共三种俱乐部。故选C。
(5)细节理解题。根据If some children are disabled, they can also enjoy their club life. There are some kinds of special(特殊的) clubs for these kids.可知,残疾的孩子也可以参加俱乐部。故选A。