题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
American school children usually have lots of activities after school. There are different kinds of clubs(俱乐部) for students to study, do sports and enjoy(享受) school life.
Some students like to go to study clubs after school. The study club is a learning center. Students can do homework, talk about their interesting subjects, and learn computer.
American children like sports clubs better. Children can join(参加) basketball, soccer or baseball clubs. They can enjoy sports in these clubs.
If some children are disabled, they can also enjoy their club life. There are some kinds of special(特殊的) clubs for these kids.
Because there are many after-school activities, American school children have a happy life at school. Few students don't like going to school.
(1)In the USA, children can't ________ in clubs.
A.do homework
B.learn computer
C.play basketball
D.do some shopping
(2)The study club is a _________.
A.special center
B.learning center
C.big center
D.small center
(3)The underlined word “disabled” means _________ in Chinese.
A.健康的
B.难受的
C.强壮的
D.残疾的
(4)How many kinds of clubs are mentioned(涉及,提到) in the passage?
A.Five.
B.Four.
C.Three.
D.Two.
(5)Which of the following is TRUE?
A.Disabled children can also join clubs.
B.American students don't like sports center.
C.American students don't like to go to school.
D.American students can enjoy sports in study clubs.

【答案】
(1)D
(2)B
(3)D
(4)C
(5)A
【解析】本文叙述了美国的孩子在放学后可以参加各种俱乐部,有学习俱乐部、体育俱乐部及残疾人俱乐部等,美国的孩子很少不喜欢上学的。

(1)细节理解题。根据There are different kinds of clubs(俱乐部) for students to study, do sports and enjoy(享受) school life. 可知,学生在俱乐部可以学习、做运动、享受生活。没有提到可以购物。故选D。

(2)细节理解题。根据The study club is a learning center. 可知,学习俱乐部是一个学习中心。故选B。

(3)词义猜测题。根据 There are some kinds of special(特殊的) clubs for these kids.可推知,这里指的是有残疾的孩子。故选D。

(4)细节理解题。根据There are different kinds of clubs(俱乐部) for students to study, do sports.If some children are disabled, they can also enjoy their club life.有学习俱乐部,体育俱乐部还有残疾人俱乐部共三种俱乐部。故选C。

(5)细节理解题。根据If some children are disabled, they can also enjoy their club life. There are some kinds of special(特殊的) clubs for these kids.可知,残疾的孩子也可以参加俱乐部。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear editor,

I live in a beautiful city. Many visitors come to my city every year because there are so many colorful peacocks (孔雀) here.

The peacocks mostly live on the grassland of Dongfeng Square. Visitors usually throw food to them, but they dont think about at all whether the food is good or not. Some of the peacocks became ill, and some even died eating the bad food given by visitors.

Im sure most of the visitors who throw food to the peacocks really like the bird, but they dont realize that they may be doing them harm (伤害). Visitors should be told that what they have done is harmful to the birds, and this kind of thing must be stopped.

Perhaps we can build some small shops beside Dongfeng Square to sell peacock food. For us every person, it is our duty to give more love to these beautiful birds to look after them carefully.

Yours,

Wang Yang

【1】The letter will be sent to _____________________.

A. a school B. a hospital

C. a newspaper D. a museum

2Many visitors come to the writers city every year to _________________.

A. give peacocks food B. see peacocks

C. do some shopping D. travel

3Some peacocks became ill and died because __________________.

A. they werent given any food

B. they were given too much food

C. they were given some bad food

D. they werent given enough food

4 The writer suggests that some small shops should be built so that they may _______.

A. sell peacocks food to visitors

B. sell food to peacocks

C. make the square more beautiful

D. sell some things for everyday life

5 Which of the following is Not true according to the passage?

A. Peacocks mainly live on the grassland of Dongfeng Square.

B. Some small shops were built in the square.

C. People should look after peacocks carefully.

D. Some visitors throw food to the peacocks.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网