题目内容
【题目】A. Choose the best answer(根据以下内容,选择最恰当的答案)(12分)
April 13th, 1539
Outside Mexico City
Dear Mariana,
Today we arrived safe. It was a long and dangerous trip over the ocean. The winter storms were strong. We were always a little sick from high waves.
The journey from the shore to Mexico City is also long and dangerous. There are robbers in the countryside. We will travel together with the other ship passengers, thinking we will be safer as a group. Tomorrow we will travel into the city to find our uncle.
Father says it will take a year for this letter to reach you. The trip from New Spain to Spain is very long.
Your loving brother,
Tomas
April 20th, 1539
Mexico City
Dear Mariana,
Father and I finally arrived at Mexico City. Here, old buildings are being pulled down; new ones are being built. Just around the corner from Uncle’s city house, Aztec workers are pulling down a small, beautiful pyramid. Father says it is one of the last Aztec temples.
In the center of the city, I met an Aztec boy named Carlos. He speaks a little Spanish. Carlos learns Spanish at his new school. He told me that the Spanish set up new schools for the Aztecs. There he got his new name, Carlos. He says he likes his new school but misses his old city. I wonder what this city used to be like before Cortes came.
Tomorrow we will go to Uncle’s farmland. He and father are talking about the Aztec workers that father will oversee.
Your brother,
Tomas
![]()
found v. 建立 battle n. 战役 conquer v. 征服
【1】What was Tomas’ nationality?
A. Spanish. B. New Spanish. C. Mexico. D. Aztec.
【2】How was Tomas’ journey to Mexico?
A. Stormy and cold. B. Easy and safe. C. Long but safe. D. Long and dangerous.
【3】How long did it take Tomas to travel from the shore to Mexico City?
A. One day. B. One week. C. A year. D. Two years.
【4】Why did Tomas and his father come to Mexico in 1539?
A. To visit Mexico. B. To meet Carlos. C. To see the temples. D. To look for a better life.
【5】When did Mexico get its name New Spain?
A. After 1539. B. After 1519. C. In the 1300s. D. In the 1400s.
【6】What did the Spanish do to the people in Mexico in the early 1500s?
A. They taught children there English. B. They built new temples for them.
C. They destroyed the local culture there. D. They helped to feed the local people there.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】B
【4】D
【5】B
【6】C
【解析】本文主要是托马斯的1539年写的两篇日记。一篇记叙了从海岸去墨西哥城路途的艰辛。一篇写了到达墨西哥城的所见所闻。
【1】题意:托马斯的国籍是哪里?考查细节理解题。根据第一篇日记的第三段Father says it will take a year for this letter to reach you. The trip from New Spain to Spain is very long.(父亲说这封信要用一年才能到达你那里。从新西班牙到西班牙之旅很长。)可知Tomas的国籍是西班牙,故选A。
【2】题意:托马斯'墨西哥之旅如何?考查细节理解题。根据第一篇日记的第二段第一句The journey from the shore to Mexico City is also long and dangerous.(从海岸到墨西哥城的旅程也是漫长而危险的。)可知托马斯'墨西哥之旅漫长而危险的。故选D。
【3】题意:托马斯从海岸到墨西哥城旅行花了多长时间?考查细节理解题。根据第一篇日记的日期April 13th, 1539和第一句Today we arrived safe.,可知托马斯于1539年4月13日到达海岸,根据第二篇日记的日期April 20th, 1539 Mexico City和第一句Father and I finally arrived at Mexico City.(我和父亲终于到了墨西哥城。)可知托马斯从海岸到墨西哥城旅行花了七天的时间,故选B。
【4】题意:为什么托马斯和他的父亲1539来墨西哥?考查判断理解题。A) To visit Mexico. 访问墨西哥。B) To meet Carlos. 会见卡洛斯。C) To see the temples. 观看庙。D) To look for a better life. 寻找更好的生活。根据第二篇日记第一段第三句(Just around the corner from Uncle’s city house, Aztec workers are pulling down a small, beautiful pyramid. Father says it is one of the last Aztec temples. 就在叔叔家的拐角处,阿兹特克工人正在拆除一座美丽的小金字塔。父亲说这是剩余的阿兹特克神庙中的一个。)和最后一段T(omorrow we will go to Uncle’s farmland. He and father are talking about the Aztec workers that father will oversee. 明天我们将去叔叔的农田。他和父亲在谈论父亲将要监督的阿兹台克工人的事情。)可知托马斯和他的父亲1539来墨西哥就是为了寻找更好的生活。故选D。
【5】题意:墨西哥什么时候获得新西班牙的名字?根据小知识最后一句The Spain conqueror Cortes arrived in 1519. After many battles, he conquered the Azters. Spain began to rule Mexico and named it New Spain.可知墨西哥是1519年获得新西班牙名字的。故选B。
【6】题意:在16世纪初期西班牙对墨西哥人民做了些什么?考查综合理解题。A) They taught children there English. 他们在那里教孩子们英语。B) They built new temples for them. 他们为他们建了新庙。C) They destroyed the local culture there. 他们破坏了当地的文化。D) They helped to feed the local people there. 他们帮助那里的当地人提供食物。根据第二日记第二段最后两句He says he likes his new school but misses his old city. I wonder what this city used to be like before Cortes came. (他说他喜欢他的新学校,但怀念他的旧城区。我想知道在科尔特斯来到之前这个城市曾经的是什么样子的。)可知在16世纪初期西班牙破坏了当地的文化。故选C。
【题目】
Come and visit England—museums and parks |
Subway: Tottenham Court Rd You can get the information about Rosetta Stone inscriptions (碑文)here. You can also take a walk in Great Court. It is the biggest indoor square in Europe. |
Subway: Charing Cross You can see more than 2000 famous paintings from the famous Europeans here. It is one of the largest art galleries in the world. |
Subway: South Kensington You can experience the fearful time. It brings you to the terrible time of the dinosaurs. You can see other wonders of nature here with your own eyes. |
Light rails You can see the beautiful roses here. It is London’s oldest royal(皇家的) park with the longest history. The Royal Weather Station is here, too. |
【1】If you are interested in the works of Da Vinci, what place can you visit?
A. National Library B. British Museum
C. Natural History Museum D. Greenwich Park
【2】If you go to visit other wonders of nature, how can you go there?
A. By light rails. B. By South Kensington subway.
C. By Charing Cross subway. D. By Tottenham Court Rd subway.
【3】What can we do in Greenwich Park?
A. Take a walk with a pet dog. B. See dinosaurs.
C. Enjoy the paintings anytime. D. Visit the Royal Weather Station.