题目内容

【题目】Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文):

A Town Mouse once visited a Country Mouse. For supper the Country Mouse served wheat stalks, roots and nuts, with some cold water for drink.

After supper, the Town Mouse ______ her life in the city while the Country Mouse listened. They then went to bed in a nest in the hedgerow(矮木树篱)and slept quietly and comfortably until morning. In her sleep the Country Mouse dreamed she was a Town Mouse with all the luxuries(奢侈)and ______ of city life that her friend had described for her. So the next day when the Town Mouse asked the Country Mouse to go home with her to the city, she said yes gladly.

When they reached the house where the Town Mouse lived, they found the leavings of a very ______ banquet(宴会)on the table in the dining room. There were sweetmeat, jellies, pastries and delicious cheese, indeed, the most wonderful food that a Mouse can imagine. But just as the Country Mouse wanted to nibble(轻咬)a little of nice pastry, she ______ a Cat mew(发出猫叫声)loudly and scratch at the door. In great fear the Mice rushed to a hiding place. They lay quite still for a long time, hardly daring to breathe. When they ______ came back to the table, the door opened suddenly and the servants came in to clear the table, followed by the House Dog.

The Country Mouse stopped in the Town Mouse’s den(兽穴)only long enough to pick up her carpet bag and umbrella.

______ you may have luxuries and nice food that I have not,” she said as she hurried away, “I prefer my plain food and simple life in the country with the peace and safety”.

1A.gave upB.talked aboutC.hatedD.missed

2A.fashionB.noisesC.ordersD.happiness

3A.fineB.pleasantC.modernD.secret

4A.watchedB.madeC.heardD.felt

5A.all the timeB.at lastC.quicklyD.angrily

6A.WhenB.IfC.BecauseD.Although

【答案】

1B

2D

3A

4C

5B

6D

【解析】

文章讲述一只乡下老鼠和一只城里老鼠的不同生活。城里老鼠邀请乡下老鼠去她家,乡下老鼠到达城里老鼠住的房子发现了美味的食物,这时听到一只猫喵喵的叫声,又看见了一只狗,乡下老鼠吓跑了。乡下老鼠更喜欢乡下的普通食品和简单的生活。

1句意:晚饭后,城里的老鼠谈论她在城里的生活,乡下的老鼠则听着。

gave up放弃;talked about谈论;hated憎恨;missed想念,错过。根据从句“while the Country Mouse listened乡下的老鼠则听着”可知,城里的老鼠谈论她在城里的生活。故选B

2句意:在她睡梦中,乡下老鼠梦见她是一只城里老鼠,拥有她朋友为她描述的城市生活的所有奢侈品和幸福。

fashion时尚;noises吵闹声;orders顺序;happiness幸福。结合句意:……拥有她朋友为她描述的城市生活的所有奢侈品和幸福。故选D

3句意:他们在饭厅的桌子上发现了一个非常精美的宴会残渣。

fine好的,精美的;pleasant令人愉快的;modern现代的;secret秘密的。根据下文“There were sweetmeat, jellies, pastries and delicious cheese那里有甜肉、果冻、糕点和美味的奶酪”可知,应是精美的宴会残渣。故选A

4句意:但就在乡下老鼠想啃一点好吃的糕点的时候,她听到一只猫喵喵的叫声,大声地抓着门。

watched观看;made制作;heard听见;felt感觉。根据空后“a Cat mew(发出猫叫声)loudly一只猫大声喵喵叫”可知,应是“听见”。故选C

5句意:当她们终于回到桌边时,门突然开了。

all the time总是;at last终于;quickly迅速地;angrily生气地。根据上文“They lay quite still for a long time, hardly daring to breathe.他们一动不动地躺了很长时间,几乎不敢呼吸。”可知,她们经过周折等待终于回到桌边。故选B

6句意:“尽管你可能有我没有的奢侈品和美食,”她匆匆离开时说,“但我更喜欢我的普通食品与和平安全的乡下简单的生活。”。

When当……时,引导时间状语从句;If如果,引导条件状语从句;Because因为,引导原因状语从句;Although尽管,引导让步状语从句。结合句意:尽管你可能有我没有的奢侈品和美食……。故选D

首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和连词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认各个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。例如小题4watched观看;made制作;heard听见;felt感觉。根据空后“a Cat mew(发出猫叫声)loudly一只猫大声喵喵叫”可知,应是“听见”。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Answer the questions(根据短文内容回答下列问题):

Calvin waited and then walked into Trudy’s bedroom. Then it happened — a scream(尖叫), a very loud scream. Calvin ran to his room and dived into bed.

He heard Mama coming down the hall.

‘Did you do this?’ his mother asked. Calvin looked out from under the covers. His mother stood over him, holding a rubber spider.

‘Do what?’ he asked.

‘You put that thing in my bed,’ Trudy told him, stepping out from behind Mama.

‘Don’t think that just because it’s your birthday you can do something like this,’ Mama scolded (责骂).

‘You do want your present, don’t you?’ That wiped the smile off Calvin’s face.

‘Of course I do,’ he said.

‘Then you apologize.’

Calvin dropped his head. ‘Sorry, Trudy,’ he muttered (嘟囔).

‘Here,’ Mama said, ‘Happy birthday.’ At the breakfast table she handed Calvin an envelope. Inside were tickets to the show of Lomax the Magnificent, the world-famous magician and hypnotist(施行催眠术的人). ‘You’ve got two tickets there,’ Mama said, ‘and I know someone who’d really love to go along.’ She smiled at Trudy.

‘You don’t mean here, do you?’ Calvin asked, eyeing his little sister.

‘Well, that would be really nice. But those tickets are yours. If you want to ask somebody …’ Calvin didn’t wait for his mother to finish. ___________________________ Rodney, his friend next door. The two of them were going to see the show Lomax the Magnificent.

1Who screamed at the beginning?

2What did Calvin do to Trudy?

3Did Calvin say sorry to his sister?

4Where did Calvin get his present?

5What did Calvin do with the tickets at last?

6Finish the sentence in the last paragraph in less than ten words.

【题目】Interesting festivals in the world


Throwing tomatoes--Spain( 西班牙)
Spain takes "tomatoes fights" to a whole new level. But the tomatoes are being thrownnot eaten. The festival takes place during the last Wednesday in August. Trucks (卡车) carry tomatoes into the square. People rush to the tomatoes and throw them into the crowd.


Rolling cheese-England
This festival is celebrated on the last Monday in May. It takes place on Cooper's Hill. A large wheel of cheese (奶酪) is roiled down Cooper's Hill. The festival is actually a race where people run down the hill after the rolling cheese. The first person to cross the finish line at the bottom of the hill wins the cheese.


Burning man--The United States
The Burning Man 'Festival lasts a weekit is from the Monday before Labor Day to Labor Day(which falls on the first Monday in September in America). The festival takes place in the Black Rock Desert. The best part of the festival is the burning of a large sculpture of a man.


Pouring water--Thailand
The Songkran Festival is the celebration of the New Year in Thailand. Rather than a single dayThailand celebrates the New Year from April 13th to April 15th. Thai people run after each
otherpouring water. Songkran is one of the most important reasons why foreigners travel to the beautiful land.

1How many festivals are mentioned in the passage?

A. Ono. B. Two. C. Three. D. Four

2Where will you probably go to enjoy one of the festivals above in May7

A. Spain. B. England.

C. The United States. D. Thailand.

3Which festival is held in Black Rock Desert?

A. Throwing tomatoes. B. Rolling cheese.

C. Burning manD. Pouring water.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. The tomatoes are thrown into the crowd Io eat.

B. Not all the festivals alive fall on the single day.

C. Burning a large real man is the best part of the festival.

D. Songkran is the only reason for attracting lots of tourists

5The passage is most probably taken from ____________.

A. a tour guide B. a science report

C. a story book D. a fashion magazine

【题目】A. Choose the best answer(根据以下内容,选择最恰当的答案)(12分)

April 13th, 1539

Outside Mexico City

Dear Mariana,

Today we arrived safe. It was a long and dangerous trip over the ocean. The winter storms were strong. We were always a little sick from high waves.

The journey from the shore to Mexico City is also long and dangerous. There are robbers in the countryside. We will travel together with the other ship passengers, thinking we will be safer as a group. Tomorrow we will travel into the city to find our uncle.

Father says it will take a year for this letter to reach you. The trip from New Spain to Spain is very long.

Your loving brother,

Tomas

April 20th, 1539

Mexico City

Dear Mariana,

Father and I finally arrived at Mexico City. Here, old buildings are being pulled down; new ones are being built. Just around the corner from Uncle’s city house, Aztec workers are pulling down a small, beautiful pyramid. Father says it is one of the last Aztec temples.

In the center of the city, I met an Aztec boy named Carlos. He speaks a little Spanish. Carlos learns Spanish at his new school. He told me that the Spanish set up new schools for the Aztecs. There he got his new name, Carlos. He says he likes his new school but misses his old city. I wonder what this city used to be like before Cortes came.

Tomorrow we will go to Uncle’s farmland. He and father are talking about the Aztec workers that father will oversee.

Your brother,

Tomas

found v. 建立 battle n. 战役 conquer v. 征服

1What was Tomas’ nationality?

A. Spanish. B. New Spanish. C. Mexico. D. Aztec.

2How was Tomas’ journey to Mexico?

A. Stormy and cold. B. Easy and safe. C. Long but safe. D. Long and dangerous.

3How long did it take Tomas to travel from the shore to Mexico City?

A. One day. B. One week. C. A year. D. Two years.

4Why did Tomas and his father come to Mexico in 1539?

A. To visit Mexico. B. To meet Carlos. C. To see the temples. D. To look for a better life.

5When did Mexico get its name New Spain?

A. After 1539. B. After 1519. C. In the 1300s. D. In the 1400s.

6What did the Spanish do to the people in Mexico in the early 1500s?

A. They taught children there English. B. They built new temples for them.

C. They destroyed the local culture there. D. They helped to feed the local people there.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网