题目内容

【题目】 You must have heard about jogging(慢跑)as a popular way of keeping fit, but what about plogging? Plogging is a mix of jogging and picking up litter, coming from the Swedish phrase "plocka upp". It started as an organized activity in Sweden around 2016 and then spread to other countries step by step. For exercising, plogging is much better than simply running, because it provides changes in body movements by adding bending(弯曲), squatting() and stretching(伸展).

As 2018's hottest fitness way, plogging has become popular in more than 40 countries, from the US to France and Australia to Thailand. The idea of plogging is to pay attention to environmental protection as well as physical health — to care for Mother Nature as well as your body. “I run a lot and I love to spend time in nature. When I find litter out in the woods, it makes me sad and a bit angry. Plogging is a natural way to do something about that,” Tesch said.“It’s so easy to just pick up the litter and put it in the nearest bin, and it makes you feel that you’re making a difference!”

Have you noticed people jogging while carrying trash bags recently? Or running along with hands full of dirty plastic bottles? You might do soon! Because plogging has reached China. Olivier, a Frenchman married to a Chinese girl, began promoting(促进)plogging in Huizhou, Guangdong Province, back in April. He and his wife were the only ones doing it at first, he said, but the craze soon caught on. The couple have set up a WeChat group for people to learn more about plogging. Currently there are more than 100 people from different parts of the country in the group to take an active part in the environmental movement. In honor of World Environment Day this year, the Industrial and Commercial Bank of China(中国工商银行)started plogging campaigns (运动)in 280 cities, attracting 13,000 people to join in.

Plogging can be done almost anytime and anywhere, and costs almost nothing. Will you take it up?

根据短文内容,回答下列问题。

1What’s the meaning of the word “plogging”?

2Where did the activity first start?

3Up to 2018, how many countries has the activity spread to?

4Why can the idea of plogging become so popular?

5How did Olivier and his wife make people learn more about plogging ?

【答案】

1It’s a mix of jogging and picking up litter, coming from the Swedish phrase "plocka upp".( 答出前半部分就给满分)

2In Sweden.

3More than 40 countries.

4Because it is to pay attention to environmental protection as well as physical health./Because it cares for Mother Nature as well as your body.(两个答出哪一个都给满分;如果学生自己组织的语言,包含了这两方面,也给满分)

5The couple set up a WeChat group for people to learn more about plogging/By setting up a Wechat group for people to learn more about plogging

【解析】

文章大意:本文主要介绍跑步捡垃圾这项运动,它是一项既运动又保护环境的一种运动方式。

1细节理解题。根据文章第一段第二、三行Plogging is a mix of jogging and picking up litter, coming from the Swedish phrase "plocka upp".“跑步捡垃圾是慢跑和捡垃圾的混合体,来自瑞典语‘拿起’。”故答案填1. It’s a mix of jogging and picking up litter, coming from the Swedish phrase "plocka upp"( 答出前半部分就给满分)

2细节理解题。根据文章第一段第三、四行It started as an organized activity in Sweden around 2016 and then spread to other countries step by step.“它在2016年左右开始在瑞典作为一项有组织的活动,然后一步一步地传播到其他国家。”可知在瑞典,故答案填In Sweden

3细节理解题。根据文章第二段第一、二行As 2018's hottest fitness way, plogging has become popular in more than 40 countries, from the US to France and Australia to Thailand.“作为2018年最热门的健身方式,跑步捡垃圾已经在40多个国家流行,从美国到法国,从澳大利亚到泰国。”可知40多个国家,故答案填More than 40 countries

4细节理解题。根据文章第二段第二、三行The idea of plogging is to pay attention to environmental protection as well as physical health — to care for Mother Nature as well as your body.“跑步捡垃圾的理念是注重环境保护和身体健康——关爱大自然和你的身体。”故答案填Because it is to pay attention to environmental protection as well as physical health./Because it cares for Mother Nature as well as your body

5细节理解题。根据文章倒数第二段第五行The couple have set up a WeChat group for people to learn more about plogging. “这对夫妇已经建立了一个微信群,让人们了解更多关于跑步捡垃圾的知识。”故答案填The couple set up a WeChat group for people to learn more about plogging/By setting up a Wechat group for people to learn more about plogging

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you know we are living in the world of mass media? Mass media are tools of communication and allow us to record and pass information rapidly to a largescattered audience.

Howeverhave you imagined what life would be without the media? Are you a media addict who would go mad after two hours without TVfriend requestsexciting online games and your mobile—or would you easily survive?

Recentlyuniversity students around the world were asked to volunteer in a global experiment called UnpluggedIt was designed to see how young people would react if they were asked to observe a total media ban(禁止)by unplugging all forms of media devices for 24 hours.

Unplugged is being run by Dr. Roman Gerodimosa lecturer in Communication and Journalism at Bournemouth UniversityThe experiment is now over but he doesnt yet know the full findings. Howeverduring the experimentDr. Gerodimos said there were already signs of how much the exercise affected volunteersHe said: Theyre reporting withdrawal(孤僻)symptomsovereating feeling nervousisolated and disconnected.

During their 24-hour ordealthree volunteers had to endure one intrusion from the media: a BBC reporter plus cameraman who followed them around for the dayThey were asked to write down 100 lines about their day offlinebut of coursethey all waited until the next day when they had access to their laptops.

Elliot Day wrote: “Todaymy whole morning routine was thrown up into the airDespite being aware of the social importance of the mediaI was surprised by how empty my life felt without the radio or newspapers.

From Caroline Scottwe read: “I didnt expect itbut being taken away from the media for 24 hours resulted in my day-to-day activities becoming so much harder to carry out than usual… I didnt break out in a cold sweat like Dr. Roman Gerodimos expected us all tobut its not something I would like to do again!”

And Charlotte Gay wrote: “I have to say the most difficult item for me to be without has been my mobile not only is it a social gadgetits my main access point of communication.

Earlier in the yeara UK government study found that in the UK we spend about half our waking hours using the mediaoften plugged into several things at onceAnd a recent study by Nielson found that on averageUS teenagers send and receive over 3000 texts per month—thats about six texts per waking hour.

Sowith technology continuing to develop at an alarming ratehow much time will you set aside for sleep in the future?

1According to the passagewhat do you learn about the global experiment called Unplugged?

A.The experiment was carried out by US and UK governments.

B.The volunteers of the experiment are all university students.

C.It has been carried out in more than 10 countries for 24 hours.

D.Its findings proved that Dr. Gerodimos expectations were true.

2According to what the three volunteers wrote during the experimentwe can learn that ______.

A.they all feel very surprised and worried

B.all of them feel empty without a mobile

C.it is hard for them to spend the 24 hours without media

D.it makes them realize the social importance of mobile

3What does the writer think about the mass media?

A.He prefers not to live with itB.He thinks highly of it.

C.He worries about its influenceD.He is not sure about it.

4The underlined expression “break out in a cold sweat” probably means _______.

A.losing temper and feeling very angry

B.feeling cold due to sweating a lot

C.feeling empty and wanting to escape

D.sweating because one is nervous

5What can be the best title of the passage?

A.Hellotechnology!B.The youngs livesa mess?

C.Welcomeinformation age!D.Mass mediaa lifelong partner?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网