题目内容

【题目】阅读下面短文,用所给单词的适当形式填空,未提供单词的限填一词,将答案写在答题卷上。

In the long history of China,the Tang Dynasty(618-907)is famous for1(it)poems.People often say,“If you can read the Three Hundred Tang Poems over2over again,you will be able3(repeat)some of them at least,though you can’t write one.”

Wang Wei was one of the greatest poets of that time.He was born in 699 and4(die)in 759.Wang Wei showed his cleverness5he was a small child.When he grew older,he6(begin)to learn poems and painting.As a smart boy,he became good7them in a short time.Later,he became one of the best poets and painters of his time.All his life,he8(write)many poems.

Today,we still can enjoy about four hundred of them.He was also9well-known painter of nature.When you read his poems,you can imagine a painting in them.When you watch his10(painting),you can feel a poem within them.

【答案】

1its

2and

3to repeat

4died

5when/while/as

6began

7at

8wrote

9a

10paintings

【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了唐代诗人王维的简单生平和他的山水画与诗歌的关系。

1句意:在中国漫长的历史上,唐代因唐诗而著名。poems诗歌;根据句意和英文提示,可知用形容词性物主代词,故填its。

2句意:如果你能一遍又一遍地读这三百首唐诗(熟读唐诗三百首)。over and over反复,再三;根据句意和上下文提示,可知填and。

3句意:你至少可以重复其中的一些(不会做诗也会吟)。be able to do能够(有能力)做某事;根据句意和英文提示,可知填to repeat。

4句意:王维是当时最伟大的诗人之一,他生于699,卒于759。and连接并列结构,前后时态须一致;根据句意和英文提示,可知填died。

5句意:王维小时候就表现出他的聪明。本句是时间状语从句,根据句意和上下文提示,可知填when/while/as。

6句意:当他长大了,他开始学习诗歌和绘画。begin to do sth.开始做某事;根据句意时态和英文提示,可知填began。

7句意:作为一个聪明的男孩,他在短时间内变得很好。become变得,相当于be;become good at善于,相当于be good at;根据句意和上下文提示,可知填at。

8句意:他一生写了许多诗。根据句意时态和英文提示,可知填wrote。

9句意:他也是一位著名的山水画家。painter画家,单数名词,首字母发辅音,需用不定冠词a;根据句意和上下文提示,可知填a。

10句意:当你看他的画时,你可以感受到其中的一首诗。his他的,形容词性物主代词后接名词;根据句意和英文提示,可知填paintings。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,完成下列各题。
Martin Lynch, an American businessman, had been going on holiday to a small Mexican fishing village for a number of years. One morning while going for a walk along the beach, he saw his friend Pablo Perez, a local fisherman. Martin watched Pablo unload(卸货) his boat and pack the fish in a box.
Martin noticed Pablo was smiling and looked very happy. He could also see several large fish in the boat. Martin greeted Pablo and asked how long it took to catch the fish. "Just a few hours," replied Pablo. Martin asked, "Why didn't you stay longer and catch more fish?" "I have enough for my family," Pablo said. "And what do you do with the rest of your day?" asked Martin. "I take a nap(午睡), play with my children, spend time with my wife, and go into the village to see my friends and play cards, I have a full and busy life." Martin explained that if Pablo worked longer hours and caught more fish, he could make more money. With the extra money, Pablo could buy more boats and catch money more fish. By selling the fish, Pablo could open his own factory and sell direct to supermarkets.
"Then what?" asked Pablo. "Well you would probably have to move to Mexico City to run the business. Finally, you would be able to sell your business and make millions of dollars," replied Martin. "How long will that take?" asked Pablo. Martin thought for a while and said it would probably take at least 15 years.
"And then what?" asked Pablo.
"Well, that's the best part," Martin said. "You will be able to retire(退休), buy a house near the ocean, sleep longer, play with your children, spend more time with your wife, see your friends, and play cards."
(1)What makes the Mexican fisherman happy?
(2)How can the fisherman make more money in the businessman's opinion(看法)?
(3)Do you like the Mexican fisherman's lifestyle? Why or why not?

【题目】Hi,everybody!The following are some of my classmates.They talk about their friends.

Hi,I am Alice.I have a friend.His name is Ben.Ben is 15 years old.He is tall and strong.He has blue eyes and dark hair.He is smart.He like to play computer games.I like my friend,Ben.We often play together.We are very happy to be together.And we often play when it is on Sundays.Then we have no homework.

Hello,my name is Charlie.I want to talk about my parents.My mother’s name is Julia.She is 40 years old,My mother is very nice.She is good at cuisine.I like eating her dishes.My father’s name is Brown.He is smart.He is an engineer.He builds bridges.He is often busy with bis work and I can see him on Sunday.

Hi,everyone!My name is Jimmy.I want to talk about my uncle Johnny.He is a very interesting man.He likes to plant trees and flowers.Today is Tuesday.My uncle works at the school.He plants five red flowers,and two trees.He helps make the environment better.He often works hard for our school.

Hello!My name is Joyce.Today I will talk about David.He is my English teacher.He is tall and thin.He often tells us English jokes.The jokes make us laugh a lot in class.We have a lot of fun in his classes and also we learn a lot about English in his classes.

1What does Ben look like?

A. Short and fat with long hair. B. Short and think with blue hair.

C. Tall and thin with gray hair. D. Tall and strong with dark hair.

2What does the underlined word “cuisine”mean?

A. Cooking. B. Dancing. C. Drawing. D. Playing.

3Which of the following is RIGHT according to the passage?

A. Jimmy’s uncle Brown is an interesting man.

B. Jimmy talks about his uncle on Thursday.

C. Joyce’s English teacher is Mr David.

D. Joyce seldom hears any jokes in class.

4Why did the write the passage?

A. To tell us some interesting stories.

B. To give information about some people.

C. To give information about some jobs.

D. To let us make more friends with others.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网