题目内容

【题目】 You may have wondered why there are fish tanks (at many doctor's and dentist's offices.Actually these medical professionals are trying to keep their working areas less stressful with the help of fish tanks.Because of the soft bubbling (冒泡声) from the fish tanks,their patients are expected to feel less nervous or worried when staying there.

The sound of running water can make people feel relaxed.For this reason,places where water keeps running are often considered good choices for people to have deep thoughts and stay relaxed in mind.Even a small tabletop fountain (喷泉) can make a workspace more relaxing.Unlike loud noises,repeated natural sounds remind us that everything is OK." These slow but soft sounds are just the ones that bring us no harm,"said Orfeu Buxton,a professor at Pennsylvania State University." It seems like they are saying,' Don't worry ;don't worry ;don't worry."

Besides bringing a sense of peace to your indoor space,a fountain can also prevent noises from coming inside.I recently had a small indoor fountain for my workspace.I enjoy the fountain even when I'm not working at home.

If you want to have an indoor fountain too,there are plenty of wonderful ones on sale,which may cost you a lot.You can try making one yourself,using some inexpensive materials,like I did.And you will always keep it around ---- 1,000 doctor's offices can't be wrong about the relaxing effects of running water.

1From the first paragraph,we can learn that ______.

A.bubbling from fish tanks is a little bit noisy

B.bubbling from the fish tanks makes patients less worried

C.doctors like to collect the fish tanks in their offices

D.patients feel relaxed when they see a doctor

2According to the passage,Mr.Li feels nervous and worried,he should go to ______.

A.a public libraryB.a science museum

C.a shopping centerD.a forest river

3The underlined word " they"refers to “______”.

A.doctors and dentistsB.loud noises outside

C.tabletop fountainsD.repeated natural sounds

4What do we know about the writer's fountain ?

A.It cost the writer a lot of money.B.It was made by the writer himself.

C.The writer bought it from a store.D.The writer doesn't like it anymore.

【答案】

1B

2D

3D

4B

【解析】

本文从医生办公室的鱼缸谈起,说明流水声能让人感觉到放松。鱼缸里冒出的气泡声,病人在呆在那里时不会感到紧张或担心。一个小的桌面喷泉使工作空间更大放松。

1

细节题。根据第1段第2“Because of the soft bubbling from the fish tanks, their patients are expected to feel less nervous or worried when staying there.(因为来自鱼缸里的轻轻的气泡声,他们的病人在呆在那里时不会感到紧张或担心。)可知从第一段,我们可以了解到,鱼缸里冒出的气泡让病人不那么担心。故选B

2

细节题。根据第2段第1“The sound of running water can make people feel relaxed.(流水声能使人感到轻松。)和第二段内容可知李先生感到紧张和担心,他应该去森林河。故选D

3

细节题。根据上文“Even a small tabletop fountain (喷泉) can make a workspace more relaxing. Unlike loud noises, repeated natural sounds remind us that everything is OK(即使是一个小的桌面喷泉也能使工作空间更大放松。不像巨大的噪音,重复的自然声音提醒我们一切都是好的)可知此句忠“It seems like they are saying,' Don't worry ;don't worry; don't worry."(他们好像在说:别担心;别担心;别担心。“they”指的是重复的自然声音,故选D

4

细节题。根据第4段第2“You can try making one yourself, using some inexpensive materials, like I did.(你可以试着自己做一个,用一些便宜的材料,就像我做的那样。)可知喷泉是作者自己做的。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Long long ago, there lived a man and a woman who had seven sons. The couple wanted a daughter very much, and finally, they had a girl. She was very pretty and her parents loved her very much. One day the father needed water for the child, so he sent the seven brothers to a well () in the forest to get it. Once there, though, the boys began to fight and the water jug () fell into the well. The boys looked into the well and thought of their father. They were afraid to go home.

Hours passed. "Where are those boys?" shouted the angry father. "They are probably playing a game and have forgotten about the water. I wish they were all turned into ravens (乌鸦) !"And when he looked up, he saw seven black birds flying away. The father was shocked. "What have I done? he thought. But it was too late. He could not take back his words.

Later, the girl grew up and discovered she had brothers. The story of their bad luck influenced her deeply, and she decided to find them. For years, she searched and did not stop. She made up her mind to find them. Finally, she found their home. To enter, she needed a special key made from a chicken bone, which she did not have. The girl thought for a moment, and then took a knife and cut off one of her fingers. With it, she opened the front door and went inside. On a table, there were seven plates and seven cups. She ate and drank a little from each of them. In the last cup, she accidently dropped a ring that her parents had given her.

Later hat day, the ravens returned for their meal. The girl hid behind the door and watched. When the seventh raven drank from his cup, something hit his mouth. The raven recognized it at onceit was his parents' ring. "I wish our sister were here, "he said, "and then we could be free. " At that moment, their sister ran to them, and suddenly the ravens were human again. The brothers kissed their sister and all eight of them went home together happily.

1Why were the seven brothers afraid to go home at first?

A.They lost their father's ring.B.They threw away the water jug.

C.They didn't get back any water.D.Seven black ravens shocked them.

2What can we infer (推断) from the underlined sentence in Para. 2?

A.The father regretted what he had said.B.The father was not pleased with his life.

C.The father was worried about his little girl.D.The father was angry with what his sons had done.

3What was the first thing the girl did after she entered the raven's house?

A.She ate and drank.B.She hid behind a door.

C.She took out a knifeD.She sat and waited for the ravens.

4How did the ravens become human again?

A.They ate a magic ring.B.One raven made a wish after seeing the ring.

C.They drank with a special cup from their father.D.Their sister kissed them.

5What lesson can we learn from the story?

A.Don't talk to strange people.B.Work hard and you will be happy.

C.Your parents always know best.D.Think carefully about what to say.

【题目】 20201月,一场来势汹汹的肺炎疫情席卷了武汉,恰逢春运,疫情迅速蔓延向全国各地。假设你是李明,你的英国朋友Tony很关注此次疫情,来信咨询你的近况,并向你请教该如何预防新冠状病毒(COVID-19)。请根据下列提示给Tony写一封回信。

预防新冠状病毒的措施

1. 尽量减少外出活动,出门时要戴口罩;

2. 保持良好的健康习惯:勤洗手、多喝水……

3. 多锻炼,如果出现发热、咳嗽,请及时就医检查;

4. 保持积极乐观的心态,有信心赢得胜利。

注意:

170词左右,应包含所有要点,不要逐句翻译,可适当发挥。

2、信件的开头与结尾已给出,不计入总词数。

参考词汇:减少外出活动reduce outdoor activities 戴口罩wear masks 勤洗手wash hands frequently 良好的健康习惯good healthy habits 锻炼exercise 发热fever 咳嗽cough 及时in time 积极乐观的心态a positive attitude 有信心……have confidence...

Dear Tony,

Everything is fine with me. And I'm still healthy. Don't worry. Last time you asked about how to prevent yourself being infected with COVID-19. Here are some tips for you.

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours,

Li Ming

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网