题目内容

【题目】Most people want to be happy, but few know how to find happiness. Money and success alone do not bring lasting happiness. Aristotle, a Greek thinker, said, “Happiness depends on be happier.

The first secret(秘密)of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so much time thinking about the future for example, getting into college or getting a good job that we fail to enjoy the present. You should enjoy life’s simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. People who have several close friends often live happier and healthier lives.

Another secret to live a happy life is to be active, and have hobbies where you forget your problems and time. Many people experience dancing, or playing a sport, such as swimming. You can forget about your problems, and only think about the activity.

Finally, many people find happiness in helping others. Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping to buy food for an elderly person, or simply help out around the house by washing the dishes.

Now maybe you know how to find happiness!

【1】The second paragraph tells us that ________.

A. we shouldn’t think about our future

B. some people fail to live a happy life

C. the more friends you have, the happier you will be

D. happiness is to enjoy the simple things in life

【2】The passage gives us ________ pieces of advice on happiness.

A. one B. two C. three D. four

【3】Which of the following is not mentioned in the passage?

A. Reading a good book.

B. Traveling to a foreign country.

C. Playing a sport.

D. Spending time with close friends.

【4】 Choose the structure(结构) of the passage.

【答案】

【1】D

【2】C

【3】B

【4】A

【解析】

试题分析:本文介绍了的是幸福的三个秘诀:(1)享受简简单单的生活;(2)保持活力,有自己的兴趣爱好;(3)在帮助他人中获得幸福。

【1】D细节理解题。根据The first secret(秘密)of happiness is to enjoy the simple things in life.可知第二自然段主要介绍的是在生活中享受简单的生活。故选D

【2】C综合理解题。本文介绍了的是幸福的三个秘诀:(1)享受简简单单的生活;(2)保持活力,有自己的兴趣爱好;(3)在帮助他人中获得幸福共三点建议,故选C。

【3】B细节理解题。根据You should enjoy life’s simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. Many people experience dancing, or playing a sport, such as swimming.可知只有去其他国家旅游,没有提到。故选B

【4】A综合理解题。本文是以总-分-总的结构写的这篇文章。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】【2013年江苏盐城】

Arthur sat at the desk in his room, pencil in hand. He had to write a story for his English class by Friday. “I don’t know what to write about,” he complained to his dog Toby, who was asleep at his feet. Arthur was talkative when speaking to his friends, yet he had trouble finding words when he had to write.

By bedtime Arthur had drawn a picture of Toby smiling. He had drawn a tree with its branches blowing in the strong wind. He had also written a note asking his friend Lee to go to the movies on Saturday. But he had not written a single word of his story.

On Wednesday, Mrs. Solomon, Arthur’s English teacher, asked the class to turn in the first draft of their stories. His heart sinking, Arthur turned in the only work he had—the page with his name, the drawings and the note.

Arthur wasn’t surprised when Mrs. Solomon asked him to stay after class the next day. But he was surprised by what she said to him. “This is an attractive story, Arthur. The dog, the movie, the tree in the wind—I can’t wait to find out how they all fit together.”

“That isn’t my story, Mrs. Solomon,” Arthur admitted. “I haven’t been able to think of one yet.”

“Oh, I think you have the seed(种子of a story there, Mrs. Solomon replied, “Look at your note and the pictures and see if a story comes to you.”

That night Arthur sat at his desk, and this is what he wrote:“One Saturday Mike went downstairs to meet his friend Julio at the cinema. It looked as if it might rain, so Mike carried his umbrella. Suddenly a big storm blew in, bending the trees. The noise of the wind sounded like the barking of Mike’s dog Toby. Toby really hated storms and barked whenever he wanted to be let inside. Then Mike realized that it wasn’t the sound of the wind. It was Toby. The dog was running after him down the busy street, barking. The sound was filled with blame. Mike felt guilty because he had left Toby outside. He turned and headed home with Toby running beside him. Mike let Toby in the door just as the rain started to pour down.”

Arthur had a story in the end. The last thing he did was to write his name proudly at the top of the page.

【1】Why did Arthur turn in the page with only his name, the drawings and the note at first?

A.Because he had no time to fit them together.

B.Because he had difficulty in writing a story.

C.Because he wasn’t willing to do his homework.

D.Because he wanted to show his talent for drawing.

【2】What does the underlined sentence in Paragraph 6 probably mean?

A.Toby is an imaginative and lovely dog.

B.The small tree will grow into a big one.

C.His friend Lee can give him a lot of support.

D.He can develop his story based on the first draft.

【3】What kind of teacher do you think Mrs. Solomon is ?

A. She is a strict teacher

B. She is a wise teacher

C. She is an honest teacher

D. She is an energetic teacher

【4】What can we infer(推断from the story?

A. Arthur is a shy and quiet student

B. Arthur isn’t very satisfied with his story

C. There will be a storm on Saturday

D. Encouragement is important in teaching

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网