题目内容

【题目】 A team of US psychologists(心理学家) have found that talking to another person for ten minutes a day helps with memory.

“Socializing(交际) is just as effective as more traditional kinds of mental exercise in boosting memory and intellectual(智力的) performance,” Oscar Ybarra, a psychologist at the University of Michigan Institute for Social Research, said in a statement.

In one investigation, they analyzed data on 3610 people, aged 24 to 96.

They found that the higher their level of social interaction(交流), the better their cognitive(认知的) functioning. Social interaction includes getting together or having phone chats with relatives, friends and neighbors.

In another experiment, the researchers conducted laboratory tests on 76 college students, aged 18 to 21, to evaluate(评估) how social interactions and intellectual exercises affected the results of memory and mental performance tests.

The students were divided into three groups: the social interaction group had a discussion of a social issue for 10 minutes before taking the tests; the intellectual activities group completed three tasks (including a reading comprehension exercise and a crossword puzzle) before the tests; and a control group(对照组) watched a 10-minute clip(电影片段) of the Seinfeld television show.

“We found that short-term social interaction lasting for just 10 minutes improved participants’ (参与者) intellectual performance as much as engaging in (从事) so-called ‘intellectual’ activities for the same amount of time,” Ybarra said.

The study was expected to be published in the February issue of the journal Personality and Social Psychology Bulletin.

【1】What does the underlined word boosting in the second paragraph probably mean?

A. Improving. B. Reducing.

C. Preventing. D. Training.

2Which is not included in social interaction?

A. Having a talk with a neighbor.

B. Attending a birthday party.

C. Watching TV at home alone.

D. Calling your classmates.

3What’s the purpose of the experiment on 76 college students?

A. To judge the effect of social interaction on memory and intelligence.

B. To find out what is real social interaction.

C. To learn how much time is needed for social interaction.

D. To show the function of people's cognition.

4What’s the main idea of the passage?

A. Intellectual exercises make your memory better.

B. Different people have different ways of communication.

C. Communicating with others keeps you healthy.

D. Social interaction makes you smart.

【答案】

【解析】

【1】A

【2】C

【3】A

【4】D

试题分析:短文大意:一组美国心理学家发现一天与另一个人交谈十分钟有助于记忆社交互动包括与亲戚、朋友和邻居的聚会或电话聊天等。

【1】A细节理解题。根据第一段talking to another person for ten minutes a day helps with memory.可知一天与另一个人交谈十分钟有助于记忆,所以选A

【2】C细节理解题。根据第四段第二句话Social interaction includes getting together or having phone chats with relatives, freinds and neighbors.可知社交互动包括与亲戚、朋友和邻居的聚会或电话聊天。所以选C。

【3】A 细节理解题。根据第五段第二行to evaluate how social interactions and intellectual exercises affected the results of memory and mental performance tests. 可知此实验是为了评估社会交往与智力训练是如何影响记忆力和智力测试的结果。所以选A。

【4】D细节理解题。根据第一段和第二段第一句话Socializing is just as effective as more traditional kinds of mental exercise in boosting memory and intellectual performance,"可知该文主要是说社会交往会使你聪明,所以选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】Robert had just moved into the street and he felt strange that he was not wanted. He knew that perhaps the other boys were trying to get an idea of what kind of boy he was. This did not help to make him less lonely. He was new and he had to be tested. Still, proving himself would not be all that easy. He did not want to run with bad boys or get into something against the law to prove that he was strong. No! He must show what he was made of in a more helpful way. That was when he got the idea. The next day was Saturday. He knew that most of the boys would be down on the playground and choose upsides for the Saturday game. Robert knew he could play well and what just might be enough to prove he was strong—and to make friends with them.

He arrived early and did his step exercises. He shot (投掷) the ball some times and did some other exercises—the most difficult and most wonderful in basketball. Then the boys came. Robert went through what he had done before the game and showed what he could do.

No one said a word. The boys just looked at each other, and thought about it. In the end, when it was all over, the biggest of the group just smiled and shook his head. Robert knew he had made it.

【1】What does “This did not help to make him less lonely” mean?

A. Robert felt more lonely because the other boys wanted to test him.

B. Robert did not feel lonely in fact.

C. Robert felt as lonely as before when the other boys tried to find out what kind of boy he was.

D. The other boys did not want to make Robert feel less lonely.

2When did Robert decide to prove himself by playing basketball?

A. After he had thought about the two wrong ways.

B. Long before he moved into the street.

C. When the other boys came down to the playground.

D. As soon as he showed what he was made of in front of the other boys.

3What did the biggest of the group mean by shaking his head?

A. He did not want to say anything about what Robert had done.

B. He had not thought Robert could play so wonderfully.

C. He did want to make friends with Robert.

D. He did not think Robert played basketball well.

【题目】阅读下面短文,掌握其大意,然后从1—10各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Man has invented four kinds of satellites. The first kind of satellite studies the____ of the earth. They are used to make maps. They also help people to see where they may ____oil or gold.
The second kind of satellite is used to guide ships and planes. A ship or a plane can____ a message to the satellite, and the satellite can find out ____the ship or the plane is.
The third kind studies the weather. These satellites ___ cloud and strong winds moving across the earth. They warn countries to make preparations when very ____weather is coming.
____ kind is used for communication. Telephone calls____ countries can be sent to these satellites. Some can carry hundreds of calls at one time. A call is sent to the satellite, then the ____ sends it to the station in the country that is being phoned. These satellites also carry pictures; they can receive and send about eight ____ at a time, which we can watch on TV.
【1】A. physics B. chemistry C. biology D. geography
【2】A. carry B. find C. keep D. choose
【3】A. write B. take C. send D. boring
【4】A. where B. what C. which D. that
【5】A. have B. watch C. notice D. see
【6】A. sunny B. cool C. bad D. fine
【7】A. The last B. Other C. One D. Another
【8】A. among B. along C. between D. of
【9】A.TV B. telegraph C. telephone D. satellite
【10】A. plays B. programs C. films D. languages

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网