题目内容
1.Now and then we all get ill.Then we usually go to see a doctor.Doctors know a lot about what makes us ill.They may give us something to take.The medicine often makes us well again.But sometimes the doctor's medicine doesn't work.A sick person does not get well.The pain will not go away.This happened to one man.He was in hospital,but he was not getting well.Then he found a new"doctor"inside himself.This new"doctor"was his own sense of humor (幽默感).He saw funny films.He read funny books.And something wonderful happened.Laughing took away his pain.Then he was able to sleep and rest.His own happy feeling helped him to feel well again.He said laughing was his best"medicine".His doctor thought so,too.Another man was also ill,and he had a terrible pain in his back.The doctors could not stop it from hurting.So the man began to"Picture"his pain.In his head he"drew"a picture of a dog.He imagined it as a real dog.And he made friends with the dog.And his pain went away!
These stories may surprise you.But more and more people are getting well in this way.So visit the"doctor"inside your own head and you can stay happy and well.
96.Does medicine always work?
No,it doesn't.
97.How many sick men are mentioned(提及) in this passage?
Two.
98.Who was the first sick man's new"doctor"?
Hisownsenseofhumor.
99.Who made the second sick man well again,the doctor or the"dog"in his head?
The dog in his head..
100.Why does the writer ask us to visit the"doctor"inside our head?
Because sometimes the doctor's medicine doesn't work..
分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了人生病了要看医生,要吃药,但是对有些人有效,有些人则无效.文章列了两个例子,说明通过内在的幽默感,寻找快乐,可以消除病痛.
解答 96 No,it doesn't.细节理解题.根据文章第一段"But sometimes the doctor's medicine doesn't work."可知,但是有时候医生的药是不起作用的.故填No,it doesn't.
97 Two.细节理解题.根据文章"This happened to one man."以及"Another man was also ill,and he had a terrible pain in his back."可知文章列了两个例子,提到了两个生病的人.故填Two.
98 His own sense of humor.细节理解题.根据文章第一段"This new"doctor"was his own sense of humor (幽默感)."可知他的"新医生"是他自己的幽默感.故填His own sense of humor.
99 The dog in his head.细节理解题.根据文章第二段"And he made friends with the dog.And his pain went away!"可知,他和他心目中的那条狗交朋友,然后他的疼痛消失了.故填The dog in his head.
100 Because sometimes the doctor's medicine doesn't work.推理判断题.根据文章第一段"His own happy feeling helped him to feel well again.He said laughing was his best"medicine"."以及"And he made friends with the dog.And his pain went away!"可知,药物有时候不会起作用,而自己心目中的"医生"会使病痛减轻,所以作者建议人们拜访自己心目中的"医生".故填Because sometimes the doctor's medicine doesn't work.
点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.
| A. | something useful | B. | anything useful | ||
| C. | useful nothing | D. | useful anything |