题目内容
【题目】![]()
Unlike in China, single-gender(单性别的)schools are popular in Australia. Many parents, including mine, send their children to single-gender schools. I study in a girls' school in Melbourne.
One of the good things is that students are treated equally in such schools. There are still many stereotypes(偏见)about girls, like "girls are not as smart as boys" or "girls cannot play sports like boys.”
Since we study in a girls' school, teachers always encourage us to realize our dreams. They want us to be ourselves, regardless of(不管)our gender.
For example, in coeducational(男女合校的)schools, most girls are not allowed to play soccer and other sports are seen as "boys' stuff." But at my school, we play soccer under the instruction of professional coaches. Those who do well have the chance to enter the state team. That means girls can get the same chances as boys. So we are able to jump out of those stereotypes.
Still, there is a big problem for students of single-gender schools-they are less likely to interact(互动)well with the other gender. However, it is necessary to improve their ability. After all, they will one day graduate and go into the bigger world. Then they may face some challenges in relationships. But some schools have realized this. So they organize some activities for boys and girls to meet. Take my school for example. We recently just had a dance party with boys. It was great!
【1】Entering a single-gender school are very popular in __________.
A.ChinaB.CanadaC.AustraliaD.Europe
【2】What are the stereotypes about girls?
A.Girls are as smart as boys
B.Girls can get the same chances as boys
C.Girls are not good at sports like boys
D.Girls can't go to good colleges
【3】What's the problem for the girls have in single-gender school?
A.They aren't allowed to play soccer
B.They possibly can't get along well with the boys
C.They can't make their dream come true
D.They are treated equally
【4】What is the best title of the passage?
A.Why go to a girl's school?
B.Girls want to be themselves
C.Playing soccer
D.A dance party with boys
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【4】A
【解析】
本文主要讲述了作者对澳大利亚的单性别学校的看法,去女子学校有很多好处:被公平对待;不会对女子有偏见。
【1】细节理解题。根据第1大段“Unlike in China, single-gender(单性别的)schools are popular in Australia.”单性别学校在澳大利亚很流行。可知,故选C。
【2】细节理解题。根据第2大段“like "girls are not as smart as boys" or "girls cannot play sports like boys.””比如,女孩不如男孩聪明或者女孩不能像男孩一样做运动。可知,女孩不能像男孩一样做运动。故选C。
【3】细节理解题。根据第5大段“Still, there is a big problem for students of single-gender schools-they are less likely to interact(互动)well with the other gender.” 不过,学生单一性别学校有一个大问题的就是不太可能与另一个性别互动。可知,是可能不能和男孩和睦地互动。故选B。
【4】最佳标题题。根据第2大段“One of the good things is that students are treated equally in such schools.”去女子学校的好处之一是被公平对待;根据第4大段“That means girls can get the same chances as boys. So we are able to jump out of those stereotypes.”在女子学校能得到和男孩一样的机会,所以我们能跳出偏见。可知,本文主要在讲述去女子学校的好处和原因。故选A。