题目内容
【题目】 Scientists have learned a lot about the kinds of food people need. They say that there are several kinds of food that people should eat every day. They are (1) green and yellow vegetables of all kinds; (2) citrus (柑橘) fruit and tomatoes; (3) potatoes and other fruit and vegetables; (4) meat of all kinds, fish and eggs; (5) milk and food made from milk; (6) bread or cereal, rice is also in this kind of food; (7) butter, or something like butter.
People in different countries and different places of the world eat different kinds of things. Food are cooked and eaten in different kinds of ways. People in different countries eat at different times of the day. In some places people eat once or twice a day, in other countries people eat three or four times a day. Scientists say that none of the differences is really important. It doesn’t matter whether foods are eaten raw (生的) or cooked, canned or frozen. It doesn’t matter if a person eats dinner at 4’clock in the afternoon or at 11 o’clock at night. The important thing is what you eat every day.
There are two problems in feeding the large number of people on the earth. The first is to find some ways to feed the world’s population so that no one is hungry. The second is to make sure that people everywhere have the right kinds of food to make them grow to be strong and healthy.
【1】According to the scientists, which of the following groups of food is the healthiest for your meals?
A.Chicken, apples, cereal and cabbages.B.Beef, pork, fish and milk.
C.Oranges, bananas, fish and tomatoes.D.Potatoes, carrots rice and bread.
【2】It is important for people to eat ______.
A.three times a dayB.dinner at twelve o’clock
C.cooked food all the timeD.something from each of the seven kinds of food every day
【3】People in different countries and different places of the world ______.
A.eat food in different waysB.cook their food in the same way
C.have their meals at the same timeD.have the right kinds of food to eat
【4】Which of the following is NOT true?
A.There are too many people in the world.
B.People in some places don’t have enough to eat.
C.One of the problems is that no one is hungry.
D.The scientists are trying to make people grow to be strong and healthy.
【5】If there is Paragraph 4, what do you think is going to be talked about?
A.When people eat their lunch.B.What to do with the two problems.
C.How to cook food in different ways.D.Why people eat different kinds of food.
【答案】
【1】A
【2】D
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
文章大意:文章主要讲了科学家们给出了一些健康的食物,全世界不同地区的人,有不同的饮食习惯,不论怎样,解决人类吃饭有两个问题,一是消除饥饿,二是吃出健康。
【1】推理题。根据第一段,最健康的饮食应该是均衡饮食,各种食物内的营养都应摄取。根据选项,A中包含肉、水果、谷物、蔬菜;B中只包含蔬菜和谷物;C中只包含水果和肉;D中只包含肉和奶制品。故选A。
【2】细节理解题。根据文章第一段第一、二行They say that there are several kinds of food that people should eat every day“他们说人们每天应该吃这几种食物”可知,人们每天的饮食中,7种食物每种都应该吃一些,故选B。
【3】细节理解题。根据文章第二段第一、二行People in different countries……different kinds of ways“不同国家和不同地方的人吃不同种类的东西。食物以不同的方式烹调和食用”可知,世界上不同的国家,不同地区的人有不同的烹饪方式,故选A。
【4】细节理解题。根据文章第三段第一行the large number of people on the earth“地球上有很多人”可知,A说法是正确的;根据文章第三段第一、二行The first is to find some ways to feed the world’s population so that no one is hungry“首先是想办法养活世界人口,这样就不会有人挨饿”可知,B说法是正确的;C说法是错误的;根据第三段倒数第一、二行The second is to make sure that people everywhere have the right kinds of food to make them grow to be strong and healthy“二是要确保各地人民都有适当的食物,使他们成长为强壮健康的人。”可知,D说法是正确的,故选C。
【5】细节理解题。A、C、D都是在上文谈论过的,又根据第三段第一行There are two problems in feeding the large number of people on the earth“养活地球上大量的人有两个问题”,可推知下文可能要谈论如何解决这两个问题,故选B。
【题目】书面表达
很多同学喜欢业余时间去参观各种博物馆,你最喜欢去的是Science and Technology Museum。请你根据下则海报,向你的同学们做个简单的介绍,并简要介绍一个你最喜欢的楼层。
Science and Technology Museum | |
Opening hours 9: 00-17: 00 Tuesday-Sunday | Please note ◆ No shouting. ◆ No food. ◆ No smoking. ◆ No pets. ◆ No littering. |
Charge Free | Contact us Information desk: 7323 8299 Email: information@SATM.com |
What is on Ground floor. Ancient Technology First floor. Modern Technology Second floor. Space Technology Third floor: Medical Technology | |
要求:
(1)100词左右,开头和结尾已给出,不计入总词数。
(2)要点齐全,行文连贯,表达清楚,书与规范,可适当发挥。
参考词汇:obey 遵守
My dear friends,
My favourite museum is Science and Technology Museum. ____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Hope you like it too.