题目内容

【题目】 Scientists have learned a lot about the kinds of food people need. They say that there are several kinds of food that people should eat every day. They are (1) green and yellow vegetables of all kinds; (2) citrus (柑橘) fruit and tomatoes; (3) potatoes and other fruit and vegetables; (4) meat of all kinds, fish and eggs; (5) milk and food made from milk; (6) bread or cereal, rice is also in this kind of food; (7) butter, or something like butter.

People in different countries and different places of the world eat different kinds of things. Food are cooked and eaten in different kinds of ways. People in different countries eat at different times of the day. In some places people eat once or twice a day, in other countries people eat three or four times a day. Scientists say that none of the differences is really important. It doesn’t matter whether foods are eaten raw (生的) or cooked, canned or frozen. It doesn’t matter if a person eats dinner at 4’clock in the afternoon or at 11 o’clock at night. The important thing is what you eat every day.

There are two problems in feeding the large number of people on the earth. The first is to find some ways to feed the world’s population so that no one is hungry. The second is to make sure that people everywhere have the right kinds of food to make them grow to be strong and healthy.

1According to the scientists, which of the following groups of food is the healthiest for your meals?

A.Chicken, apples, cereal and cabbages.B.Beef, pork, fish and milk.

C.Oranges, bananas, fish and tomatoes.D.Potatoes, carrots rice and bread.

2It is important for people to eat ______.

A.three times a dayB.dinner at twelve o’clock

C.cooked food all the timeD.something from each of the seven kinds of food every day

3People in different countries and different places of the world ______.

A.eat food in different waysB.cook their food in the same way

C.have their meals at the same timeD.have the right kinds of food to eat

4Which of the following is NOT true?

A.There are too many people in the world.

B.People in some places don’t have enough to eat.

C.One of the problems is that no one is hungry.

D.The scientists are trying to make people grow to be strong and healthy.

5If there is Paragraph 4, what do you think is going to be talked about?

A.When people eat their lunch.B.What to do with the two problems.

C.How to cook food in different ways.D.Why people eat different kinds of food.

【答案】

1A

2D

3A

4C

5B

【解析】

文章大意:文章主要讲了科学家们给出了一些健康的食物,全世界不同地区的人,有不同的饮食习惯,不论怎样,解决人类吃饭有两个问题,一是消除饥饿,二是吃出健康。

1推理题。根据第一段,最健康的饮食应该是均衡饮食,各种食物内的营养都应摄取。根据选项,A中包含肉、水果、谷物、蔬菜;B中只包含蔬菜和谷物;C中只包含水果和肉;D中只包含肉和奶制品。故选A

2细节理解题。根据文章第一段第一、二行They say that there are several kinds of food that people should eat every day“他们说人们每天应该吃这几种食物”可知,人们每天的饮食中,7种食物每种都应该吃一些,故选B

3细节理解题。根据文章第二段第一、二行People in different countries……different kinds of ways“不同国家和不同地方的人吃不同种类的东西。食物以不同的方式烹调和食用”可知,世界上不同的国家,不同地区的人有不同的烹饪方式,故选A

4细节理解题。根据文章第三段第一行the large number of people on the earth“地球上有很多人”可知,A说法是正确的;根据文章第三段第一、二行The first is to find some ways to feed the world’s population so that no one is hungry“首先是想办法养活世界人口,这样就不会有人挨饿”可知,B说法是正确的;C说法是错误的;根据第三段倒数第一、二行The second is to make sure that people everywhere have the right kinds of food to make them grow to be strong and healthy“二是要确保各地人民都有适当的食物,使他们成长为强壮健康的人。”可知,D说法是正确的,故选C

5细节理解题。ACD都是在上文谈论过的,又根据第三段第一行There are two problems in feeding the large number of people on the earth“养活地球上大量的人有两个问题”,可推知下文可能要谈论如何解决这两个问题,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】第一节:阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。

Change one receive at fast everyone problem when time make

China is building a nationwide 5G network. The first 5G video call was 1 on a Huawei Mate X phone on March 30th. CCTN reported. Shanghai is the2 city in China to start a test run of 5G network.

About 100 times 3than 4G network, 5G will allow people to download and upload date faster than ever. It will also be used in other areas.

Self-driving cars may be one of the biggest 4. Today's self-driving cars have one5. When the car"sees"a 5G obstacle, it sends this information to a date center and waits for instructions. The car will crash if it doesn't 6instructions in time. 5G network will reduce the time it takes and make the cars safer, CNN reported

5G could also improve the Internet of Things (loT). It means that there is a much larger online network that connects everything and7. Fast Internet speeds are the key to making it come true. For example, with loT, your fridge could order eggs online 8it notices that there no eggs left inside.

9 the same time, China’s first 5G police station was recently shown in Shenzhen. China Mobile Communication Corporation (CMCC) made Xiamen’s first 5G video call on April 27th, bring the city into the 10of 5G

Word Bank

download下载 upload上传 date数据 obstacle障碍 crash撞击 IoT物联网

【题目】Answer the questions (根据以下内容回答问题)

Kayla was excited. She was beginning a pottery(陶瓷)class. Kayla was interested in pottery. She had seen pictures of American Indian pottery at school. That was when she decided she loved it. So now she was going to learn how to make pottery herself.

During the first class, Kayla and the other kids leaned about safety. There were several sharp tools in the classroom. There was also a kiln, or over, that got very hot. So everyone had to learn what the safety rules were. Then, their teacher showed them how to work the clay(粘土). For the next few classes,Kayla and the other kids practiced different styles of pottery.

Finally, it was time for the students to make their own pottery. Kayla decided to make a matching plate and cup. She got the clay she needed and used a tool called a potter’s wheel to fashion the clay into the shape of a plate and a cup. Then, Kayla used some tools to give the plate and cup their final shapes. She made a handle for the cup, too. When the cup and plate were shaped, they were left to dry.

When the plate and cup were dry, it was time to paint them. Kayla used paints for clay and created her picture. When Kayla was finished, the paint was allowed to dry. It was then time to fire, or bake, the plate and cup in the kiln. This would take some time, so the teacher said that they would see the pottery at the next class. And it was! Kayla’s cup and plate turned out beautifully, and she couldn’t wait to show it to her parents.

1Kayla was interested in drawing pictures of American Indian pottery, wasn’t she?

2According to the next, write one safety rule for the pottery class.

3What tool did Kayla use to fashion the clay into the shape of plate and cup?

4What did Kayla do after she painted and dried the plate and cup?

5How did Kayla feel when her pottery was completely finished?

6What does the writer try to tell the readers with Kayla’s story?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网