题目内容

【题目】

Reader Notice

Library closed: 17 to 21 June. We regret to tell you that our library will be closed next Wednesday, Thursday, Friday, Saturday and Sunday for the repairs. It will open again on Monday with the new opening hours:

Monday ~ Friday: 8 a.m. ~ 6 p.m. Saturday & Sunday: 10 a.m. ~ 5 p.m. Public holidays: closed. Thank you for your kind attention.

1The library will be closed because of________.

A.the repairsB.the examsC.the sports meetingD.public holidays

2What time will the library open on June 22?

A.At 7 a.m.B.At 8 a.m.C.At 9 a.mD.At 10 a.m.

【答案】

1A

2B

【解析】

文章大意:文中提到的是一则通知,因为维修,图书馆要进行闭馆,闭馆从617开始,截止到621结束,为期5天,622周一开放,并附加开放时间。

1细节理解题。文中提到"We regret to tell you that our library will be closed next WednesdayThursdayFridaySaturday and Sunday for the repairs"因为维修所以图书馆从周四到周日闭馆,故答案为A

2细节理解题。文中提到"It will open again on Monday with the new opening hours"周一从新开馆,因为闭馆时间截止到621(周日),所以622是周一,开馆时间是Monday---Friday8am---6pm早上八点,故答案为B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
E

Dear Kids Advice Magazine
June 10, 2017
Hi, my name is Evan and being the eldest child in the family surely has its disadvantages. First of all, I have to share all my toys and games with my younger Siblings, William and Julia. Of course, they don't need to return the favour because I'm totally uninterested in their things. Besides that, Julia and William are always hanging around me. It's especially annoying when I have a friend over. We look for a secluded place in the house where they can't disturb (打扰) us, but within minutes, they've found us and are asking to join in.I just can't seem to get a moment's peace. At meal times,I have to eat whatever is on my plate regardless of the portion size or taste. William and Julia only need to try one bite when it's not their favorite food. Not only this, but I'm expected to be cooperative (合作的,配台的) at all times because I'm the oldest and need to be a role model for them.
It doesn't seem fair either that I have more chores to do around the house than Julia and William put together. Plus, when it comes to practising our musical instruments,I have to practise more than double the time. Oh, and the worst part of it all is the huge quantities of homework I get compared to them.
I'm feeling rather annoyed wilh my sibling situation. Can you please write back with some advice?
Yours truly
Evan Smith
(1)How many children are there in Evan's family?
(2)What does the underlined phrase "a secluded place" mean in Chinese?
(3)Why is Evan expected to be cooperatwe at all times?
(4)How did Evan feel when he wrote this letter?
(5)Evan thinks many things unfair, but in fact some of them are not his brother and sister's fault. List 2 of the unfair things.

【题目】根据短文选择正确答案。
If English is not your first language, you probably would like to learn English if you read this article. English just like any other languages, the earlier or the younger you learn the language, the better is your ability to learn it and to pronounce the word correctly.
Learn English from books! There are many English as a second language books, you can read and learn how to put together words to make sentences. If you just start to learn English, you also need English-your native language dictionary and if you understand most English words, you may want to get English-English dictionary instead.
You can learn English online as well. There are many sites teach English as a second language, English grammar and online dictionary. Some English books also come with audio, so you can hear the pronunciation of the words or sentences.
Practice make perfect! Talk to other English speaking people and listen carefully when someone else speak in English (best to hear it from native English speaker to get the right pronunciation).
You can learn English from TV as well. If you just learn the language, try to watch toddler(初学步的孩子) or kid chann els to learn the language. You can turn on the subtitle(副标题) as well to make it easi er to learn.

(1)How many ways to learn English according to this passage?
A.Two
B.Three
C.Four
(2)What does the underlined word “ability” mean in Chinese?
A.能力
B.耐力
C.智慧
(3)What dictionary should Li Ping buy if she is an English beginner?
A.English-English dictionary
B.English-Chinese dictionary
C.English-Japanese dictionary
(4)Where can you find the English books with audio?
A.On the Internet
B.From TV
C.From native English speaker
(5)What does the passage mainly talk about?
A.Learn English from TV.
B.Learn English online.
C.How to learn English.

【题目】

The Spring Festival is the biggest festival for Chinese people all around the world. Usually there are 15 days for the celebration.

On the day before the Spring Festival, family members get together and have big meals.Their favorite dish on this day is dumplings.

Days before the Spring Festival, families will clean their homes. People think cleaning sweeps away(清除) bad luck. It makes the house ready for good luck.

The color red is everywhere during the Spring Festival. People think red is a happy color and will bring them a bright future. People wear red clothes, too. They decorate (装饰) their homes with pieces of red paper. Kids get a lot of “hong bao”. It is a red paper bag with money in it. Usually, older people give younger ones hong bao. They think it brings good luck.

The Spring Festival is the time to make everybody happy. So don't say any bad words or do anything bad to other people. Don't say any bad words like "death"(死亡). Don't break anything. People think that it means your luck is running out.

Also, don't borrow or lend()money on these days. If you borrow money, return(归还) it before the Spring Festival.

1What do most people do on the day before the Spring Festival ?

A.Friends eat dumplings together.

B.They borrow money from friends.

C.Family members have a big meal together.

2People clean their houses days before the Spring Festival_________.

A.because cleaning will sweep away bad luck

B.because they like being clean

C.because they will be happy

3You can't_______during the Spring Festival.

A.say bad words or break things

B.decorate houses with red paper

C.wear red clothes

4The underlined phrase “ running out” probably means________.

A.跑出去B.耗尽C.打碎

5What can we infer(推断) from the story?

A.People celebrate the Spring Festival only in China.

B.Younger people usually give hong bao to older people.

C.The Spring Festival is a time for families to get together.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网