题目内容
【题目】Children love to play, but for some children, the idea of simple joyful playtime can seem very far away. These boys and girls are not 【1】 to move around as others do. They lost their 【2】 (arm) or legs during the past war.
An organization near Uganda’s capital is working hard to change that. 【3】 is bringing together doctors, 【4】 (volunteer) and kind-hearted people from around the world. They have set up the first center for 【5】 (treat) disabled children in Uganda.
On a thick grass outside the hospital, a lot of patients do 【6】 as they like. Some are playing football. Some are playing basketball. They compete in sports, play games and even perform silly dances. The theme of the day is simple:Let Them Play. This is a rare event for 【7】(child) who miss arms or legs.
The aim of the event is 【8】(raise) money for a new playground and sports field. The organizers want to make the old playground into an area that is 【9】 (friend) to all sorts of disabled children.
Life for the disabled in Uganda is difficult, but for children it is even 【10】 (difficult). They can’t go to school.
【答案】
【1】【1】able
【2】【2】arms
【3】【3】It
【4】【4】volunteers
【5】【5】treating
【6】【6】sports
【7】【7】children
【8】【8】to raise
【9】【9】friendly
【10】【10】more difficult
【解析】本篇文章难度适中,主要讲述乌干达首都附近的一个组织,致力于为残疾的孩子们谋福利。
【1】【1】句意“这些男孩和女孩们不能像其他人那样自由地移动”。be able to能。根据句意,故填able。
【2】【2】句意“他们在过去的战争中失去了他们的胳膊和腿”。根据legs可知,用复数。故填arms。
【3】【3】句意“它带着医生、志愿者以及世界上热心的人”。空处指上文的机构,且开头字母要大写,故填It。
【4】【4】句意“它带着医生、志愿者以及世界上热心的人”。根据doctor以及people可知,用复数,故填volunteers。
【5】【5】句意“他们创建第一个中心对待乌干达残疾的儿童”。for介词,后加V-ing形式,故填treating。
【6】【6】句意“在厚厚的草上,许多残疾人做他们喜欢的运动”。根据下文football和basketball可知,故填sports。
【7】【7】句意“这对于失去胳膊和腿的孩子来说,是一件稀有的事情”。空处用复数,故填children。
【8】【8】句意“这个事件的目的是筹钱建操场和运动场地”。to do表目的,故填to raise。
【9】【9】句意“组织者想要把旧的操场转变为对所有残疾人友好的区域”。be friendly to对……友好。根据句意,故填friendly。
【10】【10】句意“在乌干达,残疾人的生活是困难的,但对于普通小孩来说更加困难”。空前有even,修饰形容词的比较级,故填more difficult。
【题目】
11.【1】Mark is a unviersity student who wants to take a holiday this summer,but he doesn’t have much money.He is dreaming of going to France. 12.【2】Kevin is a busy company manager who needs a rest,but he does not have much time for a holiday.He is going to get away from city life and stay somewhere near the sea.He is interested in cooking. 13.【3】Sally has three weeks to spend on holiday.She doesn’t like sports,and she doesn’t like relaxing on the beach either.She enjoys sightseeing and learning about foreign countries’ history. 14.【4】Jenny takes an interest in writing.She has some free time and would like to attend some kind of activity to learn about children literature. 15. 【5】The Wilsons like outdoor holidays.They have never tried sailing,but they would like to learn.During their three-week holiday,they want to enjoy themselves in a beautiful,quiet fishing village. | A.A group of famous writers will be present at this reading camp,offering talks about children literature(文学).You can learn to write children tales or poems here. B.History Tours:We offer tours to Egypt with guides.The tour includes lectures about the history of Egypt and visits to museums.Travel by coach or riverboat.You may live in top hotels.Tours last 2 to 3 weeks. C.Hawaii isa beautiful place for a summer holiday.You can go sailing and swimming or just lie down on the beach and do nothing at all.You can also make many new friends here as beaches and hotels here are always full of tourists. D.East Island Hotel is famous for its excellent cooking.It provides chances to relax and enjoy the heated swimming pool,beautiful music and top class bars and restaurants.All rooms have a sea view.Short stays (3~4 days)available. E.A sailing holiday for all ages.You can learn to sail in 3 weeks.Places to live in are provided in a beautiful,quiet fishing village.Breakfast,dinner and a packed lunch are included in the price of the holiday. F.Paris,known as the shopping heaven,is a popular place with tourists.You are sure to have a nice shopping experience and get what you want in the capital of France. G.students’ Working Holidays:A really cheap but healthy holiday.You can enjoy picking fruit in the heart of France.You can live in farmhouses.All meals included.Free rides are also provided. |