题目内容

【题目】Most American school buildings look the same. There is always a gym, a big room for basketball and other sports. There is a lunchroom, a school library, and an auditorium. In many schools students learn running, tennis, swimming and some other sports. And the games between schools are often very exciting.

In the USA, school buses are the safest way for children to go to school. Students spend about an hour and a half in the school buses every day. For many students in the USA high schools, the most important things in their life are making friends, being popular and having a good social life. Many students go out together after school to fast food restaurants, movies or dances.

In the USA, students take some tests each year. Every year 70% of American students graduate from high school and 40% of high school students go on to college.

1What does the writer think of games between schools?

A. Exciting. B. Interesting. C. Boring. D. Tiring.

2How long do the students spend in their school buses every day?

A. An hour. B. One hour and a half.

C. Half an hour. D. Two hours.

3Which is the most important thing in American students' life?

A. Studying hard to be the number one in class.

B. Helping mothers do housework after school.

C. Visiting grandparents every weekend.

D. Joining clubs and meeting new friends.

4How many students will go to college if there are 2000 students in a school?

A. 2000 students. B. 1400 students. C. 800 students. D. 1000 students.

【答案】

1A

2B

3D

4C

【解析】

文章大意:这是一篇社会文化类阅读,主要介绍美国的教育情况,美国学校的建造看起来都一样,里面各项设施都很齐全,在许多学校,学生可以学习很多运动项目,经常会有一些比赛学生们会乘坐安全的校车上学,他们最重要的事情是交友、受欢迎和具有良好的社会生活在美国70%的学生能从高中毕业,40%的高中生会继续上大学

1细节理解题根据文中的句子And the games between schools are often very exciting.学校之间的比赛通常是非常令人兴奋的;结合选项可知A选项符合题意,故答案选A。

2细节理解题根据文中的句子Students spend about an hour and a half in the school buses every day.学生每天花大约一个半小时在校车里可知是一个半小时;故答案选B。

3细节理解题根据文中的句子the most important things in their life are making friends, being popular and having a good social life.生活中最重要的事情是交友、受欢迎和具有良好的社会生活可知美国学生最重要的事情是加入俱乐部和结识新朋友,故答案选D。

4理解计算题。根据文中的句子40% of high school students go on to college. 40%的高中生上大学可知200040%800人,故答案选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】书面表达

假设你参加了学校举办的初二英语口语演讲大赛,大赛的主题是:介绍我的好朋友Olivia。表格中列出了她的一些具体情况,请根据此表写一篇演讲稿。

外貌特征

圆脸,长发,笑眯眯的眼睛看上去很聪明。

品行

比班上其他任何学生都努力;富有幽默感;

对人友善(举一例说明)。

爱好

1. 喜欢DIY,热衷于制作小蛋糕。

2. 酷爱旅行,到过许多名胜。

未来计划

长大后想……(说明理由)

要求:1.表达清楚,语法正确,上下文连贯;

2.必须包含所有信息,并作适当发挥;

3.字数在80字左右,开头已给,不计入总词数。

I have a good friend named Olivia. ____________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

She is such an excellent girl. I hope you will make friends with her one day.

【题目】What does a typical day look like for a high school student in the United States? Well everyone's is very different. I can describe my normal day in high school for you.

Our school day usually went from 8:30 am to 5:30 pm. However, some days I had cheerleading(拉拉队活动)practice or play practice at 6:30 am. If I had cheerleading practice, I would go to school early, and if I had time, I would eat breakfast at the school dining hall.

Then I would go towards my locker and my books for the first period. Each class went for about 50 minutes and we had 10 minutes to get to the next classroom. We studied everything from science to maths and Spanish to PE.

I played the flute(长笛)in a band, so one of my class periods was used for that. Lunchtime would be at 12:30 and then we had some time to hang out outside or by our lockers. At the end of the day there was a seminar(研讨会) period. It could be used for studying or meetings.

After school, I would cheer at a basketball game, be a lifeguard(救生员)or have speech practice. My family always tried to have dinner together at around 7 pm. I would finally start studying at around 8 or 9 pm.

So there you have it ! That's my typical day in high school.

1How long did the writer usually stay at school on his school day?

A. Seven hours. B. Eight hours. C. Nine hours. D. Ten hours.

2When did the writer hang out with his classmates?

A. After the first class. B. After lunch. C. After breakfast. D. After school.

3Which of the following is not the writer's after-school activity?

A. Having meetings. B. Cheering at a game.

C. Being a lifeguard. D. Practicing speech.

4What does the passage mainly talk about?

A. Our school day.

B. Everyone's life is different.

C. The after-school life in the US.

D. A typical day in high school in the US.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网