题目内容
【题目】完形填空
I am not a brave girl, and even a little mouse scares(惊吓)me. 1 I’ve been crazy about bungee jumping(蹦极). One day, I found a good place for this exciting 2 in Thailand by surfing the Internet. I packed my bag and flew there. However, I had no idea how to get to the address listed on the 3 . I called them and took a taxi, but the taxi driver didn’t know the way, either. He dropped me halfway.
Having bought some bread, I had to wait for the car that was supposed to pick me up. Just then a young man jumped out of a car and asked if I was Jenny. Then we 4 to the bungee jumping place. I was amazed by the sights along the road through the window of the car.
I quickly signed an agreement which said I might die, and5 a harness(安全带). The guide led me through a gate, asked me to sit in a special seat and tied my 6 and ankles(踝)well.
I was nervous but not scared. As soon as I stood up and felt my ankles 7 together, I got scared. I walked slowly to the edge(边)of the bridge and looked back. The workers looked at me and couldn’t help laughing. At last it was time to go. So I jumped as 8 forward as I could.
At that moment my memory seemed to stop. I felt 9 going up, like riding a fast lift, and then another drop and. . . Finally, I stopped in the air. I spread my arms wide, laughing loudly and 10 . The workers pulled me up, smiling at me.
(1)A.But B.Or C.So
(2)A.task B.sport C.subject
(3)A.magazine B.newspaper C.website
(4)A.walked B.ran C.drove
(5)A.put out B.put on C.put off
(6)A.legs B.ears C.eyes
(7)A.tied B.divided C.spread
(8)A.close B.far C.short
(9)A.themselves B.himself C.myself
(10)A.sadly B.angrily C.proudly
【答案】(1)、A
(2)、B
(3)、C
(4)、C
(5)、B
(6)、A
(7)、A
(8)、B
(9)、C
(10)、C
【解析】 (1)选A。考查语境理解。文中第一句提到作者并不是一个勇敢的人; 句中又提到作者对蹦极这项运动十分狂热。证明前后两句是转折关系, 因此答案选A。B选项表示并列关系; C选项表示因果关系。(2)选B。考查语境理解。文中One day, I found a good place for this exciting______in Thailand的“this”指代前文的“bungee jumping”而蹦极应该是一项体育运动, 因此选B。A选项task表示任务; C选项subject表示科目。(3)选C。考查语境理解。前文提到作者是通过网络找到蹦极的地方(I found a good place for this exciting______in Thailand by surfing the Internet. )因此该空白处对应的是website。A选项magazine表示杂志; B选项newspaper表示报纸。(4)选C。考查语境理解。下文提到作者是通过车窗看到了外面的景色(I was amazed by the sights along the road through the window of the car. )因此证明是开车去的蹦极地点。所以选择C选项。A选项walk表示走路; B选项run表示跑步。(5)选B。考查词义辨析。根据文中逻辑, 作者应该是系上安全带。B选项put on表示穿上, 系上; A选项put out表示熄灭, 扑灭; C选项put off表示推迟。(6)选A。考查语境理解。and表示并列关系。and后面提到作者被绑着的是脚踝(asked me to sit in a special seat and tied my______and ankles well)根据实际情况可推测该空填legs。(7)选A。考查语境理解。第三段最后一句提到作者蹦极前脚被绑在一起(The guide led me through a gate, asked me to sit in a special seat and tied my______and ankles well), 因此作者站起来后应该是感觉到自己的脚踝被绑在一起。所以选A, tie表示绑, 系的意思; B选项divide表示分开。C选项spread表示传播的意思。(8)选B。考查语境理解。根据生活常识, 蹦极应该是往远的地方跳所以选B。(9)选C。考查语境理解。作者是感到自己有飞起来的感觉。因此填myself。(10)选C。考查语境理解。前文提到作者在蹦极前表现出紧张不安, 最后终于战胜自己完成了这次蹦极。因此作者是对自己感到非常自豪。所以选择C。A选项sadly表示悲伤地, B选项angrily表示生气地。
【题目】选词填空
用方框中所给单词的适当形式填空。
tour care repair Germany twelve |
【1】Mr. Green lives on the ________ floor of the building.
【2】Now Maria is writing as ________ as Linda.
【3】The Great Wall attracts millions of ________ to Beijing every year.
【4】My watch stopped. I have to go and have it ________.
【5】A couple of ________ paid a visit to our school last week.