题目内容

【题目】完形填空
I am not a brave girl, and even a little mouse scares(惊吓)me.  1 I’ve been crazy about bungee jumping(蹦极). One day, I found a good place for this exciting 2 in Thailand by surfing the Internet. I packed my bag and flew there. However, I had no idea how to get to the address listed on the 3 . I called them and took a taxi, but the taxi driver didn’t know the way, either. He dropped me halfway.
Having bought some bread, I had to wait for the car that was supposed to pick me up. Just then a young man jumped out of a car and asked if I was Jenny. Then we 4 to the bungee jumping place. I was amazed by the sights along the road through the window of the car.   
I quickly signed an agreement which said I might die, and5 a harness(安全带). The guide led me through a gate, asked me to sit in a special seat and tied my 6 and ankles(踝)well.
I was nervous but not scared. As soon as I stood up and felt my ankles 7 together, I got scared. I walked slowly to the edge(边)of the bridge and looked back. The workers looked at me and couldn’t help laughing. At last it was time to go. So I jumped as 8 forward as I could.
At that moment my memory seemed to stop. I felt 9 going up, like riding a fast lift, and then another drop and. . . Finally, I stopped in the air. I spread my arms wide, laughing loudly and 10 . The workers pulled me up, smiling at me.
(1)A.But B.Or C.So
(2)A.task B.sport C.subject
(3)A.magazine B.newspaper C.website
(4)A.walked B.ran C.drove
(5)A.put out B.put on C.put off
(6)A.legs B.ears C.eyes
(7)A.tied B.divided C.spread
(8)A.close B.far C.short
(9)A.themselves B.himself C.myself
(10)A.sadly B.angrily C.proudly

【答案】(1)、A
(2)、B
(3)、C
(4)、C
(5)、B
(6)、A
(7)、A
(8)、B
(9)、C
(10)、C

【解析】 (1)选A。考查语境理解。文中第一句提到作者并不是一个勇敢的人; 句中又提到作者对蹦极这项运动十分狂热。证明前后两句是转折关系, 因此答案选A。B选项表示并列关系; C选项表示因果关系。(2)选B。考查语境理解。文中One day, I found a good place for this exciting______in Thailand的“this”指代前文的“bungee jumping”而蹦极应该是一项体育运动, 因此选B。A选项task表示任务; C选项subject表示科目。(3)选C。考查语境理解。前文提到作者是通过网络找到蹦极的地方(I found a good place for this exciting______in Thailand by surfing the Internet. )因此该空白处对应的是website。A选项magazine表示杂志; B选项newspaper表示报纸。(4)选C。考查语境理解。下文提到作者是通过车窗看到了外面的景色(I was amazed by the sights along the road through the window of the car. )因此证明是开车去的蹦极地点。所以选择C选项。A选项walk表示走路; B选项run表示跑步。(5)选B。考查词义辨析。根据文中逻辑, 作者应该是系上安全带。B选项put on表示穿上, 系上; A选项put out表示熄灭, 扑灭; C选项put off表示推迟。(6)选A。考查语境理解。and表示并列关系。and后面提到作者被绑着的是脚踝(asked me to sit in a special seat and tied my______and ankles well)根据实际情况可推测该空填legs。(7)选A。考查语境理解。第三段最后一句提到作者蹦极前脚被绑在一起(The guide led me through a gate, asked me to sit in a special seat and tied my______and ankles well), 因此作者站起来后应该是感觉到自己的脚踝被绑在一起。所以选A, tie表示绑, 系的意思; B选项divide表示分开。C选项spread表示传播的意思。(8)选B。考查语境理解。根据生活常识, 蹦极应该是往远的地方跳所以选B。(9)选C。考查语境理解。作者是感到自己有飞起来的感觉。因此填myself。(10)选C。考查语境理解。前文提到作者在蹦极前表现出紧张不安, 最后终于战胜自己完成了这次蹦极。因此作者是对自己感到非常自豪。所以选择C。A选项sadly表示悲伤地, B选项angrily表示生气地。 

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

Spam (垃圾邮件) mail is a fact of Internet life. Some of it carries bad things, but the main problem with spam is that it is unpleasant because it fills your mail box with pointless messages.

Most email programs have built-in filters (过滤器) that will discover unwanted messages and put them into a junk folder (垃圾文件夹). You can make the filter learn what you consider to be spam or block certain senders.

Avoid letting your email address appear on websites—spammers search the Internet for email addresses. Be careful who you give your email address to, and if you need to send out several copies of an email, use blind copy instead to cover the other people’s addresses.

Delete (删除) spam emails without opening them. Signs of possible spam are bad spelling in email headers, strange sender addresses, or emails sent at unusual hours. If you do open a spam mail, never reply to it or click on any pictures it may have.

If you receive an unexpected email pretending (伪装) to come from your bank, credit card company or other suppliers, be very careful. If the email asks you to reply, don’t do it! Instead, call up these places or visit their websites.

Consider setting up a second email address and keep one address for your personal use and another for your online communication.

【1】What is the main problem with spam?

A. It’s everywhere. B. It carries bad things.

C. It’s unpleasant. D. It fills one’s mail box.

【2】How many suggestions are there in the passage?

A. Three.span> B. Four. C. Five. D. Six.

【3】What should you do if you receive a spam email?

A. Reply to it quickly. B. Delete it at once.

C. Click its pictures. D. Visit its website.

【4】Which of the following is the writer’s idea about spam emails?

A. Be careful with them.

B. Don’t be afraid of them.

C. Find interest in them.

D. Try to fight against them.

【题目】A boy without ears was often laughed at at school, so he often asked his parents to graft(移植) a pair of ears for him.

One day a doctor said to the boy’s father that he could graft a pair of ears for his son, if they could be offered. Two years went by. Then, “You are going to the hospital, son. Mother and I have someone who will donate the ears you need. But it’s a secret,” said the father.

The operation was a brilliant success. Later the boy married and entered the diplomatic service(外交部). “But I must know who gave so much to me. I could never do enough for him.” “But the agreement was that you are not to know… not yet,” said the father. The years kept their secret, but the day did come… one of the darkest days that ever passed through his son. Slowly, the father stretched forth a hand and raised the thick, reddish-brown hair to show… that the mother had no ears.

“Mother said she was glad she never let her hair be cut,” he whispered gently, “and nobody ever thought mother less beautiful, did they?”

Real beauty lies not in the physical appearance, but in the heart. Real treasure lies not in what that can be seen, but what that cannot be seen. Real love lies not in what is done and known, but in what that is done but not known.

【1】Why was the boy laughed at at school?

A. Because he was very short.

B. Because he was very foolish.

C. Because he has no eyes.

D. Because he has no ears.

2What’s the meaning of the underlined word “donate”?

A. 喜欢 B.捐赠 C.破坏 D.生长

3Which is the right order according to the story.

①The boy married and entered the diplomatic service.

②The boy knew who gave him the ears.

③The boy asked his parents to graft a pair of ears for him.

④The boy’s operation was successful.

A. ③④①② B. ②①③④

C. ①③④② D. ③①④②

4Which of the following is NOT true according to the passage?

A. Real beauty lies in the heart.

B. Real love lies in what that is done but not known.

C. The passage mainly tells us how the boy succeeded.

D. The love of mother is great.

【题目】阅读理解

As a volunteer teacher, I traveled a long way to a small village school in Longzhou, Guangxi. On my way there, I thought about the village, the school, and the children there. However, my heart sank when I arrived there. It wasn't what I expected. It didn't look like a school at all! The school had only three rooms, one for Grades 1, 2 and 3, and another one for Grades 4, 5 and 6. The third one was for me.

The children welcomed me warmly on my first day. They asked me a lot of questions, and I told them stories about myself and my life in Shanghai. The next day, I gave them a test to find out their level. Though the test was very easy, over half of the students failed it, yet they all wanted to learn new things. I knew they needed me.

I was busy preparing lessons, reading test papers every night. I enjoyed teaching these lovely and hardworking children, and I could see that they were making progress with my help. I have also learned a lot from them. I understand their lives better, and we are now good friends.

I have worked in Longzhou for a year so far. I’m very happy, and the experience has been very useful for me. I love the small village school and the children. In fact, I would like to continue working here.

【1】From the first paragraph, we know the school is very _________.

A. beautiful B. big C. interesting D. small

【2】In the passage, my heart sank… means that the writer ________

A. felt excited B. was happy C. got angry D. was sad

【3】The writer came from _________.

A. Longzhou B. Guangxi C. Shanghai D. Beijing

【4】What does the writer think of working in the school?

A. Very awful B. Very useful.

C. Very careful D. Very boring.

【5】According to the passage, the writer _________.

A. was pleased with the poor school when he got there

B. worked hard to teach the children

C. didn't want to work in the school

D. left the school in a short time

【题目】完形填空。

Life is not easy, so I’d like to say “When anything happens, believe in yourself.” When I was a young boy, I was ________ shy to talk to anyone. My classmates often ________ me. I was sad but could do nothing. Later, ________ happened, and it changed my life. It was an English speech contest. My mother asked me to ________ it. What a terrible idea! It meant I had to speak before all the teachers and students of my school.

“Come on, boy. Believe in yourself. You are sure to ________ the contest.” Then mother and I talked about many different topics. At last I chose the topic “Believe in yourself.” I tried my best to remember all the speech and practiced it over 100 ________ . With my mother’s great love, I did ________ in the contest. I could hardly believe my ears when the news came that I had won the first place. I heard the cheers ________ the teachers and all the students. Those classmates who once looked down on(看不起) me, now all said“________ to me. My mother hugged(拥抱)me and cried excitedly.

Since then, everything has changed for me. When I do anything, I try to tell ________ to have confidence. This is not only for a person but also for a country.

【1】A. too B. so C. quite D. very

【2】A. made faces B. looked after C. caught up with D. laughed at

【3】A. nothing B. something C. everything D. anything

【4】A. take part in B. join C. get D. make

【5】A. lose B. win C. pass D. beat

【6】A. words B. topics C. times D. sentences

【7】A. well B. good C. bad D. weak

【8】A. for B. at C. from D. to

【9】A. Good luck. B. Best wishes. C. Thank you. D. Congratulations.

【10】A. us B. me C. mine D. myself

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网