题目内容
【题目】The young idol with positive energy
A fine example has endless power. As a pop star, he is q【1】 popular in Asia with more than 70 million followers on Weibo. As a role model, he was chosen by the United Nations Environment Programme (UNEP)(联合国环境规划署)as the UN Environment National Goodwill Ambassador(亲善大使) in April 2018.
The example m【2】 above is the Chinese singer and actor Wang Junkai, or Karry Wang, the leader of TFBOYS. As UNEP’s y【3】 ambassador, Wang attended a United Nations(UN) meeting in Kenya on March 14. He gave a speech in English on sustainable(可持续的) fashion.
In an i【4】 after the meeting, Wang said that he would like to spread the concept(观念) of environmental protection a【5】 the world, and to build a better sustainable future for humans and our planet.
In fact, it’s not the first time that Wang has contributed to h【6】 people understand the importance of protecting the world. In 2016, Wang widely shared the wildlife activities, reaching 400 million viewers. A year later, he publicly spoke out on the urgent need to protect wildlife in d【7】. He named them “the superstars of the planet”.
Besides drawing attention to wildlife, he also called on his f【8】 to pledge(许诺) to reduce e-waste. Within 24 hours, his post was s【9】 1.67 million times, and more than 400, 000 followers signed the pledge.
According to Wang, young people are no l【10】 onlookers when it comes to environmental action; nor should they be. “I will spare no effort to do everything I can to take care of our earth. And I invite everyone to join me,” he said.
【答案】
【1】quite
【2】mentioned
【3】youngest
【4】interview
【5】around
【6】helping
【7】danger
【8】fans
【9】seen
【10】longer
【解析】
本文是一篇说明文,介绍了为环保发声的年轻明星王俊凯。
【1】
句意:他在亚洲相当受欢迎。
空格处所给首字母为q。根据下文more than 70 million followers on Weibo可知,他相当的受欢迎。空格处应填入意为“相当、十分”的副词,quite意为“相当”,符合句意,故答案为quite。
【2】
句意:上面提到的例子就是中国歌手和演员王俊凯。
空格处所给首字母为m。根据句意及句子结构,空格处应填入意为“提到”的动词。mention作动词,意为“提到”,应用过去分词形式作后置定语,修饰名词example,故答案为mentioned。
【3】
句意:作为联合国环境署最年轻的大使。
空格处所给首字母为y。根据句意及句子结构,空格处应填入意为“最年轻的”的形容词。young作形容词,意为“年轻的”,此处应用young的最高级形式,故答案为youngest。
【4】
句意:王俊凯在会后接受采访时表示。
空格处所给首字母为i。根据句意及句子结构,空格处应填入意为“采访”的名词。interview作名词,意为“采访”,空格前为不定冠词an,故interview应用单数形式,故答案为interview。
【5】
句意:他希望在全世界传播环境保护的理念。
空格处所给首字母为a。根据spread the concept(观念) of environmental protection提示,空格处应填入意为“环绕”的介词。around作介词,意为“环绕”,around the world意为“在全世界”,符合句意,故答案为around。
【6】
句意:事实上,这已经不是第一次,王俊凯帮助人们理解保护世界的重要性。
空格处所给首字母为h。根据下文In 2016, Wang widely shared the wildlife activities, reaching 400 million viewers可知,这已经不是第一次,王俊凯帮助人们理解保护世界的重要性。空格处应填入意为“帮助”的单词。help作动词,意为“帮助”,且位于contribute to doing结构中,故help应用ing形式,故答案为helping。
【7】
句意:一年后,他公开表示急需保护濒危野生动物。
空格处所给首字母为d。in danger为固定搭配,意为“濒危的”,符合句意,故答案为danger。
【8】
句意:他还呼吁他的粉丝们承诺减少电子垃圾。
空格处所给首字母为f。根据句意及句子结构,空格处应填入意为“粉丝”的名词。fan作名词,意为“粉丝”,且粉丝不止一个,故应用复数形式,故答案为fans。
【9】
句意:他的帖子被浏览了167万次。
空格处所给首字母为s。根据句意及句子结构,空格处应填入意为“看”的单词。see作动词,意为“看”,且位于“was +过去分词”的被动语态中,故答案为seen。
【10】
句意:在环保行动上,年轻人不再是旁观者。
空格处所给首字母为l。no longer为固定搭配,意为“不再”,符合句意,故答案为longer。
【题目】 Stamps help connect us with others. They have played an important role in people's lives for a long time.
Stamps pay for a letter to get where it needs to be. When there were no stamps, people did not pay for the letters they sent, but instead they paid for the letters they received. The first stamp ever made is called Penny Black. It is a British stamp made in 1840 with a picture of Queen Victoria on it. The number of people who send letters and use stamps has gone down. But stamp collection is still one of the world' s most popular hobbies. There are even stamp clubs to help people find new stamps to add to their collections. Interestingly enough, the Internet may have reduced the need for stamps, but it is actually helping collectors find more stamps to add to their collections.
任务5: 根据短文(C)内容完成表格,每空一词
Stamps Help Us Keep in 【1】 with Other | |
The first stamp | Made in 【2】in 1840 |
The way to pay for letters 【3】 using stamps | Receivers paid for letters |
Stamps today | The stamps has been reduced because of the 【4】 |
Stamp 【5】 | One of the world’s most popular hobbies |