题目内容
12.Lizzie was born in 1842.She lived in a small house on a farm with her parents and two brothers.Her father and older brother worked in the fields picking cotton,and her mother and younger brother worked in the vegetable garden.Lizzie worked in the farmer's house.The farmer didn't like Lizzie's older brother and gave him the hardest jobs.Lizzie was afraid that one day the farmer would hurt her brother,or sell him to another farmer.
Many slaves(奴隶) tried to run away to the free states.But most were caught by slave catchers or tracking dogs.However some slaves found clever ways to escape(逃跑).Lizzie was one of them.
Everyday she went to the farmer's house,where she made beautiful clothes for the farmer's daughters.She was allowed to keep small pieces of left-over materials,and she stitched(缝) these together into small patterns.Then she stitched the small patterns together to make a quilt.The patterns all had names such as‘Flying Geese',‘Bear's Paw',or‘Nine Patch'.
That quilt was really a map.Lizzie hung it on the clothes line outside the house,and her brother and other slaves saw Lizzie's map and knew which way to go.
They also knew that Lizzie's cabin was a"safety house"because a quilt with a sky blue square in the middle meant"safety house".At each safe house,they were hidden and given food.With the quilt's help,they knew the way to get to the next safe house until they got to the free states in the north.(改编于《新理念英语》)
回答下面5个问题,每题答案不超过6个词.
76.How many people were there in Lizzie's family?
Five.
77.Why did Lizzie decide to help her older brother?
Becausethe farmer disliked him./the farmer might hurt him.
78.Who did Lizzie make the clothes for?
Thefarmer'sdaughters
79.How did she help her brother and other slaves?
Byaquiltwithsomemessages
80.What do you think of Lizzie?
Clever/Brave/Kind.
分析 本文讲述的是聪明的奴隶Lizzie的故事.她全家都为奴隶主干活,奴隶主不喜欢她的哥哥,为了帮助哥哥和其它奴隶们逃跑到自由的国度,Lizzie用小布条缝成被子,被子上的图案其实就是一张安全的逃跑路线的地图.
解答 76.Five.细节理解题.根据She lived in a small house on a farm with her parents and two brothers.可知她有父母和两个兄弟,因此,她全家共五个人.故回答:Five.
77.Because the farmer disliked him./the farmer might hurt him.细节理解题.根据第二段The farmer didn't like Lizzie's older brother and gave him the hardest jobs.Lizzie was afraid that one day the farmer would hurt her brother,or sell him to another farmer.
可知农场主不喜欢她的哥哥,她怕哥哥被伤害或被卖掉.故回答:Because the farmer disliked him./the farmer might hurt him.
78.The farmer's daughters.细节理解题.根据Everyday she went to the farmer's house,where she made beautiful clothes for the farmer's daughters.可知她每天为农场主的女儿们做漂亮的衣服.故回答:The farmer's daughters.
79.By a quilt with some messages细节理解题.由短文最后两段可知,她是巧妙在一床被子上用不同的图案表达了一些信息的方式帮助奴隶们找到安全的逃亡道路.故回答:By a quilt with some messages.
80.Clever/Brave/Kind…理解推断题.根据文章内容可知为了帮助哥哥和其它奴隶们逃跑到自由的国度,Lizzie用小布条缝成被子,被子上的图案其实就是一张安全的逃跑路线的地图.,所以说她是一个聪明的人.故答案为:Clever/Brave/Kind.
点评 做题的时候要看清要求,要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子从而得出符合文章内容的正确答案.
| A. | something useful | B. | anything useful | ||
| C. | useful nothing | D. | useful anything |