题目内容

【题目】

(1)

Holdfasttodreams.

Forifdreamsdie,

Lifeisabroken-wingedbird

Thatcannotfly.

Holdfasttodreams.

Forwhendreamsgo,

Lifeisabarrenfield

Frozenwithsnow.

(2)

Forgetaboutthedayswhenit'sbeencloudy.

Butdon'tforgetyourhoursinthesun.

Forgetaboutthetimesyouhavebeendefeated.

Butdon'tforgetthevictoriesyouhavewon.

Forgetaboutthemisfortunesyouhaveencountered.

Butdon't forgetthetimesyourluckhasturned.

Forgetaboutthedayswhenyouhavebeenlonely.

Butdon't forgetthefriendlysmilesyouhaveseen.

Forgetabouttheplansthatdidn'tseemtoworkoutright.

Butdon'tforgettoalwayshaveadream.

1There is a common subject in these two poems, that is ____________.

A.dreamsB.daysC.the timesD.the sun

2How many pairs of rhymes (韵脚) are there in the first poem?

A.One.B.Two.C.Three.D.Four.

3After reading the second poem, do you know what is the purpose of the poet to write it?

A.To tell readers to forget the past they used to experience.

B.To ask readers not to forget the failure they experienced.

C.To ask readers to cheer for the past they used to experience.

D.To tell readers to cheer up from the failure they experienced.

【答案】

1A

2C

3D

【解析】

这是两首诗歌,第一首诗表明了梦想的重要性;第二首诗歌让我们对生活有一个积极的态度。

1

细节理解题。根据第一首诗歌中“Hold fast to dreams.”以及第二首诗歌“Forget about the plans that didn't seem to work out right. But don’t forget to always have a dream”可知,两首诗歌都提到了梦想。故选A

2

细节理解题。朗读第一首诗可知,在这首诗歌中,dieflybirdfield以及gosnow是三对押韵的韵脚。故选C

3

推理判断题。根据第二首诗歌的内容可知,这首诗中运用了五个排比句,且每个排比句都是转折关系,意在说明让我们忘记生活中悲伤、不快、失败的事情,而选择振作、积极、乐观。D选项“告诉读者从经历的失败中振作起来”符合这首诗的含义。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 There are many ways to help improve your health like eating healthy food, taking exercise and getting medical help. But the easiest and cheapest way to improve your health is just to sleep eight hours or more every night. The general sleeping rule is that the younger you are, the longer sleep you need. But regardless of(不管)age, some people need to sleep more while for some a few hours is enough.

The problem with sleep is that more and more people in the world are not sleeping enough.

According to the World Health Organization over half the people in the world may be sleep-deprived. Having less sleep not only makes people feel tired but also causes accidents. In the United States alone, sleepy drivers cause at least 100, 000 traffic accidents a year. Also sleep problems can cause medical problems such as high blood pressure.

Why are so many people sleep-deprived? Part of the reasons may be cultural. In the American culture, people put a higher value on work than on sleep. In fact, people who sleep a lot are usually seen as "lazy". Also, you can sometimes hear some people say proudly that they don't have much time to sleep. They only sleep four or five hours a night. It seems that the less you sleep, the more work you'll do.

How do we teach these people to learn the value of sleep? Perhaps they may listen to the advice of Dr. James Maas, an expert(专家)in sleep. He says, "Sleep is like a credit(信用卡)card. When you sleep less, you are only borrowing time. You always have to pay it back. The more hours you don't sleep, the more hours you should sleep to "pay back" the hours on your 'sleep credit card'."

For those who value work more than sleep, they should listen to what a famous person once said. "Don't think you will be doing less work because you sleep during the night. That is a foolish idea which is held by people who have no imagination. You will be able to do more."

1What does "sleep-deprived" mean in Paragraph 3?

A.Having a good sleep.B.Excited about sleep.

C.Having less sleep.D.Interested in sleep.

2Why does Dr. James Maas say "sleep is like a credit card"?

A.Because we should pay money back.B.Because we can borrow time.

C.Because we must pay back if we sleep less.D.Because we can borrow money.

3What do the words of the famous person mean in the last paragraph?

A.Sleeping during the night is foolish.B.Sleeping during the night is helpful.

C.People have no courage.D.People always do less work.

4What is the best title of the passage?

A.The Value of SleepB.The Value of Study

C.The Ways of Eating LessD.The Ways of Making Money

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网